Na een eeuw lang medewerkers te hebben opgeleid die via kantoortjes in Genève,  Antwerpen en andere plaatsen cliënten  adviseerden  hoe hun geld aan de roofzuchtige greep van de overheid te onttrekken, zijn banken nu  verplicht personen in  dienst te nemen die althans veinzen iets te doen tegen het wassen van geld.

De  behoefte aan personeel op de antiwasafdelingen  neemt exponentieel toe en iedereen die in staat is een pen in zijn  hand kan houden , wordt terstond aangenomen.

Hierbij afgebeeld  een advertentie geplaatst in  het dagblad van Guernsey, waar naar mijn berekeningen  meer dan een vol procent van alle werkenden nu een baan heeft als  antiwitwasambtenaar. (   250 van de  22.000  werkenden.)

De  betreffende sector floreert nu over  heel Europa en zal vermoedelijk blijven groeien tot in iedere straat tenminste 10 antiwitwasambtenaren wonen.

In combinatie met  de  antidrugsector  en de kunstsector, eveneens succesvolle en   uitdijende branches,  kan deze sector gemakkelijk  goed worden voor tien procent van de totale werkgelegenheid.

Tegen het jaar 2030 zal de overheid vermoedelijk tot de conclusue komen, dat er in deze sectoren niets geproduceerd wordt en dat zij  de garantie vormen voor structurele  en slopende armoede.

Hugo van Reijen

19 REACTIES

 1. Er zijn meer sluipwegen om je geld weg te werken dan ambtenaren, maar als je creatief bent en je kunt het geld gewoon wit binnenhalen dan ben je beter uit. Het systeem waar dit ver gaat is zo dat je in andere landen iemand als gemachtigde moet hebben, en dat gaat ook wel eens mis. Trouwens een interresant onderwerp als je er mee aan het onderzoeken gaat. Je staat voor verrassingen hoe handig mensen zijn, maar ook hoe ze er vaak intuinen en geld verspelen. trouwens ik zou nooit een verrader willen zijn !!

 2. Opvallend de laatste tijd hoe vaak je berichten hoort in de trend van: man opgepakt op Schophol met koffer met 200.000 euro. Er wordt altijd maar vanuit gegaan dat dit geld gelijk in gestolen mag worden door de roverheid.
  Ik denk dan altijd: iemand die met zijn pensioenkapitaal de EU probeerde te ontvluchten voordat hij geplunderd werd.

  Klant [5] reageerde op deze reactie.

 3. Medewerkers van de staatsbank ABN zijn nu al verplicht om bij elk hoog bedrag melding te maken en alles van de klant door te lichten.

  Het komt dan ook regelmatig voor dat klanten compleet ondervraagd worden in een soort kruisverhoor over normaal wit geld wanneer dat geld toevallig niet bij een notaris of van een
  spaarrekening komt bij hun bank en niet staan genoteerd als preferredbanker.

  Hans [7] reageerde op deze reactie.

 4. “Tegen het jaar 2030 zal de overheid vermoedelijk tot de conclusie komen [dat het tot armoede leidt] ..”

  Jij bent een optimist!

 5. Nog een reden om goud te kopen en je vermogen buiten het systeem te houden!

  Ik verwijs oveigens ook naar een goed artikel van Simon Black “Sovereign Man”, die dezelfde trend ziet:

  http://www.sovereignman.com/finance/guess-who-folded-now/

  Simon Black zegt dat je vlaggen moet planten (natuurllijk indien je dat kan!): een vlag waar je werkt, een vlag waar je je kapitaal hebt en een vlag waar je woont: Leef boven (niet in) landen.
  MichelW [9] reageerde op deze reactie.

 6. En wat van het gedogen door de meeste Roverheden van het laten printen van fiat geld door Privaat Banken die zichzelf dan ‘Staats-Banken’ mogen noemen?

  Wanneer worden DIE criminelen nu eens opgepakt?!

 7. Ik zou graag een reactie willen geven op een artikel van de heer van Hugo J. van Reijen: Emigreer naar Bali van nov 2008. Ik kan helaas niet meer reageren omdat het niet meer geactiveerd is. Hier was een reactie van een zekere Gregorius. Ik zou graag zijn mail adres willen hebben.

  hugo van reijen [17] reageerde op deze reactie.

 8. @Frans [16]:

  insdag, 25 November 2008
  Doorsturen Printen
  EMIGREER NAAR BALI: 30.000 personen gingen U voor!

  Als vestigingsplaats heeft dit eiland de volgende voordelen:
  – tropische atmosfeer
  – nabijheid van zee, strand , bergen, bossen en meren
  – vrij deviezenverkeer voor onbeperkte bedragen
  – lage criminaliteit
  – goedkope huishoudelijke en kantoorstaf
  – Tokyo, Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok, Sydney, Melbourne en andere steden op een afstand van slechts enkele vlieguren tegen lage prijzen
  – onroerend goed te kust en te keur te huur en te koop tegen lage prijzen
  – lage kosten van levensonderhoud, transport en andere facilileiten

  De bevolking van het eiland bestaat voor 95 procent uit vredelievende Hindu’s, die een groot aantal dagen per jaar bezig zijn met fascinerende en kleurrijke ceremoniën met een grote diversiteit.
  Voorbeelden van prijzen in euro’s:
  – benzine 27 cent
  – Toyoto stationwagen 10.000
  – echtpaar voor alle huishoudelijke hulp 80 euro per maand
  – maaltijd in goed restaurant 10
  Er zijn nu duizenden personen die werken in Jakarta of Singapore of Perth en wonen op Bali. Zij vliegen elke maandag naar de plaats van hunne arbeid en donderdag of vrijdag weer terug. Vliegduur is 75 minuten naar Jakarta en 130 minuten naar Singapore.
  Hugo van Reijen

  Waardering:
  (1 votes, average: 5.00 out of 5)

  Door Hugo J. van Reijen, topic: Algemeen
  Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.

  Frans [18] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.