Gezien de ophef over Wilders’s Meldpunt Overlast Polen (MOP) stel ik de Vrijspreker.nl open voor Meldpunt Overlast Overheid.

De plannen voor de sub-sites Meldpunt Overlast Ambtenaren en Meldpunt Overlast Bureaucratie zijn er ook al.

Waar hebben we het over met MOP? Een aantal Polen geeft overlast meestal omdat zij zich niet aan onze gebruiken houden. Ongetwijfeld en als er veel Polen ineens bij komen, neemt ook daar de overlast van toe. Net als wanneer er nu veel Chinezen of Russen zouden komen. Moet je dan met als gecreshte doegoeder het probleem ontkennen en dan maar allerlei trucs gaan verzinnen om dat MOP tegen te gaan? Is dat de manier om een probleem op te lossen of kijken we naar de feiten en de oorzaak. Feit is dat die Polen hier naar toe komen om geld te verdienen en te werken (waarna ze al snel leren hoe hier de sociale verzekeringen in elkaar steken). Dat werk dat die Polen doen is werk waar de Nederlandse uitkeringsgerechtigden hun neus voor ophalen. Zouden we dat werk zelf (kunnen/willen) doen, was er ook geen Poolse overlast; Ik weet niet of Henk en Ingrid zich dat realiseren.

Laten we hopen dat er niet weer een media proces komt wat die MOP gaat verbieden, want dan is het nog maar een klein stapje naar het verbieden van Meldpunt Overlast Overheid en de Vrijspreker.nl

24 REACTIES

 1. Dit vind ik echt een prima idee!

  Ik vraag me alleen wel af, wie gaat het MOO eventueel leiden en hoe wordt het betaald?

  Als dit van belastingcenten vergoed gaat worden weten we natuurlijk allemaal dat dit weer zo’n schijnorganisatie gaat worden die net doet alsof ze voor u werken. In werkelijkheid weten dit soort organisaties maar al te goed dat ze niet te hard hun best moeten doen willen het komende jaar ook nog in aanmerking komen voor subsidie.

  Zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: “You don’t bite the hand that feeds you”.
  Overnight [2] reageerde op deze reactie.
  Reikitalia [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik ben gister een halve dag van mijn vrijheid berooft en vervolgens heb ik een sanctie gekregen van 400 euro, dit alles vanwege het beledigen van een ambtenaar in functie, met deze actie heeft hij meteen bewezen de belediging “gestapo” en “fascist” niet enkel een loze belediging maar de kei harde waarheid. – een leuk idee dat MOO maar totaal niet in verhouding met de verdorvenheid van de fascistische roverheid.

  Reteip [5] reageerde op deze reactie.

 3. Uitstekend initiatief. Daar zou vrijspreker weleens heel veel bekendheid mee kunnen krijgen. Ik zeg doen! En Overnight, als je daar hulp bij kunt gebruiken dan roep je maar. Superidee!

 4. quote: Dat werk dat die Polen doen is werk waar de Nederlandse uitkeringsgerechtigden hun neus voor ophalen. Zouden we dat werk zelf (kunnen/willen) doen, was er ook geen Poolse overlast; Ik weet niet of Henk en Ingrid zich dat realiseren.
  end quote.

  Ik ben van 1957 en in de tijd dat ik als werkende jongere (ik was nog maar 13) op de markt kwam was er geen werkeloosheid, ook hadden we nauwelijks mensen die “te beroerd” waren om het vuile werk te doen, er werd in veel plaatsen zelfs nog het “tonnetje” met de hand geleegd.

  Gaandeweg veranderde de arbeidsmarkt en kwamen de koppelbazen die mensen vanuit ons land richting het buitenland aan het werk zette, er waren immers genoeg werkers maar er kwam steeds minder werk.

  De economie kabbelde voort en de nederlander die in duitsland goud geld verdiende intussen was niet meer bereid zijn hoge salaris in te wisselen voor het hongerloon dat de nederlandse slavendrijver )VOC mentaliteit he) wenste te betalen.

  De turk werd binnengehaald en aan het werk gezet voor een veel te laag loon, eerst was het de regering die het mogelijk maakte gastarbeiders in te huren waarna de, inmiddels tot uitzendbureau omgedoopte, koppelbazen er met de worst vandoor gingen.

  De turken werden ouder en slimmer en kregen het spelletje al snel in de gaten en eisten meer loon, de VOC slavendrijvers wensten dat niet en “reorganiseerden” in volle vaart duizenden arbeiders de straat op.

  De werkeloosheid werd een feit, maar ook de oneerlijkheid in het betalen voor zware arbeid.

  De cijfers over wel en niet werkwillige beschikbaren werden opzettelijk vervalst en er werd een kunstmatige arbeiderskrapte gecreerd, transportbedrijven ontsloegen hun dure nederlandse chauffeurs en verplaatsten op papier hun kantoor naar Polen, Roemenie, Bulgarije waar ze vervolgens veel goedkoper aan hun personeel konden komen, personeel wat voor minder dan eenvijfde van ons salaris hier aan het werk ging.

  Handige uitzendconstrukties werden bedacht om ook tomatenplukkers en aspergestekers zo binnen te halen en om “bouwvakkers” uit o.a. polen hierheen te halen, het was immers onze nederlander die “te lui” was.

  Op paier worden nog steeds de cijfers zwaar verdraaid en het lijkt wel alsof de nederlander een lui varken is geworden wat nog nauwelijks tot werken bereid is, maar wat men verzwijgt is dat de werkelijkheid anders is, in de werkelijkheid is het namelijk zo dat de uitzenders (VOC slavendrijvers, weet u nog ?) inmiddels onze arbeidsmarkt volledig beheersen en zij de dienst uitmaken (je kan dit vergelijken met de unions ten tijde van het amerika uit de jaren 50 / 60) er gaat geen mens aan het werk als zij dat niet willen en er wordt geen baan verzegd als zij daar niet een vinger in de pap hebben gehad.

  Dit mijn besten is het gevolg van jarenlang liberaliseren en marktwerking, we hadden dat al veel eerder gezien in italie en griekenland maar ach dat was de ver van mn bed show dacht ons kabinet met zijn stromannetjes, welnu de tijd is gekomen dat we eens moeten gaan inzien dat niet de “luie” arbeider maar de gierige zakenman de oorzaak is van deze ellende.

  Denkt u daar eens goed over na.

  Chemical Youth [10] reageerde op deze reactie.
  Igor [13] reageerde op deze reactie.

 5. @Reteip [5]:
  Ik geloof niet dat “ik had beter moeten weten” iets veranderd aan de onrechtvaardigheid van dit soort dingen.

 6. @J.Snijder [8]:

  Dit mijn besten is het gevolg van jarenlang liberaliseren en marktwerking,

  Dit klopt natuurlijk niet Snijder. De kern van het probleem is de verzorgingsstaat. NLse arbeidskrachten zijn zo duur door de extreem hoge belastingdruk en regelgeving. Hoeveel Polen (etc) zouden hier komen werken als de overheid het werken niet zou verhinderen met belastingen en regelgeving (en het inactief zijn zou bevorderen dmv uitkeringen en subsidies)?

  Vrijwel niemand.
  Het leven in Polen (etc) is natuurlijk niet echt zoveel goedkoper. Wat je ziet is dat de overheid daar nog niet zo groot en duur is als hier.
  Als uitzendbureaus de markt kunnen beheersen kan dat ook alleen maar omdat ze gesteund worden door regelgeving. Zonder overheidsinmenging kan er geen monopolie ontstaan.
  Denk daar maar eens goed over na.
  J.Snijder [15] reageerde op deze reactie.

 7. Het zou goed zijn als deze site wat zou leren van niet-libertariers zoals de PVV. Zo’n meldpunt overlast overheid is inderdaad een goed idee.

  Een nog beter idee, zou het zijn om deze site flink te moderniseren. De opzet van DDS (De Dagelijkse Standaard) vind ik veel beter. Daar staan nieuwe reacties in de zijkant. Dit lokt mij als lezer naar levendige discussies toe.

  Bij die site zijn er verschillende rubrieken: een open podium waarin mensen zelf stukken kunnen toevoegen, redactiestukken (Opinie + Koffiehoek) en DDS-tv (waarin filmpjes worden gezet). Door de veelheid aan artikelen, filmpjes en ingezonden stukken + de levendige discussies is de site heel interessant om te lezen.

  Bij deze site merk ik toch vaak, dat ik na een artikel afhaak. Op DDS moet ik mezelf achter de computer vandaan slaan bij wijze van spreken. Natuurlijk is het libertarisme een kleine beweging. Maar er zou wel meer variatie op deze site kunnen komen!

  De libertarische wereld kan daar veel van leren. Als er een goede libertarische site zou komen, dan zou het libertarisme wellicht meer voet aan de grond kunnen krijgen.

  Igor [12] reageerde op deze reactie.

 8. @J.Snijder [8]:
  “welnu de tijd is gekomen dat we eens moeten gaan inzien dat niet de “luie” arbeider maar de gierige zakenman de oorzaak is van deze ellende.”

  Welnu weet je wat nog beter zou zijn? Als “luie” arbeiders en “gierige” zakenmannen een klein beetje respect zouden hebben voor elkaar en in plaats van ruzie te maken inzien dat het de derde fractie is die de boel verziekt.

  J.Snijder [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Igor [13]:

  Als ik het idee zo lees is dat helemaal niet zo verkeerd, echter dat zal je met kleine ondernemers wel voor elkaar krijgen misschien maar met die “grote” zakkenvullers nooit.

  En daar had natuurlijk de klemtoon van mijn betoog moeten liggen, ik snap dat de term “zakenman” in dit opzicht té genuanceerd is en wil niet de illusie wekken dat de “kleine zakenman” ook in hetzelfde laatje past.

  Excuus voor de hardwerkende “kleine” zal ik maar zeggen dan, helaas moeten die het in deze echter wel ontgelden door het gedrag van de “groten”

  Igor [20] reageerde op deze reactie.

 10. @Chemical Youth [10]:

  Met alle respect maar hoelang geleden bent u nog buiten geweest ?
  Dat het in Polen nu beter gaat is te danken aan al het geld dat die arme donders in de afgelopen jaren daarheen hebben gebracht.
  Door in andere EU landen aan het werk te gaan en hun verdienste daarheen te brengen hebben ze het land er weer een stukje bovenop gekregen.

  U stelt voorts dat onze arbeiders te duur zouden zijn ? dat mijn beste is dus weer geheel te wijten aan de hoge prijzen en grote aantallen zakkenvullers in dit land en er komen er elke maand meer bij, de ene commissie na de andere, de ene “geld inner” na de andere, en on top of that ook nog eens een nieuwe tussenpersoon in de uitzendbranche “de payroller”

  We gaan hier in ons land stevig de verkeerde kant op en de zakkenvullers regelen hier de hele zooi, en henk en ingrid worden zo dom mogelijk gehouden en als ze hunne bek opendoen op straat gezet.

  Ach ik kan wel uren doorgaan maar het heeft zo weinig zin, de huidige generatie(s) willen gewoon niet meer zien dan hun eigen achtertuintje, hun eigen stoepje, hun eigen luxe, en laten de minder fortuinlijken onder ons hangen als gedroogde vis.

  Het bewustzijn van die generaties is inmiddels al afgestompt tot het niveau van hen die regeren, het grootkapitaal en de corporates hebben het bijna voor elkaar “the new world order” is bijna een feit, en u en de uwen slapen door.

  Chemical Youth [19] reageerde op deze reactie.

 11. @Igor [12]:

  “PVV Stemmers kunnen terecht op geenstijl.”

  Mijn pleidooi was om deze site aantrekkelijk te maken voor libertariers en mensen die geinteresseerd zijn in het libertarisme. Voor PVV stemmers bestaan er inderdaad andere sites.

  Punt is gewoon, dat deze site niet “trekt”. Dat heeft niks met het libertarisme te maken, maar met een onhandige vormgeving van deze site. Met verschillende rubrieken, zoals bij DDS en nieuwe reacties die in een kader verschijnen kan de site aantrekkelijker gemaakt worden. Waarom halsstarrig aan een oud concept vasthouden?

 12. @J.Snijder [15]:

  Dat het in Polen nu beter gaat is te danken aan al het geld dat die arme donders in de afgelopen jaren daarheen hebben gebracht.

  Dat het in Polen nu beter gaat is omdat het geen communistisch land meer is. Meer vrijheid betekent meer welvaart.

  U stelt voorts dat onze arbeiders te duur zouden zijn ? dat mijn beste is dus weer geheel te wijten aan de hoge prijzen en grote aantallen zakkenvullers in dit land

  Inderdaad, Nlse arbeiders zijn ongeveerde duurste in de wereld. Oorzaak en gevolg Snijder. Hoge prijzen worden veroorzaakt door hoge belastingen en regeldruk.

  Ach ik kan wel uren doorgaan maar het heeft zo weinig zin, de huidige generatie(s) willen gewoon niet meer zien dan hun eigen achtertuintje, hun eigen stoepje, hun eigen luxe, en laten de minder fortuinlijken onder ons hangen als gedroogde vis.

  In een libertarische samenleving zouden er veel minder minder fortuinlijken zijn. Maar uit uw betoog maak ik op dat u alleen maar meer regelgeving wilt tegen de ‘zakkenvullers’. Dat is gewoon statistische, socialistische taal. Maar bij de SP of Joop zult u daar ongetwijfeld unanieme bijval voor oogsten.

  U maakt een klassieke denkfout, het huidige systeem is geen kapitalisme of vrije markt maar corporatisme. Uw ‘zakkenvullers’ kunnen alleen bestaan bij gratie van de overheid (b.v. door afname van verplichte diensten zoals verzekeringen of de illusie van een vrije markt zoals de NS)
  In een echt vrije markt zal een monopolie altijd van korte duur zijn.
  Lees op een van de vorige pagina’s ook het artikel met de voortreffelijke vergelijking tussen voetbal en socialisme.

  Overigens zou het een zeer goed idee zijn voor Vrijspreker om de voorgenoemde meldpunten te beginnen. In ieder geval meer traffic!

  Igor [21] reageerde op deze reactie.

 13. @J.Snijder [14]:
  Ik denk dat het niet zozeer met de matte van succes als het soort van “directeur”, iemand die volledig eigenaar van zijn bedrijf is en vanaf niks is begonnen zal altijd een heel ander persoon zijn als de CEO die is aangesteld door de raad van bestuur (en die wordt gekozen door aandeel houders dacht ik?) Hoe dan ook dat zijn allemaal mensen die totaal niks hebben wat het bedrijf daadwerkelijk doet, als je atlas shrugged leest zal je zien dat de personages van altijd van het type zijn; als het moet doe ik alles zelf, waarbij libertariers compleet voorbij gaan aan het feit dat in de echte wereld dat soort ondernemers steeds zeldzamer worden en er tal van het soort ‘;zakkenvuller zonder binding met wat het bedrijf doet.

  J.Snijder [24] reageerde op deze reactie.

 14. @Chemical Youth [19]:
  Is niet aardig om mensen af te serveren als socialist, libertarische vanaf 0 is misschien best een goed idee, maar vanuit de huidige situatie rechtstreeks naar een libertarische zou onherroepelijk lijden tot machtmisbruik van de huidige mega bedrijven, misschien is het waar dat die zonder overheid nooit zouden ontstaan maar zelfs als dat zo is dan nog zouden ze vanuit hun huidige dominate positie volledige controle krijgen, ook zonder overheid.

 15. Het is niet echt mogelijk om in 1 stap naar een libertarische samenleving te gaan, er zijn te veel mensen afhankelijk (gemaakt) van de huidige en dan krijg je dat soort problemen.
  Je moet consequent en in de juiste volgorde regelgeving afbouwen. Lees ook de boeken van bv. Ron Paul hierover.

 16. In het tijdschrift VerWeg&Dichtbij staat een genuanceerd artikel over dit vraagstuk:
  http://www.verwegendichtbij.nl/cms/poolsemedelanders
  Een nieuw bestaan opbouwen

  Hier de conclusie:

  Aan de oppervlakte beschouwd lijkt de harde boodschap aan de Polen die hier een nieuw bestaan opbouwen: vooral geen overlast bezorgen, goedkoop aan de slag, en we verwachten dat u tijdig terugkeert. Verder is het een kwestie van snel inburgeren en meepolderen als minderheidsgroep.
  Het Rijk negeert de huisvestingsproblemen echter niet. Rotterdamse woningcorporaties stellen de komende vijf jaar vijftien sloopwoningen beschikbaar voor Poolse werknemers van gecertificeerde uitzendbureaus (VROM,2010). Hoewel er veel meer gedaan kan worden om veranderingen te begeleiden en de armoede en uitbuiting aan te pakken is het vertrouwen in de eigen kracht van de Polen niet ongegrond. Door schade en schande wijs geworden, weten veel Polen steeds beter de weg te vinden naar bonafide arbeidsbemiddelaars. Een aanzienlijk deel van de Polen is hoogopgeleid en beschikt over technische scholing. Kansen te over voor opwaartse sociale mobiliteit. Dat is hoopgevend, want het aantal hier (al dan niet tijdelijk) verblijvende Poolse migranten neemt nog steeds toe. De Polen zijn niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken.

 17. @Igor [20]:

  Atlas schrugged is nou precies waarom ik hoop dat (als mensen niet graag lezen) iedereen die de filmreeks ziet (er komen nog een paar vervolgen als ik goed geinformeerd ben) wakker wordt en eens inziet dat het niet de regeringen zijn die ons leven bestieren maar de grote machtige corporates en het grote geld, ofwel de Bilderbergs en al wat meer zij.

  Ik heb atlas schrugged niet nodig om mijn ogen te opnen, ik heb jarenlange ervaring met al wat corrupt en ziek is in onze maatschappij en gloof me ik heb me er vanaf kindszijn druk over gemaakt, zelfs keihard gevochten tegen dit systeem ( 2 maal een bedrijf gestart en kapot gemaakt door geldgierige bastaarden die er op uit zijn hun eigen zakken te vullen) maar het uiteindelijk verloren, de gezondheid er aan gegeven en lamgeslagen, uitgeput afgeserveerd.

  Libertarisme zo zwart wit stellen als menig hier schrijvende doet is leuk maar absoluut niet haalbaar, zeker gezien de huidige machtsverhoudingen.

  Hoe dan ook, met of zonder een overheid, zal het corporatisme simpelweg gaan overheersen al was het alleen maar dat het nou eenmaal zo is dat de mens van nature een hebberig agressief beest is dat het zelfs zover brengt dat het volledige rassen heeft uitgeroeid (flora en fauna, zelfs complete volksstammen) allemaal met het doel “de beschaving en vooruitgang ruimte te bieden.

  Helaas is nog niet iedereen in staat om de wereld werkelijk te zien zoals hij is en zal het nog decennia, wellicht era, duren vooralleer de “goede mens” gaat inzien wat “de slechte mens” zich tot doel heeft gesteld, wellicht breekt er dán eens een tijd aan waarin “de farizeeërs en geldwoekeraars” van onze aarde zullen worden verdreven.

  Voor u misschien een tip om na het lezen van atlas schrugged ook een te gaan kijken naar 2 films, Soylent Green en the Time Machine (de eerste film waarin de tijdreiziger in de wereld van Weena (een schone dame) terecht komt en ziet tot welk een gruwel de wereld gedoemd is”
  Beide films schetsen een beeld van wat er mogelijk is, waarin Soylent Green wel tot het meest mogelijke scenario mag worden gerekend.
  In Time is dan weer zo een film die sterk overdreven met gebruik van de huidige techniek het verhaal van Soylent Green een andere wending geeft maar wel aangeeft dat wij als mens in de toekomst niet meer over ons eigen “leven en dood” kunnen beschikken.

  Dit even om het leuk te houden.

Comments are closed.