Regelmatig komen er berichten voorbij die je toch weer verbazen. Vandaag was dat een nieuwsbericht uit Dutchnews. Die wisten te vertellen dat Jan-Kees de Jager een advies van zijn drie top-ambtenaren, onder wie de nieuwe directeur van DNB Klaas Knots, naast zich neerlegde.

 

En niet zo maar een kleinigheid. Het advies was om niet zo hard te streven naar het afschrijven van schulden die Griekenland had bij de (Nederlandse) Banken. Dit gaat geld kosten, zoals iedere kleuter zal begrijpen!

Maar het advies werd gewoon in de wind geslagen omdat Jan kees “politiek voordeel kon halen met het dwingen van de banken om te betalen en omdat hij daardoor aan populariteit kon winnen.
Ook de steun van de PvdA werd daardoor in de hand gewerkt!”

Die politieke voordelen zullen wel betrekking hebben op een antistemming tegen “de banken”. Hoe het precies zit, is te lezen in een nieuw boek van Martin Visser: ” De eurocrisis”.

Het grote succes van Jan-Kees is dat de banken vrijwillig gedwongen zijn (!!) om 70 % van hun beleggingen in Griekenland af te schrijven.

Een berekening wat dit betekent voor de pensioenfondsen en voor uw pensioen, hebben we nog niet gevonden.  Iemand wel?

15 REACTIES

 1. jan kees de jager . ik heb het gevoel dat deze lummel op kosten van de belasting betaler aan het solliciteren is bij de bilderberg goldmansachsbank . het mag toch niet zo zijn dat een welvarend land als nederland . welvaart die we in 1000 jaar hebben opgebouwd in een paar jaar om zeep wordt geholpen door wouter bos en jan kees de jager dit is toch landverraad van de hoogste plank het terft de onderkant van de samenleving maar ook de bovenkant al denken ze van niet mensen kom in aktie verzet u organiseer u

 2. Met goud bestikt waren ze heel vroeger in beeld. Waat ze ook gingen, altijd stonden er hele kuddes arm gepeupel met de pet in de hand.
  Toen werden de petten opgeruid door de Verlichten, hoe ook genaamd, die zelf Kalief statt des Kaliefen (Iznogut) werden wollten. Het was een overmacht dus schoven de goudberanden van weleer een paar BV-tjes tussen hun glitter en het vee die banken genoemd werden of pensioenfondsen of belastingkantoor of VN of EU of bedenk maar wat. Want, wat niet ziet, dat niet deert.

 3. Jan kees de jager is een psychopaat van de eerste orde. Ik hoop echt dat er nog eens een tijd komt dat zulke mensen achter de tralies verdwijnen waar ze horen.

 4. En 99,9% van de Vrijsprekers betaald belasting, belasting en belasting. En zo houden de Vrijsprekers dit systeem in gang !
  Zwart werken ? Mmm ik denk dat de Vrijspreker wel even de annonieme tiplijn zal bellen.

  En dan weer lekker verder gaat met klagen op Vrijspreker.nl (…)
  Want ook Vrijsprekers zijn braaf, ze zijn goed getraind door de overheid(via school en staats-televisie) en voeren braaf uit wat hen door die overheid is geleerd.

  LvM [8] reageerde op deze reactie.
  Igor [10] reageerde op deze reactie.
  Romee [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Charles [7]:
  Wacht even, ik ben een beetje verward met uw verhaal; gaat de vrijspreker nou lekker verder met informatie verspreiden die nadelig is voor de staat (de pen is immers machtiger dan het zwaard), of gaat hij braaf zijn en doen wat hem geleerd is door de staat?

  Tevens verward met: “Zwart werken ? Mmm ik denk dat de Vrijspreker wel even de annonieme tiplijn zal bellen.“; waar doelt u op?

  Wat denkt u overigens dat er gebeurt als vrijsprekers weigeren belasting te betalen? Ik zal het u vertellen: Eerst gaat het te betalen bedrag omhoog. Na verloop van tijd zal het stijgen met meerdere factoren. Op een gegeven moment stopt het bedrag met stijgen.
  Dan komt er een deurwaarder langs. Als de betreffende vrijspreker hem of haar de toegang ontzegt, komt die de volgende dag terug met een agent. Als de vrijspreker hen dan nog de toegang ontzegt, zal hij/zij door de agent ontvoerd worden, en in de gevangenis opgesloten worden. Daarnaast zal het (dit maal veel hogere) bedrag alsnog afgepakt worden. (zo ongeveer, het exacte proces weet ik niet).
  Kunt u mij uitleggen wat u denkt dat de vrijspreker bereikt heeft?

  En Hub, ga lekker door met lekker ‘klagen’. Niets mis met deze inzending.
  Charles [11] reageerde op deze reactie.

 6. Maar wat is het alternatief? Geen belastinggeld naar Griekenland. Griekenland heeft zijn billen gebrand en moet derhalve op de blaren zitten? Of wel Geld naar Griekenland van de belastingbetaler zodat die de oninbare vordering krijgt i.p.v. de banken die ze nu in handen hebben? Of de banken helpen om in ieder geval een deel van de schulden te kunnen innen (met dank aan de belastingbetaler)? De banken willen gewoon al het geld terug. Dat snap ik. Maar die banken willen dat de belastingbetalers in de Eurozone ervoor opdraaien. Waarom? Die hebben dat risico nooit genomen en willen dat ook nu niet.
  De banken nu al hun deel uit de belastingpot te geven en de Grieken met een aflosbare schuld laten zitten die ze later weer terug kunnen betalen lijkt mij de minst beroerde oplossing.

 7. @Charles [7]:
  Kom kom charles voeten in de aarde graag je, je reageert zelf ook op vrijspreker dus omschrijf je jezelf of denk jij iedereen die hier schrijft of reageert te kennen?

 8. @LvM [8]:
  Beste LvM
  Met uw reactie geeft u goed weer hoe de training van de Nederlandse staat heeft gewerkt bij u. U kunt klaarblijkelijk uitsluitend denken in criteria die uw aangeleerd zijn.

  This is no offence.

  Ik wil gewoon duidelijk maken dat voor hordes mensen er 1 waarheid bestaat en dat is de waarheid die ze als kind op school geleerd hebben. Braaf luisteren naar gezaghebbende mensen en goed leren wat de regeltjes en procedures zijn.

  Dat vind ik reageren op het kind niveau !

  Braaf doen wat de meenster zegt want anders moet je in de hoek staan hoor ! U lijkt mij dusdaniog goed getraind dat u geen politie-agent meer nood, die bent u gewoon voor uzelf.

  Ga eens out off the box denken en doen.
  En ga eens zelf-nadenken, i.p.v. aangeleerde gedachte patronen uit te dragen.

 9. Filosofie van een politicus:
  Regel 1: Ik heb ALTIJD gelijk!
  Regel 2: Als ik geen gelijk heb telt regel 1

  @Charles [7]:
  “99,9% van de Vrijsprekers betaald belasting, belasting en belasting”
  Ik wist niet dat er ook vrijsprekers zijn met blauw bloed.

 10. @Charles
  Reactie van (25-02-12, 15:25) zie ik niet helemaal maar wel eens met (25-02-12, 20:10). Als voorbeeld kan Martin Visser worden genomen. Ik hoorde hem op BNR en hij was blijkbaar al dusdanig in Brussel geindoctineerd dat hij dacht JKdJ te hebben betrapt op ‘naar de kiezer luisteren’ ipv. naar zijn ambtenaren.
  Ben het niet altijd met JKdJ eens maar in dit geval toch wel. Het waren uiteindelijk wel de banken die Griekenland teveel geld hadden geleend en het is dus niet vreemd ze te vragen mee te betalen. Martin Visser daarentegen was al helemaal gehypnotiseerd door de matra van ambtenaren dat er rampspoed volgt als de banken mee betalen.

Comments are closed.