Het ESM verdrag is gisteren, op 2 februari, ook door uw bazen getekend. Wist u dat dit ging gebeuren of gebeurd is? Het u daarover goede voorlichting gezien? Iedereen die ik vraag, weet van niets.
Is het dan geheim? Neen, het is geen geheim, maar het lijkt wel erg stiekem. Na enig zoeken met hulp van vriendje Google, kom je er heel veel over te weten.

En hoe meer je er over leert, hoe stomverbaasder je wordt. En je vraagt je af hoe denkende mensen zoiets kunnen tekenen. Zichzelf ondergeschikt maken aan een “mechanisme”!

Zouden bezoekers van de Vrijspreker het belangrijkste filmpje van dit jaar niet naar tientallen bekenden hebben doorgestuurd?
Dat zal toch wel gebeurd zijn, maar waarom is er dan toch nog die onbekendheid?
Het filmpje van 3,5 minuten herhalen we hier nog maar eens voor het geval u mensen weet die het nog niet gezien, of niet begrepen hebben.

.

.Nog niet “alles” is verloren.
Het verdrag moet nog geratificeerd worden voordat het mag werken.

U kunt ook nog de petitie tekenen:
http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag
Reeds 5.140 mensen gingen u voor!

——————-

P.S. Bedenk ook nog eens de houding van de media in Nederland:

Als de pers zwijgt

———————————————

Part of Text of the Treaty: http://www.european-council.europa.eu/media/-tesm2.enl2.pdf

The original version of the treaty was signed on 11 July 2011, but it has been modified to incorporate decisions taken by the heads of state and government of the euro area on 21 July and 9 December 2011, aimed at improving the effectiveness of the mechanism
The treaty will have to be ratified by the 17 euro area member states; it will enter into force and the ESM become operational as soon as possible: the target date is July 2012, a year earlier than originally planned. As a permanent mechanism, the ESM will take over the tasks currently fulfilled by the European Financial Stability Facility (EFSF) and the European Financial Stabilisation Mechanism (EFSM)

23 REACTIES

 1. en dat gebeurt door diezelfde lieden die vinden dat wij, de burgers volkomen transparant moeten zijn.

 2. @Rycardo [3]: Ja, en hou zou dat onstaan zijn?
  Zou het mogelijk zijn dat als je een groep mensen of een volk het idee geeft dat ze ‘vrij’ zijn, ze hun strijdvaardigheden kwijtraken en langzaam inslapen, waarna je met ze kunt doen en laten wat je wilt?
  En dat ze dus pas dan wakker worden als het te laat is?

  Just a thought.

  Zé.

  Rycardo [12] reageerde op deze reactie.

 3. Ik heb de laatste tijd ook nog wat rondvraag naar het ESM verdrag gedaan maar niemand die ik sprak wist er ook maar iets over te vertellen. Vanuit de MSM is er ook weinig of niet over gesproken en aangezien de meeste mensen (helaas) daar nog hun informatie vandaan halen is het wel te begrijpen.Hieruit blijkt wel weer hoe corrupt het hele EU systeem is en is democratie geworden tot iets uit een andere wereld lijkt het wel.

  René [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Jan [6]: Ook mijn ervaring, iedereen staat je stomverbaasd, én een beetje geïrriteerd door hun domheid, aan te horen. Oók ondernemers met wie ik sprak weten niets hierover!

 5. Nog een druppel bij… op gegeven moment is het vol en zal geen stuk papiertje hun onschendbaarheid kunnen garanderen. Het is een poppenkast en hoe meer dit realizeren zal het gedaan zijn met die zooitje… zo niet zal het afgelopen zijn met ons.

  Maarja het onzin in het leven raakt je niet in de dood.

 6. @Zé [5]: Geachte Zé. Inderdaad zal dit deels door het “inslaap-effect” komen.
  De door de overheid driftig gestimuleerde bezitsvorming is volgens mij een nóg grotere boosdoener. Door het boven je stand leven te vergemakkelijken; houden veel mensen zich nu muisstil cq monddood……Ze hebben teveel te verliezen.

 7. @Eugenie [18]:
  Dat ligt er natuurlijk aan wat ze gaan doen. Ze hebben in ieder geval de (legale) macht om de komende economische depressie vele malen zo zwaar te maken. Ze kunnen namelijk onbepaalde hoeveelheden geld eisen van landen, wat de landen niet mogen weigeren, en er zijn genoeg spreekwoordelijke zwarte gaten om het in te laten verdwijnen.

  Meneer Storm [20] reageerde op deze reactie.

 8. @Igor [17]:

  Inderdaad suf, maar de halve wereld denkt dat er sprake is van
  een arabisch voorjaar, ipv. het voorspel van een mogelijke 3e wereld oorlog.

  En Igor, wat denk jij ? Zou de Financial Union – het ESM – er iets mee te maken hebben ? In die zin dat daarmee alle financiële en economische macht aan Europa wordt ontnomen ?

 9. slaven van een systeem dat er op uit is alleen maar geld te persen uit zijn slaven ?

  Maar dat is toch altijd al zo geweest ? alleen het werkgebied verlegd zich, niet dan ?

Comments are closed.