Eindelijk weer eens goed nieuws, een felicitaties voor Ierland. Met “Ierland” is hier bedoeld alle Ierse mensen die ervoor gezorgd hebben dat dit referendum er komt.

 

Het was prettig dinsdagmiddag via het  NOS nieuws te vernemen dat er een referendum gaat komen. Een referendum dat er volledig terecht komt. Die nieuwe regels beperken alweer een groot stuk soevereiniteit van “de Ieren”.

In Nederland hebben politici die verdere beperking al geaccepteerd en de wil van de meerderheid aan hun laars gelapt. Die “gewone” mensen laat je toch niet stemmen? Te gek om de kans te lopen dat ze wat anders willen dan de politici!!

Het Nederlandse parlement kan ook de ratificatie nog tegenhouden.  De parlementariërs gaan er op 1 maart (donderdag)  over praten. De kans dat die het tegenhouden lijkt klein. De vraag is zelfs of zij wel beseffen waar het over gaat. Ze hebben in ieder geval erg hun best gedaan om er niet veel over te praten en de burgers voorgelicht hebben ze (bewust??)  helemaal niet gedaan. Typisch, ook de MSM hebben dat niet gedaan. (Domheid? Opzet? Opdracht?)

Zelfs vanuit de NL rekenkamer komen afwijzende adviezen over dit verdrag.

Zie Eenvandaag 

Alleen al omdat de NL-belastingbetaler voor 40 miljard euro garant moet zijn en die binnen 8 dagen moet betalen als het ESM fonds daarnaar vraagt. Controle op de geld heeft “Nederland”daarna niet meer. Alleen de NL-minister mag ” aanzitten”en voor 7 % meepraten!!

En daar gaat dan een EU-organisatie over die de afgelopen 13 jaar nog nooit een goedkeurende verklaring over haar financiën heeft kunnen krijgen!!!

Alles wat je kunt doen om Kamerleden wakker te krijgen is meegenomen.

 Zie daarvoor ook:
https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/red-uzelf-en-uw-relaties-van-esm/#more-104850

8 REACTIES

 1. Het is en blijft onbegrijpelijk dat de mensen (ook de lezers van deze site) onvoldoende door hebben wat het EMS betekent. Als lammeren laten we ons naar de slachtbank leiden. Dag vrijheid, dag al je geld. Op naar de politiestaat.
  Het zou goed zijn als Nederland, Ierland zou volgen en ook een referendum zou houden. Maar dan zal wel ijdele hoop van mij zijn. We horen nog Plasterk zeggen: er gaat geen macht naar Brussel, zonder nieuwe verkiezingen. En nu is het zover en waar is Plasterk? Muisstil en druk bezig met zijn eigen politieke carrière.
  Zo gaat dat met politici.
  Maar kom op mensen, wordt wakker!!

  Philosoof G&R Eigenwijs [5] reageerde op deze reactie.

 2. Geen zorgen van Marc Rutte over Iers referendum, lezen we in Parool.

  Immers we zullen best nog 11 andere gekken vinden die net als “Nederland” zich slaafs aan het ESM willen onderwerpen.

  Waar is het verstand gebleven?

 3. @LvM [4]:

  Inderdaad. Beetje suf dat William Wallace wordt afgebeeld. Pak dan een plaatje van Michael Collins. Ook verfilmd dus moet niet al te moeilijk zijn.

 4. @Alex [7]:
  Het is precies de oorzaak van wat wij krijgen.
  Geweld mag niet, lijdzaam toe zien wel.
  Het is een evenwicht s probleem dat door de machthebbers
  ge doseert word.
  We worden net zover uit ge probeert tot het moment dat het
  begin van de revolutie zich aan dient.
  Dan worden er snel zoete broodje uit gedeeld.
  Wie dan nog lastig is ,wordt in een apart hoekje geplaatst.
  En uit zicht gehouden.
  En de wereld draait door, met wat doekjes voor het bloeden.

Comments are closed.