Fiat iustitia, ne pereat mundus: dat gerechtigheid geschiede, opdat de wereld niet zo vergaan. Zo luidt al sinds onze oprichting het motto van het Murray Rothbard Instituut. Dit motto zal dit jaar echter zwaar op de proef worden gesteld. Menig apocalyptisch profeet ziet in 2012, dat gelijkloopt met het einde van de dertiende grote cyclus van de Mayakalender, immers een omen voor het ultieme vergaan van deze wereld. Desalniettemin hebben wij het genoegen u uit te nodigen op onze ondertussen derde nieuwjaarsreceptie met buffet om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar, dat hopelijk en allicht niet het laatste zal worden. 

Hoewel wij dus dergelijke eschatologische theorieën weinig geloofwaardig achten, willen wij het lot allerminst tarten door u een lokale friet met mayanaise voor te schotelen. Integendeel. Opdat Latijnse adagia zoals het onze in hun volle pracht zouden schitteren, kan slechts een Romeins gastronomisch kader voor de gepaste begeleiding zorgen onder de vorm van een heus Italiaans buffet. Een mens leeft echter niet van pasta alleen, en het buffet zal dan ook worden voorafgegaan door een lezing van professor Frank van Dun.
Dit nieuwjaarsbuffet zal doorgaan op vrijdag 17 februari vanaf 18.00u in de zaal boven brasserie Entrepôt du Congo (Vlaamse Kaai 42, 2000 Antwerpen). U kan zich inschrijven t.e.m. vrijdag 10 februari. Opgelet: in deze prijs is drank NIET inbegrepen! Als skeptici van iedere vorm van collectieve dogmatiek rekenen we op uw individuele verantwoordelijkheid om alle gewenste dranken aan de bar, en voor eigen rekening, te bestellen.
Het programma voor de avond, dat net zoals het buffet zelf goed gevuld zal zijn, zal er (min of meer) als volgt uitzien:
18.00u: verwelkoming van de gasten en boekenstand
19.00u: tafelrede uitgebracht door professor Frank van Dun
19.30u: start Italiaans buffet
Graag zien wij u in groten getale tegemoet, en willen u nu reeds een academisch-contemplatief en vrijheidsminnend-actief 2012 toewensen!
February 17th, 2011 6:00 PM   through   February 17th, 2012 11:00 PM
Vlaamsekaai 42,  l’Entrepot du Congo (1e verdieping)  2000 Antwerpen Belgium
Standaard € 33.00
Student € 28.00

3 REACTIES

  1. Jammer dat dit soort meetings altijd zo elitair moeten, beetje deftig doen met je dode taal quote en friet en mayo is te min, dus het moet gastronomisch (lees 33euro voor spag. noodles met bertoli pasta saus) maar goed “de gustibus non est disputandum” om gewoon op zijn nederlands: smaken verschillen.

    Joep [2] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.