Peter Thiel, oprichter van PayPal, doneerde 2,6 miljoen dollar voor Endorse Liberty, een Ron Paul Super PAC.  Vorig jaar december stak hij er 900.000 dollar en afgelopen januari 1,7 miljoen dollar in om Ron Paul’s libertarische idealen te ondersteunen. In een Endorse Liberty persbericht legt Thiel uit waarom deze principes van vrijheid en kleine overheid zo belangrijk zijn.

‘Te vaak moeten we in dit land de zaken op een harde manier leren – of het nou gaat of je je geld in overgewaardeerde aandelen steekt, meer leent dan je huis waard is of studenten die zichzelf met een berg schuld opzadelen voor een titel zonder baan. Met haar onhoudbare tekorten, zit de overheid op hetzelfde onzalige pad. Mannen en vrouwen die vrijheid en groei willen, moeten actie ondernemen. Een goede start is stemmen voor Ron Paul.’

Endorse Liberty is een groep van ondernemers en uitvinders die oproepen tot een ‘open en onverstoorde creativiteit’ om innovatie tot een economische motor te maken. Op 17 februari jl. gaf Peter Thiel een speech voor de Students for Liberty conference. Hierin sprak hij o.a. over de potentie van libertariërs om steun te krijgen vanuit het publiek.

Deze week trok Ron Paul 4.000 man tijdens een bijeenkomst in Michigan State. Tijdens deze Republikeinse voorverkiezingen trekt Ron Paul continue de grootste en meest enthousiaste menigten. ‘Freedom is popular’, zegt Ron Paul. Inderdaad en met verdere financiële ondersteuning kan de vrijheidsboodschap Amerika ondanks alle tegenwerking overspoelen.

 

50 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]: Ik denk dat in Nederland eerst maatschappelijk aangetoond moet worden wat de gevaren zijn van de verzorgingsstaat aangaande de economie en persoonlijke vrijheden.

  We zijn een klein land waar problemen veel sneller opvallen en dus sneller opgepakt kunnen worden. Of dit op de juiste manier gedaan wordt of niet is voor dit argument even niet belangrijk.

  De verzorgingsstaat is simpelweg met de paplepel ingegoten en mensen worden doodsbang wanneer het tegenovergestelde voorgesteld wordt. Zelfs de Nederlandse versie van de Tea Party durft hier niet aan te komen.

  Wij hebben een persoon nodig zoals Ron Paul. Iemand die mensen gerust kan stellen, iemand die kennis van zaken heeft en iemand die eigenlijk helemaal geen premier wil worden. Op het moment worden wij in hetzelfde hokje geplaatst als de corporatisten en zolang dit het geval is zullen we in dit land niet ver komen naar mijn inziens.

 2. Ik vertrouw hem voor geen twee cent, !
  Begin langzaam te geloven dat ene ACP (die hier ooit iedere ron paul aanhanger wist te trollen)helaas gelijk gaat krijgen
  , Ron Paul is een broodpoliticus die geld aanneemt van bilderberger
  en inderdaad oprichter van (evil-bay eigendom) paypal.
  Dat paypal meent al drie jaar dat ze 200 euro van mij tegoed hebben,
  en ik heb ze al 200 keer verteld dat ze maar naar de rechter moeten stappen.
  In plaats daarvan hebben ze die claim verkocht aan stichting derdengelden,
  die me nu dus om de zoveel tijd stalkt met een soort aanmaning waarin
  staat dat ik moet tekenen dat ik ze dat geld schuldig ben, ECHT AMERIKAANS, en erger dan intrum justitia.

  Pieter [4] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [9] reageerde op deze reactie.

 3. @dave [3]: Dus omdat jij problemen hebt met PayPal moet Ron Paul het ontgelden. Beetje rare manier van denken als je het mij vraagt.

  Als er iets is wat Ron Paul niet is dan is het wel een broodpoliticus. Hij is een principieel kandidaat die doet wat hij zegt.

  dave [11] reageerde op deze reactie.

 4. was paypal niet de betalingsdienst die Julian Assange van wikileaks van de fondsen afsloot?

 5. Ron Paul heeft tenminste nog een CV waar je niet aan kan twijfelen of daar aan gemorreld is om het beter te laten lijken dan dat het daadwerkelijk zo is.

  Offtopic, @Dave,
  Enkele punten uit je commentaar waar ik nogal kriegel word:
  Je stelt zonder enig argument op dat Ron paul geld aanneemt van de Bilderberg. Geef daar bewijs voor. Je stelt dat de ebay(?) evilbay is?. Geef argumenten daarvoor.

  Vervolgens ga je in op paypal en het bureaucratie van jouw persoonlijke ervaring. Je commentaar is nogal behoorlijk offtopic.

 6. @Anno Zijlstra [7]: Paul is kansloos, en te oud, wil Iran de atoombom laten hebben, de man is gek.

  Noem eens één land die een atoombom aanvallend heeft gebruikt. En benoem eens de verhoudingen vandaag de dag ten aanzien van atoombommen. Ooit van MAD gehoord? Dit verzekert ons ervan dat geen enkel land ooit een atoombom zal gebruiken. Zelfs de islam is niet zo gestoord.
  Alle tegenstrijdigheden in de wereld zijn ontstaan uit bemoeienissen uit het oogpunt van buitenlandse politiek, eigen volk eerst (ten koste van andere volkeren), militair industriele belangen en gestoorde ideologieën. Ron Paul bezig geen van deze punten (of voorkomt het door zijn beleid) en is het beste wat niet alleen de VS, maar de rest vd wereld kan overkomen.
  Weet je dat Iran het non-proliferatie verdrag heeft ondertekend? Dat ze aan alle IAEA verzoeken voldoen? Het is (as usual) de overheid vd VS die roept dat Iran zich misdraagt tav nucleair materiaal/technologie. Dit is zoals al vaker in de laatste 30 jaar totaal ongefundeerd. Irak? Nope. Afghanistan? Bin laden was daar niet. Irak 1.0? Is ook op basis van (achteraf toegegeven) valse intel. Iran is het zoveelste voorbeeld van dat men voorgelogen wordt.

 7. @Pieter [4]: Ik verwijt Ron Paul toch niet , dat ik een probleem heb met paypal?
  Over een rare manier van denken gesproken.
  Ik denk alleen dat hier zijn steun gekocht wordt voor die Romney.
  En dat ene ACP wel eens gelijk kon krijgen, en die krijgt ACP van mij
  postuum ,mocht Mitt Romney inneens gesteund worden door Paul.@Ron Arends [9]: Dat Peter Thiel Paypal verkocht heeft aan ebay weet ik, deze man is zeker weten slimmer dan mij
  maar dat betekekend niet hetzelfde als “goed mens”.

  Offtopic @Rupsie Kom zelf met argumenten,
  waar heb ik gezegd dat Paul geld aanneemt van bilderberg, die Peter Thiel is een bilderberger.
  over paypal en evilbay
  Als jij een gouden munt verkoopt aan Iemand in Australie en je gebruikt
  hiervoor een aangetekende verzending, terwijl vanaf het moment dat dat koper weet dat de munt onderweg ,gelijk een claim opent, terwijl een verzending er wel een paar dagen over doet naar Australie, koper later
  zelfs toegeeft aan ebay dat de munt is geleverd, dat paypal desondanks
  toch mijn account crediteer, en het vertikt om dit te herstellen.
  Dan mag ik dit bedrijf toch wel evil bay noemen?
  nog meer offtopic, ik vind ajax een k#tclub, zonder dat ik hier argumenten
  voor heb.

  Pieter [12] reageerde op deze reactie.

 8. Wij hebben in Nederland ook zo’n Libertarische Partij.
  http://www.libertarischepartij.nl/

  Alleen lijken die zich meer bezich te houden met zo nu en dan wat te vergaderen in kamertjes. Maar in het openbaar heb ik ze nog nooit gezien of gehoord.

  Jammer, want als ze op de landelijke verkiezings lijst zouden staan zou mijn stem naar hen gaan in plaats van nu naar de PVV.

 9. @Anthony Migchels [20]:
  Zeker interessant, wel jammer dat het weer een hoofstukje “joodse conspiretah” bevat is net echt relevant toch, als er een paar nederlanders in het geniep iets doen hebben we het toch ook niet over nederlandse conspiretah?

  Ook gaat het artikel volledig voorbij aan positieve aspecten van libertarisme, ik heb het idee dat voor veel bezoeker van de vrijspreker het NAP belangrijker is als de economische aspecten van de libertarische ideologie.

  Its easy to see things in black and white but in the real world nearly everything comes in shades of gray ~ Igor
  Anthony Migchels [25] reageerde op deze reactie.

 10. @Igor [23]: Natuurlijk zitten er ook positieve kanten aan het Libertarisme. Alle goeie desinformatie bevat een kern van waarheid. Gezien het feit dat hele alternatieve media door het Libertarisme en de Oostenrijkse School wordt gedomineerd leek het me niet zo zinvol daar veel aandacht aan te schenken.

  Ik denk dat het inderdaad waar is dat mensen de ‘vrijheids’gedachte (hoe gemankeerd ook) vooral interesseert.

  Maar de heersers van deze wereld zijn maar in één ding geïnteresseerd: doorgaande controle over het geldsysteem. Dat krijgen ze met Goud als geld en daarom is Libertarisme en de Oostenrijkse School zo belangrijk gemaakt met zoveel geld.

  Seneca [26] reageerde op deze reactie.
  Igor [27] reageerde op deze reactie.

 11. @Anthony Migchels [25]: ‘..en daarom is Libertarisme en de Oostenrijkse School zo belangrijk gemaakt met zoveel geld.’

  En daarom hoor ik zeker ook zoveel over de goudstandaard en ‘belasting is diefstal’ in de haute finance, bij topeconomen en iedereen die als ‘deskundige’ nationaal en internationaal door de media naar voren wordt gehaald ?
  Het joodse en vrijmetselaarscomplot laat ik gevoegelijk maar achterwege onder het motto ‘don’t feed the trolls’. Wel wil ik even opmerken dat ik bijzonder weinig hoor over het Non Agressie Principe, eigendomsrechten en persoonlijke vrijheden in loges, synagoges en Israel.

  Anthony Migchels [28] reageerde op deze reactie.
  Anthony Migchels [29] reageerde op deze reactie.

 12. @Anthony Migchels [25]:
  Ja maar ben je dan niet te veel bezig met het aanvallen van een ideologie die zoals je zelf zegt goede elementen bevat?

  Ik bedoel maar,is het niet verstandiger om energie te steken in het bedenken van een ideologie die wel klopt?

  Uiteraard zijn de huidige machthebbers een obstakel in de weg naar een beter wereld.
  Maar zolang er niemand is met een goed alternatief is het weinig opbouwend om ongenuanceerd af te geven op mensen die een een ideologie aanhangen die goede elementen bevat, het zijn immers die goede elementen die de bouwstenen vormen voor een betere visie, een visie die bruggen bouwt en gebaseerd is op de “overeenkomsten” en niet de “verschillen” een visie de een mens niet in een hokje plaats, of als je het anders wil zien: een hokje waar iedereen in past.

  valuta economische aspecten ga ik niet op in, zowel fiat als goud hebben voor en nadelen en allebei de systemen zullen door machthebbers uitgebuit worden. Tenopzichtte van huidige systeem is goud een verstandige keuze maar wil je ergens een vrije natie vestigen zonder gevestigd kapitaal ben je toch aangewezen op fiat om je (interne) economie een begin te geven.

  Anthony Migchels [30] reageerde op deze reactie.

 13. @Seneca [26]: “En daarom hoor ik zeker ook zoveel over de goudstandaard en ‘belasting is diefstal’ in de haute finance, bij topeconomen en iedereen die als ‘deskundige’ nationaal en internationaal door de media naar voren wordt gehaald ?”

  Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt zijn er wereldwijd allerlei overheden die weggaan van de dollar, richting Goud. Dat is geen toeval hoor.

  Acht Nobel Prijzen voor de Goudmeute. Ook niet zo ontzettend verkeerd toch?

  Natuurlijk is het minder dan de Mainstream. Maar dat is altijd het geval bij gecontroleerde oppositie.

  Belangrijker is de inhoud: hier zo wat probleempjes met de Oosternrijkse school:
  http://realcurrencies.wordpress.com/2012/01/25/top-ten-lies-and-mistakes-of-austrian-economics/

Comments are closed.