Het socialistische Assad-regime in Syrië heeft het afgelopen jaar meer dan 6.000 tegenstanders omgebracht, alleen al gisteren meer dan 260.

Het Syrische leger beschiet dagelijks hele steden met kanonnen en tanks terwijl scherpschutters met scherp op demonstranten mikken met het doel om te doden.

Er is daar al meer dan een jaar een bloedbad gaande en dan vraag ik mij af waar toch de verontwaardigde reacties van bijvoorbeeld Harry van Bommel, Dries van Agt, Gretta Duisenberg, Groen Links, D66, PvdA en de SP blijven.

Die verontwaardiging geldt duidelijk niet voor de bij links zo geliefde socialistische dictaturen en wordt kennelijk alleen bewaard voor het geval er ergens in de straal van 2000 km om Israel een Palestijn over zijn eigen veter struikelt want dan is de wereld ineens te klein voor Harry & linkse geestverwanten.

52 REACTIES

 1. Er heerst al vele maanden onrust in Syrië. Een kleine groep extremisten eist het vertrek van de Syrische president Assad. Deze door het Westen gesteunde extremisten beschikken over zware wapens. Het komt regelmatig tot een treffen tussen de extremisten en de Syrische overheidsdiensten, waarbij veel doden vallen. De door het Westen gesteunde nieuwe Libische overheid zond wapens naar de extremisten in Syrië. Er gaan geruchten dat de extremisten gesteund worden door de CIA.

  Westerse landen willen ingrijpen in Syrië ‘om het doden te stoppen’. Rusland en China beschuldigen het Westen ervan een regiemwisseling na te streven en houden een interventie tegen. Volgens Rusland en China moet Syrië haar eigen problemen oplossen.

  Filmpje RT:

  http://www.youtube.com/watch?v=J1k9Rj3_XG0
  Zé [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Zé [3]:

  Ja, een oorlog onder valse voorwendselen. Als je hier met scherp gaat schieten op de overheidsdiensten schieten ze ook terug. En het erge is dat het Westen die wapens levert aan de extremisten. Stel je eens voor dat Iran een stelletje westerse occupy’ers van wapens ging voorzien om tegen ‘het westerse monster’ te strijden. Dat is precies hetzelfde.

  Het westerse piramidespel stort ineen, en ze lossen dat altijd op met een Grote Oorlog. Geruchten gaan dat Rusland en China een oorlog tegen Iran (en Syrië) niet zullen accepteren.

  Het kan heel goed zijn dat we aan de vooravond van heel veel ellende staan, dankzij de Wallstreet bankiers en figuren als Hillary Clinton die het hebben over ‘beschermen van burgers’:

  http://www.youtube.com/watch?v=BJOvBaEKUAI
  Ratio [14] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico de Geit [4]: Dat wordt dan lachen hier, bijna alle Fransen hier hebben één of meer jachtgeweren aan de muur hangen, waarvan er één bestemd is om zwijnen neer te schieten……..
  Nou zwijnen genoeg bij de overheden, en dan beschouw ik deze uitspraak als een belediging voor de echte everzwijnen die hier in de bossen rondsjouwen.
  En reken maar dat ze schieten als je ze in het nauw drijft.

  Zé.

 4. lijkt mij duidelijk dat ten minste een heel groot deel van de Syriërs van Assad af wil.

  Zo’n “Nico de Geit” is volgens mij weer zo iemand die overal zionistische complotten ziet met een obsessieve afkeer van zionisten (=joden), zie zijn reactie 4 waar het allemaal de schuld is van “Wall Street bankiers” (=joden) en zal automatisch achter de vijanden van de joden zoals Assad en Iran gaan staan.

  Maar daar gaat het niet over, er is duidelijk een volksopstand aan de hand waar honderden mensen per dag worden afgeschoten en daar hoor je de gebruikelijke moraalridders niet over.
  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [17] reageerde op deze reactie.
  Ratio [26] reageerde op deze reactie.
  Bush jr. [51] reageerde op deze reactie.

 5. @Wladimir van Kiel [11]:

  ‘Lijkt mij duidelijk dat ten minste een heel groot deel van de Syriërs van Assad af wil.’

  Waar maak je dat uit op, westerse berichtgeving?

  ‘Zo’n “Nico de Geit” is volgens mij weer zo iemand die overal zionistische complotten ziet met een obsessieve afkeer van zionisten (=joden), zie zijn reactie 4 waar het allemaal de schuld is van “Wall Street bankiers” (=joden) en zal automatisch achter de vijanden van de joden zoals Assad en Iran gaan staan.’

  Dat is geen inhoudelijke reactie Wladimir, dat lijkt meer op schelden. Zoiets van: ‘De Geit moet je niet serieus nemen want….’

  ‘er is duidelijk een volksopstand aan de hand waar honderden mensen per dag worden afgeschoten en daar hoor je de gebruikelijke moraalridders niet over.’

  Er zijn aanwijzingen dat de opstand door de CIA en gelieerde clubjes wordt aangestuurd, net als destijds in Libië. Het Westen heeft de opstandelingen van zware wapens voorzien om te vechten tegen de regeringstroepen. Daar vallen doden bij.

  Triest voor de misleide opstandelingen. Zij dachten dat ze niet konden verliezen met het machtige Westen aan hun zijde.

 6. @Hub Jongen [9]:

  ‘WAT IS WAARHEID? WAT ZIJN DE FEITEN?’

  Syrië voert hardnekkig een media-oorlog om te bewijzen dat de anti-overheids-demonstranten in werkelijkheid gewapende mannen uit het buitenland zijn en dat de demonstraties die vertoond worden door de mainstream media (MSM) allemaal in scene zijn gezet. De westerse MSM wonnen deze media-oorlog.

  Filmpje van september 2011 (RT):

  http://rt.com/news/syria-media-war-latakia-581/

 7. @Ratio [14]:

  ‘Is dit ook propaganda?’

  Geen idee. In Syrië hebben ze een probleem, Rusland en China vinden dat ze dat daar moeten oplossen. Hillary Clinton wil ingrijpen, waarschijnlijk net als in Libië (alles platbombarderen).

  Poetin, maart 2011 over Libië:

  Poetin koos afgelopen maandag een raketfabriek als decor om de pers te woord te staan. Hij noemt het VN-besluit een onduidelijk document dat hem doet denken aan de tijd van de kruistochten.

  Poetin: ‘Het gemak waarmee de VS landen aanvalt begint een gevaarlijke gewoonte te worden. Onder Clinton werd Joegoslavië aangevallen, Bush begon een oorlog in Afghanistan. Onder valse voorwendselen werd een oorlog in Irak begonnen waarbij het hele overheidsapparaat vernietigd werd. Nu is Libië aan de beurt. Ze zeggen dat ze burgers beschermen, maar het zijn burgers die sterven door de bombardementen op Libië. Waar is de logica, waar is het geweten? Ze zijn beiden afwezig.’

  Filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=BvP3BW21VWU

  Ratio [23] reageerde op deze reactie.

 8. @Wladimir van Kiel [11]:

  Hmm, ik lees de stukjes van Wladi altijd graag en met een glimlach. Meestal ben ik het ook met hem eens. Maar deze reactie vind ik erg ongenuanceerd, Wladimir onwaardig zelfs.

  @Hub Jongen [9]:
  “Bemoeien” is één ding, trachten de feiten te kennen een ander. Dat laatste kan in de toekomst belangrijk voor je zijn!” en
  Hoe kunnen de lezers van de echtheid worden overtuigd?

  Dat is het hem nou juist. Ik geloof zo onderhand eigenlijk niemand meer. Je zou er zelf heen moeten gaan om de situatie ter plekke te bekijken. Nieuws is iets heel moeilijks, men manipuleert en verdraait nieuws. In feite is al het nieuws dat we horen informatie ‘van horen zeggen’. Maar ik ben het met je eens, feitenkennis is belangrijk. Gelukkig kunnen we nu nog via internet heel veel te weten komen maar hoelang nog?

 9. CNN: ‘Syrische President Assad vermoordt baby’s’

  Volgens de media-gigant CNN is de Syrische President Assad verantwoordelijk voor de dood van baby’s in een ziekenhuis. Assad zou de stroom hebben laten afsluiten om een opstand tegen zijn regering neer te slaan. Volgens de mainstream media vinden er in Syrië opstanden tegen de regering plaats. Alternatieve media berichtten dat zwaar bewapende terroristen uit andere landen verantwoordelijk zijn voor de ongeregeldheden en dat de terroristen worden aangestuurd door de Amerikaanse veiligheidsdienst CIA.

  Bron: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/11/04/cnn-syrische-president-assad-vermoordt-babys/

  Link CNN: http://articles.cnn.com/2011-08-07/world/syria.unrest_1_syrian-observatory-deir-ezzor-syrian-uprising?_s=PM:WORLD

 10. Wat niemand waarschijnlijk hier wil bedenken is dat het Regime in Iran een prachtige kans geboden is om een doorgang te verkrijgen naar Israel in geval er een oorlog uit gaat breken tussen deze twee landen en dat Iran daarom Assad steunt met alle middelen die hij nodig heeft inclusief wapens en manschappen gelieerd aan het IRGC.
  Het iraanse Regime zal er wel voor zorgen dat het vuur blijft branden in Syrie om ter zijner tijd grote delen van het leger aan de israelische grens te hebben met ondersteuning van Hizbollah in het noorden en Hamas in het zuiden.
  Dit spel is al sinds ongeveer 2 jaar in voorbereiding.
  BTW Ik mag zeggen van mezelf dat Ik een en ander weet over het spel dat in Iran gespeeld word.
  Er zijn meer zaken die het westen probeert te voorkomen aangaande het midden oosten dan velen in willen of kunnen zien.

 11. Hé Wlad, je leeft nog in de vorige eeuw, toen hadden we niet meer dan de eenzijdige informatiestromen van msm die iedereen diende te geloven.
  Vertel zelf eens even waar jij al je informatie vandaan haalt. Ben je al in Syrië geweest, heb je gesproken met islamitische opstandelingen of inwoners, ondernemers, regering van Syrië? Je herhaalt slechts standaard (msm) nieuws en laat lezers geloven dat ze dat ook moeten doen.
  Niet denken volgens de kritische gedachte van het libertarisme, maar trouw het dagelijkse eenzijdige nieuws volgen en geloven is dat wat het libertarisme ons ook al wil bijbrengen? Waarom noem jij jezelf nog libertariër? Jij als zogenaamde libertariër tolereert geen andere meningen, gedachten of harde feiten en legt alle kritiek uit als antisemitisme.
  Het libertarische op deze site lijkt een eigen getikte koers te willen varen en zich meer en meer af te zetten tegen de mensen die juist voor vrijheid en waarheden zijn.

  Alle ellende in de wereld is geregisseerd en georganiseerd en met en door internet kan iedereen horen, zien en lezen waar al het bloedvergieten werkelijk vandaan komt. De waarheid is nog nooit zo binnen handbereik geweest en toch kijken hele volksstammen nog steeds de andere kant op.

 12. Syrische President waarschuwt Westen (oktober 2011)

  De Syrische President Bashar Assad waarschuwt het Westen voor agressie tegen Syrië. Zodra de NAVO militaire actie tegen Syrië onderneemt zal deze aanval beantwoord worden met een raketaanval op Israël. ‘Als er vijandige acties worden ondernomen tegen Damascus zullen binnen enkele uren honderden raketten worden afgevuurd op Tel Aviv. Ook zullen de Amerikaanse schepen in de Perzische Golf worden bestookt en Amerikaanse en Europese belangen zullen geschaad worden’ aldus de Syrische President in een interview.

  Bron in het Russisch: http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?prezident_sirii_ugrozhaet_raketnyimi_udarami_esli_nato_vvedet_voyska&objectId=143076

 13. @ Nico.

  Dan zou Ik de goede raad van Sander maar eens goed in mijn oren knopen.
  Ik ken de persoon Sander totaal niet maar zoals Ik het zie heeft hij een zeer realistische kijk op de gebeurtenissen

 14. @Nico de Geit [16]: Natuurlijk hebben de VS de laatste jaren tal van landen aangevallen die in het profiel van Syrie passen: strategische ligging, meestal olieproducerend, in combinatie met een tamelijk beperkte militaire macht. Er zijn de nodige Amerikaanse troepen vrijgekomen en er komen er nog meer vrij. De vraag is wat ze daarmee gaan doen. Ik heb onder meer in dit artikel http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/03/ron-paul-no-fly-zones-ongrondwettelijk/ aangegeven dat Lybie niet goed te praten is. De kans is zeker aanwezig dat Syrie als doelwit wordt gezien, echter de olie uit dat land is niet al te best.

  De vraag waar het in het artikel echter om gaat is het gedrag van de Assad clan. Gezien de gedragingen van dictators in het midden oosten mag je daar het gewone rijtje van martelingen, opsluitingen zonder proces, verdwijningen en executies verwachten. Door te zorgen dat er geen journalisten zijn uit het westen is te verwachten dat deze activiteiten inderdaad in verhoogde mate plaats vinden. Het is namelijk zeer onwaarschijnlijk dat de Assad familie zich hier terughoudend zou opstellen indien geconfronteerd met opstandelingen.

  Het feit dat links NL doodstil is, is inderdaad opmerkelijk.

 15. Kan iemand mij uitleggen waarom Nederland deel zou moeten nemen aan het conflict in Syrië? Assad zal geen lieve jongen zijn, maar dat zijn de opstandelingen vast ook niet.

  Nederland is een trouwe bondgenoot voor de VS. Maar de Amerikaanse regering heeft nauwelijks steun onder de bevolking voor een oorlog tegen Syrië en Iran. Het wordt hoog tijd dat Nederland niet meer deelneemt aan oorlogen die de onze niet zijn.

  Gayane gaat de straat op en vraagt Amerikanen wat ze van een nieuwe oorlog vinden:

  http://www.youtube.com/watch?v=Rsg_KdC9XDE

 16. Het is in het geheel niet zo opmerkelijk dat links zo stil is.
  Even een paar voorbeelden.
  In Nigeria worden de christenen bij bosjes afgeslacht, in Egypte hetzelfde met de Kopten, in Turkije worden de christenen zwaar onderdrukt, In Iran worden de Bahai’i zwaar gediscrimineert, in Soedan ook met het christelijke zuiden laat niemand zich horen.
  Maar mocht het zijn dat een of andere “palestijn” tijdens het wandelen op zijn bek gaat omdat ie struikelt staat het hele linkse gebeuren hier op zijn achterste poten om aan te tonen dat Israel weer bezig is geweest met genocide of iets dergelijks.
  Het word langzaamaan eens tijd dat men zelf gaat nadenken in plaats van het gezever van de MSM te blijven volgen.

 17. @Wladimir van Kiel [11]: We weten dat Nico vaak complotten ziet. Ik ben het geregeld niet met hem eens. Je stelt mbt Nico: en zal automatisch achter de vijanden van de joden zoals Assad en Iran gaan staan.

  Echter in dit artikel
  http://nicodegeit.wordpress.com/2012/01/30/israel-versus-islamitische-wereld/#more-2090 stelt Nico het volgende:
  Door sommigen worden de Palestijnen als slachtoffers neergezet. Het tegendeel is waar: vanuit de gebieden waar de Palestijnen wonen worden regelmatig raketten afgevuurd op Israël en andere gewelddadige acties ondernomen tegen vreedzame Israëlische burgers.

  Het land Israël ligt midden in de Islamitische wereld. En omdat de islam de opdracht heeft de hele wereld te islamiseren botst het nog al eens. Als het land Israël er niet meer zou zijn dan staan de gewelddadige islamieten waarschijnlijk heel snel te dringen voor de poorten van Europa, voor zover dat nu nog niet het geval is.

  Het ligt dus zo te zien iets genuanceerder. Nico lijkt hiermee aan te geven dat hij moslims als een groter gevaar ziet dan joden.

  Nico de Geit [28] reageerde op deze reactie.
  Sander [29] reageerde op deze reactie.
  Jan [32] reageerde op deze reactie.

 18. Veel mensen weten niets over de ‘militaire oefeningen’ die gehouden worden voor de Syrische kust:

  Russische oorlogsschepen richting Syrië (november 2011)

  Enkele dagen geleden ankerde een Amerikaans vliegdekschip voor de kust van Syrië. Rusland heeft een marinebasis in Syrië. Volgens het hoofd van de Russische Marine Admiraal Viktor Kravchenko gaan er Russische schepen naar de regio om een gewapend conflict te voorkomen. Kravchenko: ‘Niemand heeft het over een gewapend conflict, want een aanval op een Russisch schip zal beschouwd worden als een oorlogsverklaring met daaraan verbonden alle consequenties’.

  Het Russische vliegdekschip Admiral Kuznetsov is inmiddels onderweg naar Syrië vanuit de Barentszee met aan boord acht Sukhoi Su-33 all-weather jachtvliegtuigen, twee Kamov Ka-27 anti-submarine helikopters en meerdere nieuwe Mig-29K jachtvliegtuigen. De MIG-jachtvliegtuigen zijn bestemd voor India en zullen in Syrië ‘getest’ worden.

  Meer: http://rt.com/news/russian-aircraft-carrier-syria-363/

  Het bericht dat Russische oorlogsschepen onderweg zijn naar Syrië wordt inmiddels door Russische bronnen tegengesproken. ‘De Russische oorlogsschepen zijn onderweg naar de Middellandse Zee voor een oefening die al lange tijd gepland was’. Bron: http://www.infowars.com/russia-denies-warships-sent-to-mediterranean-in-defense-of-syria/

  Maanden geleden arriveerde een enorme hoeveelheid wapens, waaronder S-300 raketten, in de Russische marinebasis in Syrië.

 19. @Ratio [26]:

  ‘Het ligt dus zo te zien iets genuanceerder. Nico lijkt hiermee aan te geven dat hij moslims als een groter gevaar ziet dan joden.’

  Ik wil vooral met rust gelaten worden. Ik wil me niet bekeren tot de islam en ik wil ook geen opgedrongen NWO georganiseerd door Wallstreet bankiers en types als Hillary Clinton.

  Laat de islamieten in de islamitische wereld blijven en de Joden mogen wat mij betreft in Israël wonen. Laat iedereen elkaar met rust laten.

 20. @Ratio [26]:

  En of zou Nico de Geit complotten zien wat is dan daar zo erg aan? Hij doet in ieder geval zijn best om na te denken, te onderzoeken en leugens en waarheden te ontrafelen en daarover te discussiëren aan de hand van verschillende bronnen.
  Je zou Nico de Geit en vele anderen met hem kunnen wegzetten als gek, onrealistisch, complotters of mensen die zogenaamde waarheden van de gevestigde media niet onder ogen willen zien. Maar je kan ze ook zien als onderzoekers en gravers.

  Wie voor jaren terug vertelde dat banken wel eens failliet zouden kunnen gaan of beweerde dat er een mondiale crisis naderde werd geregeld voor complotter of gek uitgemaakt. En kijk hoe ver we nu zijn. En nog steeds worden complotters voor gek versleten. De gekken hebben het nu steeds over een naderende Derde Wereldoorlog. Die zijn gek!

  Ratio [33] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.