Het socialistische Assad-regime in Syrië heeft het afgelopen jaar meer dan 6.000 tegenstanders omgebracht, alleen al gisteren meer dan 260.

Het Syrische leger beschiet dagelijks hele steden met kanonnen en tanks terwijl scherpschutters met scherp op demonstranten mikken met het doel om te doden.

Er is daar al meer dan een jaar een bloedbad gaande en dan vraag ik mij af waar toch de verontwaardigde reacties van bijvoorbeeld Harry van Bommel, Dries van Agt, Gretta Duisenberg, Groen Links, D66, PvdA en de SP blijven.

Die verontwaardiging geldt duidelijk niet voor de bij links zo geliefde socialistische dictaturen en wordt kennelijk alleen bewaard voor het geval er ergens in de straal van 2000 km om Israel een Palestijn over zijn eigen veter struikelt want dan is de wereld ineens te klein voor Harry & linkse geestverwanten.

52 REACTIES

 1. @Sander [29]:

  Deze site (Vrijspreker) doet ook zijn best kritisch te zijn en heeft al lang gewaarschuwd voor wat je opsomt.

  Nico houdt een blog bij, wat best wel tijd kost. Het is niet de bedoeling dat eenieder met een blog dat blog op deze site komt promoten, maar ik vind dat ik als derde er wel eens naar kan verwijzen.

  Waar het mij om gaat is dat complotdenkers vaak slecht onderbouwde betogen houden en hun complot niet goed kunnen onderbouwen. Vandaar dat ik kritisch sta ten opzichte van complot denkers.

  Nico de Geit [34] reageerde op deze reactie.

 2. @Ratio [33]:

  ‘Nico houdt een blog bij’

  Ik zie dat meer als een openbare databank waarin ik puzzelstukjes opsla. Als er hier of daar ergens een discussie gaande is kan ik die puzzelstukjes inzetten als munitie.

  Probleem is alleen dat ik niet overal deel mag nemen aan de discussie. Op Elsevier heb ik een permanente ban, op Joop.nl worden mijn berichten alleen geplaatst als het de moderator uitkomt. Op Geenstijl en De Telegraaf zijn het aantal reacties zo enorm dat reageren geen zin heeft.

  Wladimir van Kiel [41] reageerde op deze reactie.

 3. Vrijspreker is een libertarische website. Toch wordt er door de aanwezige libertariërs erg weinig gewezen op een juiste houding inzake de oorlogszucht van een klein clubje politici, massa-media en bankiers. Het verhaal van de onderdrukte Syrische burger is het MSM-verhaal om een oorlog mogelijk te maken.

  Libertarisme staat voor minder overheid en meer eigen verantwoording. Maar zolang mensen zich laten bespelen door de massa-media wordt het niets met die eigen verantwoording. Daar komt bij dat veel mensen kinderlijk naïef zijn. Ook dat past niet bij eigen verantwoordelijkheid.

  Iemand die zich libertariër noemt en aan het MSM-infuus hangt neem ik niet erg serieus, maar zie ik als staatsafhankelijke junkie.

  Ratio [37] reageerde op deze reactie.

 4. Wladimir opent het topic waarop een discussie volgt. Dat was toch de bedoeling? Zonder meningsverschillen geen discussie.Misschien eindigt de wedstrijd in 10-0 maar wat maakt dat uit?

 5. @Nico de Geit [35]: Het verhaal van de onderdrukte Syrische burger is het MSM-verhaal om een oorlog mogelijk te maken

  De kans is zeer groot dat de Syrische burger daadwerkelijk onderdrukt wordt, dat te ontkennen ontkracht juist je betoog. De diverse dictaturen in het Midden Oosten hebben enkele dingen gemeen: martelingen, verdwijningen en executies van andersdenkenden. Dat er sprake is van selectieve verontwaardiging is duidelijk, dat er mogelijk een doel wordt gezocht voor de troepen die vrij zijn gekomen uit Irak en straks uit Afghanistan is ook waarschijnlijk. Maar door te ontkennen dat er in Syrie misdaden plaats vinden is niet geloofwaardig. Lijkt me een minder slimme strategie.

  De Russen speelt het spelletje iets minder slim. Ze vallen de bondgenoten van de VS niet voldoende aan. Op het morele vlak. Kansen om Saudi Arabie en Pakistan in het rijtje paria staten te krijgen laten ze liggen. Ze bespelen de VN en de media daar gewoon niet slim genoeg. Dat moeten ze beter kunnen.

  Links NL zou er ook veel beter aan doen om in plaats van zo vaak anti Israel te zijn een tegengeluid te geven waarin ze ook de Saudis en de Pakistanen aanspreken.

  Dat gebeurt niet en het wordt dan wel gemakkelijk voor de MSM om Syrie tot het volgende probleem te verheffen.

  Nico de Geit [38] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [38]: “Stel dat Iran Nederland gaat helpen om misstanden op te lossen, met geweld. Wie zit daarop te wachten?”

  Wel Nico, als het zou gebeuren op basis van inzicht , liefde en vrijheid zit er denk ik zowat de hele wereldbevolking op te wachten.
  Maar zolang het gebasseerd is op macht, destructie,onderdrukking en hebberigheid zowat niemand.

  Daarom: Vrede, NU!!

  Zé.

 7. @Nico de Geit [38]: Er is ongetwijfeld veel ellende in de wereld. Maar wie ben ik om me daarmee te bemoeien?

  Dit is inderdaad een veel krachtiger argument. Door de discussie aan te gaan of er nu wel of niet gemarteld wordt in Syrie ga je mee in de MSM discussie. Die suggereert: er wordt gemarteld — dus we mogen ingrijpen. Dat is een non argument en daar zijn we het beiden over eens. De kern is dat we daar niets te zoeken hebben. Dus hoeveel er gemarteld en doodgeschoten wordt is een minder relevant argument in de discussie.

  Een andere mogelijk succesvolle strategie is het wijzen op de misstanden in andere dictaturen waarmee je wijst op selectieve verontwaardiging van de MSM. Die na Irak en Lybie nu Syrie in het vizier heeft. Wat opvalt, en dat is precies waar Wladimir het over heeft, is dat links NL zich juist ook niet kan losmaken van de selectieve verontwaardiging. Maar dit bijna exclusief richt op Israel. En niet op bijvoorbeeld Saudi Arabie. Net zo contra productief oogkleppen gedrag.

  De keus is simpel, of je bent voor vrijheid en dus tegen ingrijpen. Of niet en dan ga je bombarderen. Dit is helaas te simpel voor vele zweverige idealisten (links en rechts) die de wereld willen verbeteren en nog steeds blijven denken dat bommen daar geschikte instrumenten voor zijn.

  Men laat zich voor een interventionalistische agenda spannen. Kritisch links NL zakt hier collectief door het ijs door met oogkleppen de misstanden niet te willen agenderen als het buurlanden van Israel betreft. Ze proberen morele verontwaardiging op te roepen aangaande Israel terwijl de buurlanden vaak minder fris zijn. Dat is een domme inconsistente strategie, en daar wijst Wladimir op. Bovendien vallen ze in de kuil die ze zelf graven, ze proberen de wereld in beweging te krijgen tegen Israel, dat slim genoeg is minder geweld te gebruiken dan de buurlanden. En hier ligt ook het antwoord op het zwijgen van links, ze weten dat als ze de misdaden van Assad veroordelen ze meehelpen en de kans op een interventie in Syrie toeneemt. De morele verontwaardiging van links is selectief en daarmee tonen ze aan dat onrecht in het midden oosten hun niet interesseert, alleen onrecht uitgevoerd door Israel kan hun in beweging brengen.

 8. @Nico de Geit [34]: ik heb op je site gekeken en mij valt op dat ieder onderwerp direct de samenzweerderige zionisten er met de haren bij sleurt en dan ben je wat mij betreft niet geloofwaardig. Neo-nazi sites hebben voornamelijk dat soort discussies hoe slecht de zionisten/bankiers van wall street/Rothschields/neocons en alle andere pseudoniemen voor Joden wel niet zijn. Je doet dat ook hier op de Vrijspreker, iedere discussie obsessief trekken naar DE Joden die de schuld zijn van alles en dan ben je in mijn ogen eerder een patiënt.

  Nico de Geit [42] reageerde op deze reactie.

 9. @Wladimir van Kiel [41]:

  ‘ik heb op je site gekeken en mij valt op dat ieder onderwerp direct de samenzweerderige zionisten er met de haren bij sleurt en dan ben je wat mij betreft niet geloofwaardig. Neo-nazi sites hebben voornamelijk dat soort discussies hoe slecht de zionisten/bankiers van wall street/Rothschields/neocons en alle andere pseudoniemen voor Joden wel niet zijn. Je doet dat ook hier op de Vrijspreker, iedere discussie obsessief trekken naar DE Joden die de schuld zijn van alles en dan ben je in mijn ogen eerder een patiënt.’

  Wladimir, ik denk dat het eerder andersom is. Jij bent degene die iedereen die het niet met je eens is beschuldigt van anti-semitisme, neo-nazisme, enz. Dat is precies wat de linkse kerk decennia lang heeft gedaan. De onderdrukking van kritische geluiden heeft tot veel ellende geleid, en de echte rekening moet nog komen.

  Vreemde redenering hou je erop na: je maakt een karikatuur van mij en verklaart me tot onvolwaardige discussiepartner. Ik kom dat wel vaker tegen. ‘Jij bent een nazi en nazi’s deugen niet en daarom praat ik niet met je’. Zie je zelf nu niet in hoe inconsequent je bent?

  Wladimir van Kiel [43] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico de Geit [42]: je verklaart jezelf tot een onvolwaardige discussiepartner omdat je doorlopend iedere discussie in de sfeer van samenzwerende zionisten (=DE Joden) trekt.

  Deze draad ook, in de vierde inzending (de eerste 2 zijn ook van jou) hier kom je met de “bankiers van Wall Street” (= DE joden) die schuldig zouden zijn aan de burgeroorlog in Syrië. Dus Arabieren schieten op andere Arabieren en dat is dan meteen de schuld van DE Joden.

  Dat is toch niet serieus te nemen ?

  Hetzelfde op je blog, achter iedere struik liggen zionisten (DE Joden) op de loer met hun samenzweringen en dan ben je toch echt een patiënt wat mij betreft en ik bedoel het niet spottend of beledigend maar medisch.

  Nico de Geit [44] reageerde op deze reactie.
  Sander [45] reageerde op deze reactie.

 11. @Wladimir van Kiel [43]:

  ‘Deze draad ook, in de vierde inzending (de eerste 2 zijn ook van jou) hier kom je met de “bankiers van Wall Street” (= DE joden) die schuldig zouden zijn aan de burgeroorlog in Syrië. Dus Arabieren schieten op andere Arabieren en dat is dan meteen de schuld van DE Joden.’

  Is dat alles wat je kunt citeren van de vele tekst in de reacties? Ik heb het over Wallstreet bankiers die ik verantwoordelijk hou voor het ineenstortende westerse piramidespel, Hillary Clinton die direct opgepakt zou moeten worden wegens oorlogsmisdaden, de MSM die de massa een rad voor ogen draait en de kwalijke praktijken van de CIA. Die opsomming noem jij blijkbaar anti-semitisme.

 12. @Wladimir van Kiel [43]:

  Het zijn inderdaad, helaas voor ons allen, de AMERIKAANSE zionisten die de financiële wereld in een wurggreep houden en zonder pardon aan de touwtjes trekken. Dit alles staat los van geloel over “vroeguh” toen de joden werden gedeporteerd en volgens eigen zeggen zijn vergast. Allemaal heel verschrikkelijk voor ze, maar dat totaal los van de discussie dat de Amerikaanse zionisten nog steeds vuil spel spelen en ze er Zijne koninklijke hoogstwaarschijnlijk toe bijdragen dat de geschiedenis zich, ook voor hen, zal herhalen. Doen ze daarna weer huilie, huilie, maar of de wereld daar nog intrapt? De Chinezen, Russen en Indiers zijn aan zet en het zionisten addergebroed in de US heeft zijn langste tijd gehad, de wereld wordt wakker, U OOK!???

  Wladimir van Kiel [46] reageerde op deze reactie.
  Ratio [48] reageerde op deze reactie.

 13. @Wladimir van Kiel [46]: Hoe dan ook, het lijkt me onderhand duidelijk dat degenen die het werkelijk voor het zeggen hebben in deze wereld hoofdzakelijk van Joodse afkomst zijn.
  En daar kunnen we lang en breed en eindeloos over discuseren, maar het veranderd totaal niets.
  So, a big waste of energy , time and money.
  Of zijn Rothschild, Rockefe;;er, Romanov en alle trawanten dat niet?
  Ik laat de mogelijkheid open dat ik er naast zit, ik neem deel aan deze site om te kunnen leren.

  Zé.

  Ratio [48] reageerde op deze reactie.

 14. @Sander [45]:
  tsja wat moet je daarop zeggen, je bent tenminste eerlijk en recht voor zijn raap.

  @Zé [47]: Joden hebben de laatste eeuwen een bovengemiddelde invloed gehad op onder andere de cultuur en de wetenschap. Daarnaast zijn het goede bankiers.

  Corporatisme is thans de weg tot succes in de financiële wereld, en dat begrijpen ze. Maakt de bankiers (Joods en niet Joods) terecht niet populair. Daarnaast is de joodse lobby in de VS erg sterk. Net als de Arabische lobby trouwens, de dag na 9-11 mocht niemand vliegen behalve de rijke Saudi’s. Bush hield meer van de Saudi’s dan van Joden lijkt het wel.

  Dat de Joden boven gemiddelde invloed hebben wil dus niet zeggen dat ze heersen. Daarnaast, we hebben het over Joden maar dat is een grote simplificatie. Er zijn zeer grote verschillen tussen Joden en de kans dat Joden het onderling over iets eens zijn is niet al te groot.

  In NL hebben we enkele Joden in de politiek, waaronder 1 minister. Je kan dan moeilijk beweren dat wij hier door Joden geregeerd worden. Idem de EU en de VS. Om over China en India maar te zwijgen. Die stelling is niet houdbaar.

  Door de relatief grote financiële politieke donaties bieden de Amerikaanse Joden een tegenwicht aan hen die de Joden haten. Islamitische volkeren die niets liever willen dan de Joden in zee te drijven. De haat van de Arabieren zit erg diep. Resoluties aannemen als VS politicus tegen Israel is nee zeggen tegen veel geld in de toekomst. En bijna zeker geen herverkiezing. Is dat fout? Wellicht. Dat Israelische regeringen daar wel eens misbruik van maken en wat verder gaan dan zou mogen is niet anders dan dat je van politici verwacht. Niet dat dat goed is trouwens.

  Het staat de Arabische Amerikanen overigens vrij om Israel met dezelfde munt te betalen en door middels grotere financiële inzet meer macht tijdens en na verkiezingen naar zich toe te trekken. Doen ze niet. Is dat soms ook de schuld van de Joden?

  De Joden hebben zeker invloed maar de kans dat ze het voor het zeggen hebben acht ik zeer gering. Ze hebben al genoeg problemen om hun eigen land te besturen, laat staan de wereld….

 15. Morris: ‘We leven in een Joods tijdperk’

  Morris: ‘We leven in een Joods tijdperk, iedereen leeft als een Jood tegenwoordig’. Volgens Morris wordt de wereld geregeerd door een kleine maar machtige elite. Die elite probeert de hele wereld multiculturalisme, homoseksualiteit, feminisme, en andere ‘vrijheden’ op te leggen. Mensen die leven in een hecht stamverband weigeren voor die kleine elite te buigen. Vandaar het geweld tegen mensen die in stamverband leven in, onder andere, Libië, aldus Morris.

  De ideeën van Morris zijn uiterst controversieel. Iemand die beweert dat er een klein clubje bestaat dat heel veel macht uitoefent wordt al snel tot de categorie complotdenkers of neo-nazi’s gerekend. Ziet Morris ze vliegen, of komt hij gevaarlijk dicht bij de waarheid? Filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=3w8oCsJecNU

  Sander [50] reageerde op deze reactie.

 16. @Nico de Geit [49]:

  Kijk naar de verschillen tussen rassen dan zijn bijv. negeroide mensen vaak zeer beweeglijk, goed in sport, dansen en muziek, wil je het negatieve eruit vissen dan zijn ze lui, gemakzuchtig, bezig met blingbling en zijn het oppervlakkige denkers. Als je bijv. Aziaten neemt dan zijn het, slimme, handige, stille en bijna niet te omschrijven introverte mensen, veel van hen zijn behoorlijk goklustig, en hebben een kitscherige wansmaak.
  Arabieren kan ik niet veel positiefs over bedenken en hangen feitelijk (mijn visie) nog ergens rond in de middeleeuwen en lijken een soort opgekropte agressie te herbergen die vanuit de opvoeding zou kunnen komen. (hebben korte lontjes en zijn zeer humorloze wezens)
  Als ik joden als ras mag nemen en observeer dan zijn het intelligente, onderhoudzame, welbespraakte, humoristischer en visionaire mensen.
  Hé, positief praten over joden mag, maar nu komt het wat volgens de gevestigde orde niet mag: neem ik de donkere zijde van joden erbij dan zijn het laffe, listige, aan achtervolgingswaan lijdende en zeer geldbeluste mensen die via allerlei handige truks en shows mensen of landen manipuleren en zaken weten af te dwingen op de meest rottige manier.
  Ze gaan letterlijk over lijken en over lijken gaan kan nog discutabel zijn omdat dit ingebakken zit in heel de natuur (recht van de sterkste).

  Joden hebben zichzelf via boeken en geschriften heilig, uitverkoren en onaantastbaar verklaart en bespelen tot op heden de wereld op allerlei fronten.
  Ze hebben de wereld geleerd te denken en te roepen dat joden met rust moeten worden gelaten, je niet slecht over ze mag spreken en ze altijd zo vreselijk hebben geleden. Want schijnbaar lijden alleen joden en is het lijden van joden altijd erger dan dat van anderen. Lijden is het intellectueel eigendom geworden van joden.. Anderen kunnen wel zielig zijn, maar zullen nooit kunnen lijden zoals joden dat doen.
  En het grote lijden van joden is ALTIJD de schuld van anderen (omgekeerde schuldbelasting).

  Wat iedereen weet, maar niemand durft of mag zeggen is dat deze mensen een natuurlijke en ongezond ogende drang hebben naar het alleenrecht op alle zaken en een alles overheersende bezitsdrang, een historische obsessie naar geld, grond, edelmetalen en edelstenen. Misschien volgen zij wel de roep van de natuur en doen ze in hun eigen ogen daarom helemaal niets verkeerd. Maar als wij allen vanaf nu ook eens de roep van de natuur volgen en niet langer ons stil houden en ons niet langer de mond laten snoeren en tegengas geven en de beestjes bij naam noemen, misschien komt de wereld dan ooit weer terug in een natuurlijke balans. Tegen de zin in van de zionisten, natuurlijk.

  Alleen als zij die trachten de duistere kant van dit zogezegde ras aan de kaak te stellen en de natuur terug wil brengen in balans dan wordt men constant getrakteerd op verhalen over het grote lijden van joden in oorlog 40/45 (zielig doen en op het gemoed werken). En als dat niet afdoende werkt dan zet men de aanval in of demoniseert men zelfs hele volksstammen of snoert personen de mond door ze als antisemiet weg te zetten. Dit alles is hun tactiek om lastige en vooral voor hen bedreigende aanvallen op afstand te houden (verdedigingsmechanisme om macht en alles en iedereen onder controle te houden).

  Zolang de wereld zijn mond moet houden en wordt gegeseld door een koor aan dit soort elitaire machten zal de wereld uiteindelijk weer in herhaling vallen en zal er op zeker een Derde Wereldoorlog komen die ervoor zorgt dat de geschiedenis zich herhaalt en kan het hele ellendige feest weer van voren af aan beginnen.

 17. @Wladimir van Kiel [11]: Ik vind dat de westerse mediaoorlog (vol leugens) tegen syrie onrechtvaardig is. Denk eens na, denken jullie nou echt dat iemand met een tank gaat schieten op mensen die vredig demonstreren. Dan was iedereen al lang dood en was er geen demonstratie meer. Een stelletje onruststokers(met wapens en al) moet je kapot bombarderen zodat ze overheidsinstellingen niet lastig vallen en mensen in syrie vredig kunnen leven. ohhh rusland heeft nog (60-1=59) keer het recht om veto te gebruiken om gelijk te staan met de VS(60 vetos gebruikt bij resoluties tegen israel).

  met vriendelijek groet,
  lang leve china, rusland, syrie en iran.

 18. Dit artikel bagatelliseert de Palestijnse kwestie nogal, alsof het niet meer voorstelt dan iemand die over zijn veter zou struikelen. En volledige radiostilte over de werkelijke ellende die daar allemaal gebeurt, die erger is dan iemand die over zijn veter struikelt. Ik vind dit dus een ronduit schofferend artikel over de toestand van de Palestijnen. Zelf zit je er natuurlijk wel lekker warmpjes bij he?

  Linkse mensen in Nederland zijn gewoon te onbenullig om gauw te beseffen dat Ba’ath een vorm van socialisme is, net als dat ze zichzelf geen Nazi vinden. Ze associëren dat met rechts als er nationalisme, en racisme bij voorkomen. Gek genoeg hebben ze dat nooit gedaan bij militarisme, zeker omdat het communisme ook van die grote legers heeft.

Comments are closed.