De Vrijspreker site is vandaag langere tijd down geweest. Met dit berichtje wil ik u op de hoogte brengen van de oorzaak. Volgens onze web hoster komt dit door een gerichte aanval op onze site. Hier kan je op korte termijn niet zo heel veel aan doen. Grotere sites dan de Vrijspreker zijn hierdoor ook op de knieën gedwongen. We zijn dus vandaag niet geblokkeerd op basis van vage regelgeving.

12 REACTIES

 1. mooi, de parasieten worden bang dat ze hun privileges gaan verliezen.

 2. @Vilseledd [4]:
  Dus vrijspreker.nl was geen slachtoffer van tijdelijke onbereikbaarheid wil je zeggen? Was het dan een collectieve hallucinatie?
  Cyber-aanvallen zijn nou ook niet bepaald controversieel. Websites die niet eens bijna half zo groot als vrijspreker.nl zijn worden daar slachtoffer van. Je lijkt toch erg overtuigd van je inzicht. Hoe kom je d’rbij?
  En een eventuele betrokkenheid van Mark Rutte of Aleid Wolfsen is toch echt jouw verzinsel.

 3. Het is de taak van het webhostingbedrijf om een site in de lucht te houden. Hoe ze dat doen is hun zaak. Als er te vaak gelazer is zou ik maar eens gaan informeren bij andere hosters.

  De controversiële website Stormfront schijnt dagelijks aangevallen te worden, maar de site is de laatste jaren altijd bereikbaar. Ze gebruiken software om massale ddos-aanvallen succesvol af te slaan. Komen er te veel verzoeken vanaf één ip-adres dan wordt dat adres geblokkeerd, automatisch. Ze hebben meerdere servers op meerdere locaties. Altijd in zwaar bewaakte bunkers.

  Stroomuitval, (bom)aanslagen, ddos-aanvallen, virussen, hackers, ze blijven gewoon overeind.

  Stormfront heeft gegarandeerd meer vijanden dan Vrijspreker.

 4. Nationalistische, anti-immigratie en anti-semitische websites kunnen hun website onderbrengen op de Stormfront-server. De webhoster van Stormfront schijnt niet moeilijk te doen over controversiële inhoud, als je maar betaalt. Dus ook daar kan een controversiële site geplaatst worden.

  De inhoud van Vrijspreker is niet zodanig controversieel dat dergelijke maatregelen nodig zijn. Bovendien willen slechts weinigen in het extreem rechtse verdomhoekje terecht komen. Daar komt bij dat Vrijspreker niet nationalistisch, niet anti-immigratie en niet anti-semitisch is.

  De Nederlandse overheid doet er alles aan Stormfront plat te krijgen. Enkele jaren terug zijn de prominente forumleden van hun bed gelicht, inclusief moderator. Sindsdien hebben ze een Amerikaanse moderator.

  Het Nederlandstalige deel van Stormfront draait tot op heden gewoon door. Het is de Duitse overheid wél gelukt het Duitstalige gedeelte van Stormfront te laten verdwijnen.

  Holland Hardcore verdween, Polinco verdween.

  Goede posters verdwenen van het Stormfront-forum. Niemand had blijkbaar zin van zijn bed gelicht te worden door de Nederlandse overheid.

 5. Controversiële informatie aanbieden is momenteel mogelijk via een buitenlandse server. De meeste controversiële websites zijn gevestigd in de VS vanwege het eerste amendement dat het recht op vrijheid van meningsuiting garandeert.

  Toch is het plaatsen van een website op een buitenlandse server geen sterktebod. Voor degenen die Nederland terug willen veroveren is het beter gewoon een .nl domein te gebruiken. De uitdaging bestaat erin de site overeind te houden op Nederlandse bodem. Dat is een strijd die gestreden moet worden.

  Joep [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Joep [11]:

  ‘Tegenwoordig schromen tegenstanders er niet voor om ‘je huis te bezoeken’ of nog erger. De kans daarop is vele malen groter als je in Nederland host. Bovendien zijn de Hirsch Ballino’s hier nooit ver weg.’

  Dat is dan een oorlog die gevoerd moet worden.

  De Vlaamse activist Kris Roman werd ooit veroordeeld vanwege de stelling dat Joodse bankiers uit zijn op wereldheerschappij, of zoiets. De rechter vond dat soort ideeën eng en kwetsend en heel erg onjuist. Tegenwoordig slepen Nederlandse pensioenfondsen Joodse bankiers voor de rechter.

  Rechters lopen niet zo hard meer. Ik wil de rechter best uitleggen waarom ik de multicultuur een slecht idee vind. Vroeger werd je voor dat soort uitlatingen veroordeeld.

Comments are closed.