RED: Dit advies en stellingname van Tom Lassing  (Beursbox, adviseur) is zo duidelijk en indringend dat we hem hier overnemen en u adviseren er eens serieus over na te denken. Het zou heelbelangrijk kunnen zijn voor de toekomst van u en de uwen!

 

Stel dat de Euro faalt, wat moeten we dan?
dinsdag 14 februari 2012

Stelt u zich eens voor dat om welke reden dan ook, de Euro faalt. Wat moet u dan? Waarin wilt u dan uw loon krijgen, waarmee wilt u de boodschappen nog afrekenen?
Het zou een complete chaos worden om de simpele reden dat we buiten de Euro geen alternatief geld beschikbaar hebben.

De bankiers en politici hebben bewust geen alternatief willen bieden, omdat een degelijker alternatief de zwakte van de verzonnen en op lucht gebaseerde Euro zou aantonen.
Hun bedrogmunt MOESTEN we wel accepteren, iets anders was er niet. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan en doen er nog altijd alles aan om bijvoorbeeld goud en zilver oninteressant te houden.

Maar moeten we dat nog langer accepteren?
Het is toch te gek voor woorden dat we geen back up hebben?

We zien en horen dagelijks de problemen waarmee de euro zone kampt. Moeten we dan wachten tot het mis gaat en dan vanuit complete chaos naar een alternatief zoeken? Zou dat niet vreselijk stom zijn?
Degelijke huisvaders zouden tot zorgen voor een backup, voor een werkbaar alternatief zou de primaire munt falen.

Ik ken dat alternatief wel, dat is onder andere zilver en goud. Daar valt op af te dingen, maar goud en zilver is voor iedereen bereikbaar en er is al een markt in. Van alle mogelijke alternatieven is het de makkelijkste. We kunnen in Europa ook de Dollar gaan gebruiken, maar dat is in feite een stapje in de verkeerde richting doen.

In mijn ogen zou de beste weg zijn, een alternatief achter de hand te hebben. Een degelijk alternatief dat over heel de wereld geaccepteerd wordt. Ik ken geen beter alternatief dan een munt met als onderliggende basis een waarde in goud en zilver.

We zouden dan elektronisch kunnen betalen en het goud en zilver blijft veilig in de kluis. De vraag is welk land of welke Amerikaanse staat als eerste durft te werken met zo’n munt.

Alle bankiers en politici in de wereld zullen hun macht en geld gebruiken om zo’n introductie tegen te gaan. Het is immers een oorlogsverklaring aan de banksters en politici.

Wat mij betreft wordt die oorlogsverklaring tegen funny money zoals Dollar en Euro zo snel mogelijk getekend. Het is tijd dat het bedrog van de FED, de ECB en de commerciële banken tot staan gebracht wordt.

Bij deze de eerste officiële verklaring van mijn kant dit ik vanaf heden TEGEN de Euro ben.
Het is een bedrog munt en ze is er slechts ter meerdere eer en glorie van politici en bankiers.

Nederland moet wat mij betreft uit de Euro stappen!
Wat dan wel? Dat hoort u nog van mij!

Belangrijk is eerst gewoon de stellingname. Die stellingname is helder: Geen Euro meer.

Door Tom Lassing

ZIE: <http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/goud/stel-dat-de-euro-faalt-wat-moeten-we-dan.html>

————————————–

We trachten dit op deVrijspreker verder in de gaten te houden. Hoe iedereen straks behandeld kan worden, zie je nu hoe het met Griekenland gaat.

Blijf waakzaam.

36 REACTIES

 1. Volgens mij is er sprake van een soort hysterie wat betreft goud en zilver. Hoeveel gezinnen hebben nu echt flinke netto financiele vermogens, dus banktegoeden? Als je de banken niet vertrouwt zou je daarvan ook nog een deel cash kunnen maken. Als je de munteenheid zelf niet vertrouwt kun je inderdaad naar goud of zilver gaan. Maar die zijn onhandig en brengen hoge transactiekosten en ook opslagkosten met zich mee. Wat heb je eraan als je twee maandlonen omzet in edelmetaal? Een klein beetje uitstel van executie als de economie op zijn gat ligt. Het gaat er vooral om dat de economische circulatie op gang blijft: inkomen is veel belangrijker dan vermogen voor mensen die niet rentenieren. Wat er als ruilmiddel wordt gebruikt lijkt mij dan bijzaak.

  Eigenlijk komt het voorstel neer op het verbieden van geldschepping. Maar ook dan kunnen er nog schulden ontstaan die niet terug te betalen zijn. En in plaats van inflatie kun je met goud/zilver als munt sneller last krijgen van deflatie. Kijk maar eens in Zuid Europa hoe lastig deflatie is. Zolang er waardecreatie plaatsvindt lijkt het mij niet erg om de geldhoeveelheid in gelijke tred te laten groeien. Je zag de huidige ellende aankomen toen de geldhoeveelheid jarenlang meer dan 10 procent per jaar steeg.

 2. Als iedereen nou eens een voorraadje voedsel aan zou houden dan scheelt dat heel veel gedoe als alles plat mocht gaan om wat voor een reden dan ook.

  De euro is een overheidsmunt. Als hij verdwijnt zal er wel weer een overheidsmunt komen. Zolang je er je boodschappen mee kunt betalen zijn we een heel eind.

  Ik geloof er niets van dat de euro zomaar opeens waardeloos zal worden. En als dat onverhoopt toch zal gebeuren zal er wel snel een vervanging zijn.

 3. ooit gehoord van de gulden/florijn ?
  hoezo geen beschikbare munt..

 4. Wat volgens mij het hele punt is van goud en zilver is dat de regering ze niet onder controle kan houden. Bij een overheidsmunt kunnen ze geld printen wanneer ze dit nodig achten. Dat is in mijn ogen het gevaar van de Euro of overheidsmunt. Hebben ze geld nodig en is het belastinggeld alweer opgemaakt, dan maar naar de printmachine. Dit proces zien we nu al jaren en jaren en we zien allemaal wat het teweeg heeft gebracht.

  Op dit moment zie ik geen ander alternatief dan de goudstandaard in te voeren. Het heeft geen zin om de ene fiatmunt voor de andere in te wisselen.

  Troy Ounce [8] reageerde op deze reactie.

 5. De euro is overheidsgeld, de krugerrand en de maple leaf zijn marktgeld. Bij de eerste wordt de waarde bepaald door de staat, bij de tweede door de markt.

  Het risico bestaat dat er op enig moment geen vrije markt meer zal zijn en dan sta je mooi te kijken met je muntjes. Spreiden blijft dus verstandig.

 6. Goud kan je inwisselen tegen welke valuta of levensmiddel dan ook. Zilver is nog beter omdat zilver het geld van de burgers is. Ruilhandel is voor boeren… en fiat…. fiatvaluta’s zijn voor slaven..

  De ware libertarier mag het onderstaande epistel niet missen..

  http://dont-tread-on.me/?p=6690

 7. Een geldpers in het tijdperk van de gulden had zijn sjabloon klaar voor dagelijks gebruik , de geldpers van nu heeft het met de euro.

  Even omwisselen is niet de grootste klus , zo niet de waarde bepalen van de gulden in het euro segment voor wat het Micky Mous muntje waard is.

  Nederland zijn goudvoorraad terug haalt uit de VS en de goudstandaard aan de gulden munt koppelen.

  Net als de invoering van de euro een tijdbestek meegeven van inlevering en omruilen naar de gulden , het klinkt gek maar de terugkeer kan in omgekeerde volgorde plaats vinden.

  Wedden dat Duitsland ons voorbeeld naar de harde gulden ook naar de harde mark direct zal volgen , waarbij het wishful thinking aan hoge omruil kosten als sneeuw voor de zon verdwijnt.

  Het is niets meer dan simpel de knop om draaien , alle krampachtige manoeuvres t.a.v. zakkenvullende bankiers en regeringsleiders zijn per direct opgelost en de machteloosheid om hier iets positiefs uit te halen zit dan vast tussen de oren.

 8. @Troy Ounce [11]:

  ‘Er is nooit “nul” goud te koop geweest want de prijs regelt alles.’

  Ik heb andere informatie, maar iedereen mag geloven wat hij wil. Sluiting van het goudloket is ook iets om rekening mee te houden. Gewoon een verbod op de fysieke verkoop van goud.

 9. @Troy Ounce [1]: klinkt leuk maar is niet te doen.
  Je betaald op fysiek goud gewoon BTW, dus moet je het lang vast kunnen houden, tot de stijging van 19.5% gerealiseerd is.
  Heb je grote hoeveelheden… dan moet je die weer verkopen omdat je met euro’s MOET betalen.Of een andere fopmunt die er voor in de plaats komt.
  Als het bedrag hoog is moet je daar ook weer belasting over betalen.

  dus laten we zeggen dat door belastingen je 60% of meer goud moet hebben… om tot de originele koopkracht terug komt.
  Dan is het inderdaad hopen op een hyperinflatie.

  Is het niets om een brief te schrijven? Goud en Zilver vrijwaren van elke vorm van belasting.. zowel de koop als verkoop er van.
  Dan zou het inderdaad direct interessant zijn.

  Ow en de kosten voor het ebdrijf dat goud verkoopt zit er ook al bij inbegrepen en de belastingen die hij of zij moet betalen.

  Leuke theorie, maar in een land met belastingen, onhaalbaar.

  Troy Ounce [19] reageerde op deze reactie.
  MMAP [21] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [32] reageerde op deze reactie.

 10. @Hoc Voluerunt [18]:

  Jouw verhaal gaat op in het Nederland van vandaag, niet als de pleuris uitbreekt, de waarde van je munt met 10-20% pj afneemt, pensioenmaatschappijen hun uitbetalingen verminderen met 75%, het huurwaardeforfait uit paniek afgeschaft wordt, de huizenprijzen nog meer dalen, uitkeringen afgeschaft of flink gekort worden en het vertrouwen in de politicus en financiele leiders tot “nul” daalt.

  Het gaat allemaal om vertrouwen. Een euro “met een of andere munt vervangen” heeft geen zin. Dan zit je binnen 2 weken weer met hetzelfde probleem.

  Moraal van het verhaal: het enige wat telt is het feitelijk bezit van goud. De rest is “vertrouwen” en flinterdun.

  Trouwens, je betaalt niet in elk land belastingen op de aan/verkoop van edelmetalen. In Canada betaal je geen belastingen op goud/zilver/platinum, 2% boven spotprijs! EN je kan het voor een nominale bedrag laten opslaan.

 11. @Hoc Voluerunt [18]: @zoro [20]:
  Bijna goed, heren.
  Er dient alleen BTW afgedragen te worden van zilveren baren. Van zilveren munten, gouden munten en gouden baren hoeft geen BTW afgedragen te worden.

  Bovendien kunnen zelfs die zilveren baren BTW vrij gekocht worden, maar dan dienen ze opgeslagen te worden in een BTW-vrij depot. De meeste verkopers kunnen dat regelen. Er moet dan wél BTW betaald worden als je iets uit het depot haalt. Dus niet echt BTW-vrij.

  Kijk hiervoor maar op de websites van Doijer & Kalff, AmsterdamGold, The Silver Mountain, Goudpensioen en andere verkopers van goud en zilver (met bovenstaande 4 heb ik goede ervaringen, andere bedrijven heb ik nog niet geprobeerd).

  Het leuke is, dat diverse munterijen en verkopers ook zilveren munten van 1 kg per stuk aanbieden, echt als ronde munt of zelfs als baar met daarop een muntteken. En ze zijn nog eens ontzettend mooi ook.

  Maar goed, wil je het zelf fysiek in bezit, geldt er alleen 19% BTW op zilveren baren.

  Er zit wel BTW op de verzendkosten en de maakkosten, maar dat is te verwaarlozen.

  Ik ben nu een jaartje bezig met fysiek goud en zilver kopen (als pensioen, koopkrachtbehoud) en in dat jaar is mijn pensioen al met 14,3% gestegen. In tegenstelling tot mijn omgeving die erg zenuwachtig worden van de pensioenberichten, niet halen van de dekking, meer in moeten leggen, enz. 😀
  nm156 [24] reageerde op deze reactie.

 12. SwissFranc rekening openen?

  Men zal alles doen om de euro te ‘redden’, immers het gaat niet om waarde. Zoals uit de uitgelekte mailopen brief van Eurofiel Frans Timmermans weer eens bleek definiëren socialisten succes op basis van de hoeveelheid uitgegeven geld (hoe meer, hoe beter) en spelen opbrengsten, waarden en ROI geen enkele rol.

 13. @Hub Jongen [17]:

  Er is niets ‘moeilijks’ aan digitaal betalen.
  Daar gaat het niet om, beste Hub.

  Het gaat om het verlies van privacy omdat alles
  traceerbaar zal zijn.

  Dat heeft z’n positieve kanten, maar
  ook heel erg veel negatieve kanten.

  Nog even los van de mogelijkheid tot ingrijpen door de OVERHEID.

  Iedere dissident zal namelijk door de OVERHEID direct traceerbaar zijn.

  En door de chip – waarmee digitaal moet worden betaald – uit te schakelen, wordt de dissident letterlijk en figuurlijk vermoord.

  Dat is nog eens wat anders dan het toepassen van alleen de civiele dood door die zielige vrijmestelaars.

  Op deze manier – met het digitale betalen – wordt alle macht overgedragen aan de OVERHEID en de BANKEN, om iedere dissident het leven en overleven feitenlijk onmogelijk te maken.

  Dacht dat jullie hier bezig waren met het beschermen van VRIJHEID ? Ik verkeerde in de veronderstelling dat de VRIJSPREKER juist TEGEN de overdracht van deze macht aan de overheid en de banken was. Maar blijkbaar heb ik mij vergist.

  De bevolking te verplichten tot digitaal betalen maakt de slaven alleen nog maar tot meer slaven.

  Igor [27] reageerde op deze reactie.

 14. @MMAP [21]:

  Het kan nog eenvoudiger.
  Koop je zilver in Duitsland. Munten maar ook (sommige) baren hebben daar maar 7% BTW.
  En de premie is veel lager dan in NL ook.

 15. Het eerste waar Nederland voor moet zorgen dat ze weer de beschikking krijgt over de eigen goudvoorraad. Nu ligt zoals gebleken 90%!!!! in het buitenland m.n. VS. En die kunnen het zonder omhaal confisceren. En dan terug naar de gulden met dat goud als dekking ipv die dollars en euro’s.

  Nico de Geit [31] reageerde op deze reactie.

 16. @Aequitas [23]:
  “De bevolking te verplichten tot digitaal betalen maakt de slaven alleen nog maar tot meer slaven.”

  Ben ik het helemaal mee eens, niks mis met digitaal betalen maar het moet wel een vrije keuze zijn.

 17. ik moet niks, ik wil niks maar ze moeten bij mij vandaan blijven die graaiers. Heb het nu goed geregeld en zie over 10 jaar wel weer.

Comments are closed.