RED: Dit advies en stellingname van Tom Lassing  (Beursbox, adviseur) is zo duidelijk en indringend dat we hem hier overnemen en u adviseren er eens serieus over na te denken. Het zou heelbelangrijk kunnen zijn voor de toekomst van u en de uwen!

 

Stel dat de Euro faalt, wat moeten we dan?
dinsdag 14 februari 2012

Stelt u zich eens voor dat om welke reden dan ook, de Euro faalt. Wat moet u dan? Waarin wilt u dan uw loon krijgen, waarmee wilt u de boodschappen nog afrekenen?
Het zou een complete chaos worden om de simpele reden dat we buiten de Euro geen alternatief geld beschikbaar hebben.

De bankiers en politici hebben bewust geen alternatief willen bieden, omdat een degelijker alternatief de zwakte van de verzonnen en op lucht gebaseerde Euro zou aantonen.
Hun bedrogmunt MOESTEN we wel accepteren, iets anders was er niet. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan en doen er nog altijd alles aan om bijvoorbeeld goud en zilver oninteressant te houden.

Maar moeten we dat nog langer accepteren?
Het is toch te gek voor woorden dat we geen back up hebben?

We zien en horen dagelijks de problemen waarmee de euro zone kampt. Moeten we dan wachten tot het mis gaat en dan vanuit complete chaos naar een alternatief zoeken? Zou dat niet vreselijk stom zijn?
Degelijke huisvaders zouden tot zorgen voor een backup, voor een werkbaar alternatief zou de primaire munt falen.

Ik ken dat alternatief wel, dat is onder andere zilver en goud. Daar valt op af te dingen, maar goud en zilver is voor iedereen bereikbaar en er is al een markt in. Van alle mogelijke alternatieven is het de makkelijkste. We kunnen in Europa ook de Dollar gaan gebruiken, maar dat is in feite een stapje in de verkeerde richting doen.

In mijn ogen zou de beste weg zijn, een alternatief achter de hand te hebben. Een degelijk alternatief dat over heel de wereld geaccepteerd wordt. Ik ken geen beter alternatief dan een munt met als onderliggende basis een waarde in goud en zilver.

We zouden dan elektronisch kunnen betalen en het goud en zilver blijft veilig in de kluis. De vraag is welk land of welke Amerikaanse staat als eerste durft te werken met zo’n munt.

Alle bankiers en politici in de wereld zullen hun macht en geld gebruiken om zo’n introductie tegen te gaan. Het is immers een oorlogsverklaring aan de banksters en politici.

Wat mij betreft wordt die oorlogsverklaring tegen funny money zoals Dollar en Euro zo snel mogelijk getekend. Het is tijd dat het bedrog van de FED, de ECB en de commerciële banken tot staan gebracht wordt.

Bij deze de eerste officiële verklaring van mijn kant dit ik vanaf heden TEGEN de Euro ben.
Het is een bedrog munt en ze is er slechts ter meerdere eer en glorie van politici en bankiers.

Nederland moet wat mij betreft uit de Euro stappen!
Wat dan wel? Dat hoort u nog van mij!

Belangrijk is eerst gewoon de stellingname. Die stellingname is helder: Geen Euro meer.

Door Tom Lassing

ZIE: <http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/goud/stel-dat-de-euro-faalt-wat-moeten-we-dan.html>

————————————–

We trachten dit op deVrijspreker verder in de gaten te houden. Hoe iedereen straks behandeld kan worden, zie je nu hoe het met Griekenland gaat.

Blijf waakzaam.

36 REACTIES

 1. @Hoeder [26]:

  ‘Het eerste waar Nederland voor moet zorgen dat ze weer de beschikking krijgt over de eigen goudvoorraad.’

  Hugo Chavez wil het Venozolaanse goud terug. Ben benieuwd hoe dat af gaat lopen. Steeds vaker worden landen tot schurkenstaat verklaard. Het geld van de Libische overheid, het kadaffi regime, wordt door de imperialisten vastgehouden en mogelijk verdeeld onder wie het hen uitkomt. Zwitserse bankiers zijn niet happig om het geld over te maken naar nieuwe ‘eigenaren’ uit angst in de toekomst aansprakelijk gehouden te worden.

  Een wijze les: bezit, waaronder goud, waar je geen feitelijke macht over hebt is niets.

  Hans [33] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [17]:

  Hub, natuurlijk is er niks moeilijks aan elektronisch betalen. Hetgeen mij ervan weerhoudt is het feit dat je een spoor nalaat wat je doet en waar dat eenvoudig te volgen is door mensen van wie je niet wilt dat ze het volgen. Want dat zijn ja hoor, verbazend, de banksters en de roverheid.

  @Hoc Voluerunt [18]:

  Hoc er wordt geen btw geheven over goud en de btw is 19 ipv 19,5%.

 3. @Nico de Geit [31]: En daar sta je dan als particulier met je klompje goud bij de bakker. Het geld is niets meer waard. Bakker, wat kost een brood? Doe dat klompje goud maar wat u daar hebt. Ja maar, dat goud is veel meer waard. Dat kan wel zijn, maar dat kost een brood bij mij. Take it or leave it.
  Hoezo is goud en zilver kopen verstandig?

 4. Beste Tom,

  Er is een alternatief, marktplaatsen waar met goud en zilver betaald wordt en eurobiljetten verboden zijn als betaalmiddel, daarnaast ook een e-rekening gebouwd op de principes van goldmoney.com en e-dinar.com, je kan betalen met een milligram goud of een milligram zilver via elektronische weg. Er moet wel benadrukt worden dat de fysieke muntstukken het elektronische verkeer dienen te overheersen, zoniet wordt het systeem kwetsbaar voor overheidsconfisactie.

  Binnenkort gaat zo’n fysieke marktpaats van start in België, honderden burgers die de euro meer dan zat zijn en een deel van hun inkomen systematisch gaan omzetten in goud en zilver om dan onder elkaar handel te gaan drijven. (Denk aan het kopen van voeding, kledij, kleine diensten, …) In principe afgeraden, maar het kan, het goud en zilver kan uiteraard bij het verlaten van de markt terug omgezet worden in euro’s bij het wisselpunt aan de ingang van de markt, sommige mensen hebben nu éénmaal dringend een factuur te betalen in het betaalmiddel dat ons wordt opgedrongen door de staat.

  Deze mensen zullen na een tijdje om en bij het kwart tot de helft van hun inkomen in goud en zilver in circulatie hebben. Hun spaarcenten zijn uiteraard al eerder wegehaald van de bank en omgezet in fysiek edelmetaal. Er zijn enkele goede zielen bereid een woning te verhuren gerekend in goud en zilver en da’s een mooie injectie van goud en zilver in deze alternatieve economie.

  Handelaars schrijven alles netjes neer in hun boekhouding (als ze dat niet vergeten), studenten mogen jaarlijks een mooie som belastingsvrij bijverdienen, loontrekkenden doen ook mee. De burger slaat terug aan het handelen en zonder gebruik te maken met het bedrieglijke monopoliegeld (monopoliegeld in twee betekenissen: 1) waardeloos net zoals de biljetten van het gekende ‘monopoly’ gezelschapssspel 2) ons opgedrongen door de overheid d.m.v. de legal tender law wat dus resulteert een zuiver monopolie.

  Beste Tom, mag ik uw e-mailadres?

Comments are closed.