5 REACTIES

 1. http://www.nu.nl/internet/2737905/duitsland-tekent-acta-voorlopig-niet.html

  Beste lezers en schrijvers,

  Duitsland tekent ACTA voorlopig niet
  Laatste update: 10 februari 2012 16:19 info.

  BERLIJN – Duitsland zal voorlopig geen handtekening zetten onder het omstreden internationale verdrag ACTA tegen het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

  Foto: Thinkstock

  De regering ziet ervan af wegens groeiende protesten van internetters evenals van liberale en groene politici. Regeringskringen zeiden dat vrijdag.

  Van de 27 EU-landen hebben vijf het verdrag nog niet getekend. Volgens Der Spiegel wacht Duitsland nog met een besluit tot het Europees Parlement zich uitgesproken heeft.

  Ook Nederland ontbreekt nog in het rijtje, omdat de parlementaire procedure nog loopt. GroenLinks in de Tweede Kamer meldde deze week zeer huiverig te zijn.

  Letland heeft wel getekend, maar besloot donderdag om de ratificatie toch op de lange baan te schuiven. Polen, Tsjechië, Slowakije en Slovenië wachten ook even af.

  Initiatief

  Het Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een initiatief van de VS en Japan, waarbij landen als Australië, Canada en Mexico zich aansluiten. Vooral de Amerikaanse film- en muziekindustrie wil zo haar rechten beschermen.

  De bedrijven krijgen vergaande bevoegdheden om op te treden tegen websites. Critici menen dat het verdrag de vrijheid op internet aantast.

  Protesten

  De protesten tegen ACTA groeien de laatste tijd. In Polen hebben hackers als protest regeringswebsites platgelegd. Zaterdag wordt op vele plaatsen in de wereld betoogd.

  Wereldwijd worden daarbij 150.000 tot 200.000 demonstranten verwacht. In Nederland zijn protesten aangekondigd op de Dam in Amsterdam en bij Occupy Rotterdam.

  Als de ACTA door gaat is dit waarschijnlijk strafbaar, het verwijzen naar andermans copij.

  Met vriendelijke groet,

  Amnis

 2. Als ACTA doorgaat, dan is de fascistische politiestaat helemaal compleet; de natte droom van iedere politicus en hun handlangers, de ambtenaartjes.

Comments are closed.