In de aanstaande Franse verkiezingen is het een reële kans dat Nicholas Sarkozy niet wordt herkozen. Zijn rivaal, de socialistische Francois Hollande, ligt nu namelijk op ruime voorsprong in de peilingen. En aangezien Hollande een EU-scepticus is, zou zijn overwinning wel eens een heel andere koers t.o.v. de EU kunnen betekenen. En dat komt niet goed van pas in het straatje van Angela Merkel.

 

Angela streeft na de macht in Duitsland ook sterk naar de macht in Europa. En daarvoor is het niet goed als de EU uit elkaar valt. Kijk maar eens hoe ze nu streeft naar het vasthouden van Griekenland in de euro, in de EU.

Dus Angela besloot haar makker Nicholas een handje te helpen en gaat luister bijzetten op zijn verkiezingsbijeenkomsten!

Je kunt je nu al afvragen of Fransen naar die bijeenkomsten komen om Sarkozy of om Merkel te horen spreken.

Natuurlijk wordt dit ook door veel politici met lede ogen aangezien. Zowel in Frankrijk als in Duitsland. Het is natuurlijk ook idioot dat een Duitse Bondskanselier in Frankrijk de verkiezingen tracht te beïnvloeden.
Zelfs al is dit een logische consequentie van de EU waarin alle landen hun soevereiniteit verkwanseld hebben aan “Brussel”.

En dat geldt ook voor het Nederlandse volk. Daar was de laatste protesthandeling het duidelijk afwijzen van de EU-grondwet. De uitslag van het referendum was duidelijk NEE!
Maar daarna lieten de burgers zich verraden door de politici en gaven als slaafse schapen hun soevereiniteit op door het Verraad van Lissabon te accepteren.

Zo zal waarschijnlijk Angela ook wel de Nederlandse verkiezingen komen “steunen” als de stemming de verkeerde kant op dreigt te gaan.
Al ziet het er naar uit dat dat helemaal niet nodig is. Immers stap voor stap wordt elk beetje nationale bevoegdheid dat er nog is, overgeheveld naar Brussel.
Let maar eens op hoe weinig echt protest is is tegen ACTA en tegen ESM (het Europees Slavernij Mechanisme). Twee zaken die nu spelen.

Het is misschien nog niet te laat. Wat kunt u doen? Wat gaat u doen?

De situatie in de huidige EU en in het bijzonder bij de Franse verkiezingen wordt uitstekend weergegeven in de bijgaande cartoon die we van onze Duitse vrinden kregen.

.

 

 

 

 

 

2 REACTIES

 1. Het manipuleren van de democratie.

  1 Je hebt democratie met één spelregel.
  2 Je hebt (schijn)democratie met meerdere spelregels.

  De eerste, eerlijkste en eenvoudigste komt in de praktijk niet voor in de politiek.
  Dit is, dat de meerderheid telt.
  (let op: Een meerderheid is geen garantie voor wijsheid)

  De tweede komt in vele vormen voor.
  B.v Amerika: Kiesmannen
  Frankrijk: Je hebt stemmen nodig van de burgemeester.
  Nederland: De invloed van de koningin op het
  samenstellen, zetels, etc,…

  En als hun de uitslag helemaal niet aanstaat, veranderen ze de spelregels of houden ze zich helemaal nergens aan.
  (mocht andere manipulatie niet gewerkt hebben.)

Comments are closed.