De hele afgelopen nacht hebben EU-politici in Brussel gepraat en toen ze na 12 uur praten allemaal moe waren hebben ze gezegd dat ze een akkoord hadden. Wel een akkoord dat nog van vanalles afhankelijk is en waar behalve dwangoplossingen ook nog heel wat onzekerheden zitten. Maar de politici verkondigen ondertussen dat tot 2014 alles is opgelost.

 

Het is te veel om een goed totaaloordeel te geven. Daarom een paar opvallende punten en verwijzingen voor degenen die tijd en zin hebben om er dieper in te duiken. Maar je moet wel politicus zijn om dit positief optimistisch te zien.

—Onder ” een aantal voorwaarden” komen nu 130.000.000.000. euro’s belastinggeld beschikbaar. Uiteraard ook van de Nederlandse belastingbetalers. Het overgrote deel daarvan krijgt Griekenland niet in handen maar gaat naar “de banken”(???) om Griekse schulden af te lossen. Nog geen kwart gaat naar Griekenland.

—Griekenland wordt onder permanente curatele gesteld, en de Grieken hebben dat geaccepteerd.
Dit is tevens een voorbeeld hoe de EU straks desgewenst ook Nederland onder curatele kunnen plaatsen.

—Dit “akkoord” kan alleen doorgaan omdat “de banken” “gedwongen vrijwillig” (???)  gaan toestemmen om 75 % van hun vorderingen af te schrijven.

Hoeveel invloed dit heeft op pensioenfondsen heb ik nog nergens kunnen vinden en al helemaal niet welke invloed dat heeft op de uit te keren pensioenen.
Die gedwongen vrijwilligheid noemt ook Jan-Kees de Jager in een interview.

—Dit interview staat op dezelfde pagina als die waar de NOS een hele lijst van de onderdelen van het akkoord opgeeft: Zie: “Grieks akkoord: de afspraken” Wat is er nu bereikt in Brussle?

—Bedenk daarbij dat de Griekse schuld nog steeds stijgende is! De minimumlonen moeten verlaagd worden, (beter was ze af te schaffen!!), pensioenen en uitkeringen worden verlaagd, de belastingdienst wordt gemoderniseerd waardoor de Grieken feller op de huid worden gezeten.

—Een goed inzicht over deze schijnoplossing wordt ook gegeven op de Financiele Telegraaf door Rob Koenders in Griekenland aan het volgende infuus

En
in ZeroHedge in een uitgebreide analyse:
 Presenting The Full Greek (Un)Sustainability Analysis – Take It Away German Media:
You read headlines that Greece is saved (in a carbon copy release from July 21). Now read the truth behind the lies – presenting the 9 page (so it’s brief enough) Greek sustainability (or lack thereof) analysis.  Geplakt uit <http://www.zerohedge.com/>

EN:
in Der Spiegel een realistisch interview van  Stefan Kaiser met Hans-Werner Sinn:
Restructuring Greece Within the Euro is Illusory’
Europe’s finance ministers plan to approve a second bailout for Greece on Monday but Hans-Werner Sinn, the head of Ifo, a top German economic think tank, warns that the money will only help international banks — not the Greeks. He argues that Greece can only solve its crisis if it quits the euro.

7 REACTIES

 1. Machtspolitici als Merkel, Sarkozy en Rutte zijn nu eenmaal gewetenloze psychopaten, zonder enig gevoel van medemenselijkheid. Voor Angela Merkel telt alleen Angela Merkel. Voor Nicolas Sarkozy telt alleen Nicolas Sarkozy en voor Mark Rutte telt alleen Mark Rutte. Het zijn mensen die hun eigen moeder van de trap zouden gooien om in het zadel te blijven.

 2. Het gaat hier om drie soorten zaken:
  01. ficties
  02. ficties
  03. ficties
  Hugo van Reijen

 3. 14 uur ‘vergaderen’ en dan vertellen dat je een oplossing hebt.
  Een normaal mens weet niet meer hoe te denken na 4 uur vergaderen.

Comments are closed.