Vrijspreker: Wat vind je altijd terug bij gewelddadige cults zoals de Jim Jones peoples templeCharles Manson family en overheden?

Opperdienaar: Dit is wat ik tot dus ver heb gevonden:

 • Familie moet opgebroken worden, terug te voeren op Plato’s De Republiek. De staat moet bepalen wie met wie paart en wie welke kinderen krijgt. Kinderen moeten niet opgevoed worden door de biologische ouders. Dit werd niet alleen onderschreven door Manson en Jones, maar ook Hitler had zijn Lebensborn project. In moderne staatssystemen gaat dit door de ouders zo te belasten dat ze beiden moeten werken en hun kinderen door de staat laten opvoeden. Als de overheid op kinderopvang bezuinigt, klagen vakbonden dat dit de arbeidsparticipatie van vrouwen niet bevordert zodat de overheid hierdoor inkomsten misloopt. De overheid heeft strenge regulering voor kinderopvang, o.a. dat er een hek om de speelplaats staat.

 

 • Er dreigt een gevaar van buitenaf voor de groep onder controle van de heerser en daarom zijn bewakers, hekken en wachttorens nodig. Zowel Manson, Jones als overheden gebruiken dit. Naarmate de tijd vordert, blijkt dat deze hekken nodig zijn om de leden van de groep binnen te houden en niet om de vijanden van de groep buiten te houden. Zoals Harry Brown zei:

De welvaartsstaat is als de dood voor arme mensen die binnenkomen en rijke mensen die weg weten te komen

Zaak dus dat de onderdaan zo vroeg mogelijk in zijn leven went aan hekken en camera’s bij voorkeur in zijn peuterspeelzaal. Allemaal netjes geïntegreerd in zijn speelplan, waarbij hij vast kan wennen aan de planeconomie.

 • De leider en directe handlangers hebben een jeugd gehad met veel misbruik. Het wemelt van de alcoholische ouders, mishandeling en verlating zijn schering en inslag. Dit is altijd het geval, erge zijn mij geen uitzonderingen bekend. De leider heeft vaak een haat tegen een etnische groep, waar hij soms zelf een biologische band mee heeft. Zo zou de vader van Manson zwart geweest zijn en keek hij erg neer op zwarten zou Hitler ‘joods bloed’ in aderen hebben, hoewel dit nooit bewezen is.
 • De leider is één en al liefde (denk ook aan ‘god houdt van je, maar o wee als je niet van hem houdt’), wordt boos als je op een bloem stapt, houdt niet van vlees want dieren zijn zijn vriend, maar mensen vermoorden is ok. Gij zult niet moorden en hier komt de zondvloed; ‘zwemmen sukkels’. Zowel Jim Jones, Charles Manson en Hitler waren vegetariërs. Dit is geen toeval, Volkert van der Graaf valt ook in deze categorie. Het zijn allemaal mensen die vroeg in hun jeugd mishandeld zijn, terwijl hun omgeving niet ingreep. Als ze hulpeloze dieren zien die mishandeld worden, resoneert dat sterk met hun gevoel van onrecht. Tegen mensen voelen ze echter een enorme haat, omdat ze door mensen gekwetst, vernederd en verlaten zijn.
 • De leider heeft de sleutel voor de oplossing van de vermeende problemen van de uitverkorenen. Dit is allemaal doorspekt van religie. Manson deed zijn volgers geloven dat hij een samensmelting van jesus en satan was.

Vrijspreker: U leest momenteel een boek over de rechtszaak tegen Charles Manson. Het trof mij nogal dat tijdens de rechtszaak president Nixon verklaarde dat Manson schuldig was. Hoewel alle media aandacht uitging naar de vraag of dit betekende dat er een‘mistrial’ was, was de reactie van Manson interessanter:”Hier is iemand die de moord beveelt van honderd duizenden die iemand schuldig verklaard die de moord op 8 zou hebben bevolen”

Opperdienaar: Hier wat uitspraken van Charles Manson om mijn conclusies te ondersteunen:

Most of the people at the ranch that you call the Family were just people that you did not want, people that were alongside the road, that their parents had kicked out, that did not want to go to Juvenile Hall. So I did the best I could and I took them up on my garbage dump and I told them this: that in love there is no wrong. . . .

But I am only what lives inside each and everyone of you. I have ate out of your garbage cans to stay out of jail. I have wore your second-hand clothes. I have done my best to get along in your world and now you want to kill me, and I look at you, and then I say to myself, You want to kill me? Ha! I’m already dead, have been all my life. I’ve spent twenty-three years in tombs that you built.

You eat meat and you kill things that are better than you are, and then you say how bad, and even killers, your children are. You made your children what they are. .. .

I was working at cleaning up my house, something that Nixon should have been doing. He should have been on the side of the road, picking up his children, but he wasn’t. He was in the White House, sending them off to war. . . .

But I know this: that in your hearts and your own souls, you are as much responsible for the Vietnam war as I am for killing these people. . . .;

I can’t dislike you, but I will say this to you: you haven’t got long before you are all going to kill yourselves, because you are all crazy. And you can project it back at me . . .

It’s all your fear. You look for something to project it on, and you pick out a little old scroungy nobody that eats out of a garbage can, and that nobody wants, that was kicked out of the penitentiary, that has been dragged through every hellhole that you can think of, and you drag him and put him in a courtroom.

You expect to break me? Impossible! You broke me years ago. You killed me years ago. . . .

6 REACTIES

 1. Uitermate goede constateringen..

  Hier nog wat leuke van niet onbekende personen:

  “Niemand wordt als een goed burger geboren, geen enkele natie wordt als democratie geboren. Beiden zijn eerder processen die zich levenslang verder ontwikkelen. Jonge mensen moeten er vanaf de geboorte aan deelnemen .”
  Kofi Annan

  Daar krijg je toch rillingen van?

  Doelstellingen communisme:
  – Afschaffing van privé-bezit.
  – Zware progressieve inkomstenbelasting.
  – Afschaffing van het Erfrecht.
  – Inbeslagname van eigendomsrechten.
  – Centrale Bank.
  – Eigendomsrecht voor de overheid van communicatie en transport.
  – Eigendomsrecht voor de overheid van fabrieken en landbouw.
  – Overheidsbestuur over arbeid.
  – Collectieve boerderijen en regionale planning.
  – Overheidsbestuur over onderwijs.

  Hoeveel daarvan zijn er van toepassing op onze maatschappij????

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [3]: intellectueel hebben vrijheid en kapitalisme al lang gewonnen. Maar in de praktijk zijn is het communistisch manifesto van Marx geimplementeerd.

 3. @Rick [5]: Hij heeft ook vreselijke dingen gedaan en ongelofelijke onzin gezegd, maar de analyse van hoe hij gekomen is waar hij is, zit er niet ver naast. Terwijl de schrijver van het boek Helter Skelter (de aanklager van Manson) er niet veel van begrijpt.
  Hij verbaast zich erover dat jonge mensen zo gemanipuleerd konden worden dat ze wild vreemde mensen vermoorden. Dit alles terwijl hij werkt voor een organisatie die jonge mensen manipuleert die wild vreemde mensen vermoorden.

Comments are closed.