Uit www.fijnedagvan.nl

Wat: De Dag van de Burger.
Wanneer: De Dag is alleen in 2007 gehouden op 20 maart.
Wie: Door de Nationale Ombudsman georganiseerd.
Waarom: Omdat in een democratie ook de burger aan het woord moet kunnen komen.

 

Jammer dat de dag van de burger maar één keer is gehouden. Wel tekenend want als je als overheid zo ver boven de burgers staat en referenda uit de weg gaat, waarom dan nog een dag van de burger? Het is toch elke dag, van de overheid?

De tijd dat de overheid er voor de burgers was, is al lang voorbij, het is gewoon omgedraaid. Vandaar ook geen dag van de burger meer, dus….

2 REACTIES

  1. De ombudsman; Alex Brenninkmeijer

    Lijkt mij niet iemand die erg dicht bij “de burger” staan.

  2. Ik snap niet waarom er niet 500.000 mensen demonstreren in en over Den Haag. Als ik op youtube de filmpjes kijk uit de jaren 70 en 80 demonstreerden de burger om minder en zelfs over overzeese actualiteiten. Of zoals de politiek politiek bedrijft, dat doen ze in Frankrijk ook…(lees stakingen mbt verhogen pensioenleeftijd)

Comments are closed.