Dat blijkt uit een onderzoek dat PVV Wilders heeft laten doen bij een gerenommeerd Engels bureau. Het officiële rapport wordt maandag gepresenteerd maar Wilders heeft al een aantal uitkomsten bekend gemaakt. Die reeds bekend gemaakte gegevens zijn al positief om er dit weekend al van te genieten. Genieten van de (kleine?)  kans dat de Nederlandse burgers een stukje vrijheid terugkrijgen.

 

De PVV wil dat verwezenlijken via een referendum. De uitslag van een referendum is echter altijd onzeker. Veel hangt af van hoe duidelijk en overtuigend de feiten aan de burgers worden gepresenteerd.

Reken er daarbij op dat de politici alles uit de kast zullen trekken om het tegendeel te trachten te bewijzen

Als je de voordelen nu hoort, zou iemand wel achterlijk moeten zijn om nee te stemmen.

 De bekendgemaakte cijfers zeggen:

De kosten van overgang naar de gulden zijn bunnen twee jaar terugverdiend.

Daarna spaart iedere persoon 2700 euro (9000? euro per gezin) ieder jaar weer. (Of 5000? gulden p.p. en 18.000? gulden per gezin) De juiste cijfers zullen maandag wel bekend worden.
Wat zal de Nederlandse economie dan groeien!!!

En dan hebben we het nog niet eens over de grote voordelen van grotere vrijheid zoals minder betutteling, controle en voorschriften uit Brussel. Dan kunnen Nederlanders weer zelf bepalen hoe het landelijk budget wordt; zonder controle van de EU.

En daar komt nog bovenop een besparing van al dat geld dat nu betaald wordt aan bodemloze putten in Griekenland en andere landen en aan noodfondsen.  Volgens de onderzoekers zeker 127 miljard euro. 8000 euro (of een leuke auto) voor iedere burger!!

 Probeer er aan mee te werken dat in ieder geval zoveel mogelijk mensen de echte feiten leren kennen.

ZIE ook:

<http://nos.nl/artikel/347458-pvv-gulden-voordeliger-dan-euro.html>

<http://www.bndestem.nl/regio/10584445/Wilders%3A-gulden-blijkt-voordeliger.ece>

26 REACTIES

 1. Ik zou niet te snel vooruitlopen op de zaken. Check eerst eens of de cijfers volledig zijn, een dosis kritiek kunnen verdragen, goed in elkaar steken, voordat je concludeert dat de euro wel over boort kan.
  Ikzelf zie wel heil in de gulden, zeker met het vooruitzicht dat de Euro nog lang niet gered is, maar slechts tijd is gewonnen door de Euro-obligaties. Toch zou ik de Euro ook nog niet te snel willen afschrijven.

 2. @K.Lavrijsen [1]:
  Eerst zien dan geloven, mooie praatjes vullen geen gaatjes.

  Met gaatjes bedoel je bailouts van banken en landen?
  Dat klopt wel ..

 3. @K.Lavrijsen [1]:

  Eerst zien dan geloven, mooie praatjes vullen geen gaatjes.

  Gaat zeker op voor Balkenende 1 en 2 met een Gerrit Zalm die alles door onze strot hebben geduwd en heden met een Jan Kees de Jager als opperstalmeester in de gelederen .

  Deze ministers brengen de gulden in diskrediet zowel in het verleden als in het heden .

  De snelheid van handelen met tekenen van Mark Rutte om de Europese richtlijnen te handhaven kan aan de gulden als nietig verklaard worden daar wij hopelijk hierover een referendum krijgen met een soevereine staat die Nederland altijd is geweest.
  Euro kan dan bij een voordelige uitslag de grote afval hoop op en gaan wij misschien een betere tijd tegemoet i.p.v. armoe door in bodemloze putten te blijven storten met een waardeloze Euro.

 4. “Reken er daarbij op dat de politici alles uit de kast zullen trekken om het tegendeel te trachten te bewijzen”

  Met de nodige hypocrisie.

  —-
  Stel dat je terug zou gaan naar de gulden, met welke factor zou dat dan moeten?

  of je laat het bepalen door een gemiddelde van alle belangrijke valuta in de wereld.

 5. Ik zie het nut niet in om de ene fiat munt met de andere te vervangen maar als we er een grote portie vrijheid van Brussels van terugkrijgen is het in ieder geval een stap in de goede richting. Eerst maar eens kijken of de cijfers kritiek kunnen weerstaan.

  Het feit dat de PVV het onderzoek heeft laten uitvoeren zal voor veel mensen, ongeacht de resultaten, toch een negatief aspect met zich meebrengen.

 6. “Veel hangt af van hoe duidelijk en overtuigend de feiten aan de burgers worden gepresenteerd.”

  Veel burgers kennen de kracht van “zegt het voort” niet meer. Als ze overtuigd zijn, vergeten ze anderen te overtuigen, waardoor het principe van logistische groei gaat werken, die in het begin nauwelijks afwijkt van exponentiële groei.

 7. “Stel dat je terug zou gaan naar de gulden, met welke factor zou dat dan moeten?”

  1:1, waardoor je niet alles hoeft om te prijzen. De koers kan daarna uiteraard fluctueren en voorlopig zullen dingen duurder worden.

  Romee [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Vilseledd [8]:
  1:1 Het kan zo simpel zijn.

  Fluctuatie zijn natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid dat je (bij)drukt. Eigenlijk moest je er dan een stabiliserende factor in kunnen zetten afhankelijk van de gemiddelde van alle andere valuta’s.

  De zwitsers koppelen hem ook gewoon vast, maar slecht aan een enkele valuta, nl de euro.

  Geld blijft iets fictiefs.

 9. Mij lijkt het idee van Albert Spits wel wat. Gulden invoeren koppelen aan de goudstandaard en de euro als handelsmunt houden.

 10. vootdeliger voor wie is hier natuurlijk de vraag. Een opgedrongen fiat munteenheid is voordelig voor de opdringers en onvoordelig voor de opgedrongenen.
  Ik denk dat de euro heel voordelig is voor de parasieten in Brussel. Ik wil het onderzoek wel eens zien dat het tegendeel aantoont.

 11. Natuurlijk moeten we eerst de cijfers zien. Gevoelsmatig zeg ik dat het wel zal kloppen. En dan?
  Een referendum in Nederland werkt slecht is gebleken. Of er is geen interesse, bv NZ-lijn in Amsterdam, of het convenieert de beslissers niet, zoals bij de Europese grondwet.
  Cruciaal is de rol van de media en helaas kunnen we daar weinig goeds van verwachten. De objectieve kritische pers is vrijwel dood en de MSM blijken “his masters voice” te zijn. Kijk maar eens over de informatieverstrekking rond het EMS.

 12. Wie legt mij dat even uit; Men betaalde met guldens aan ontwikkelinghulp X bedrag. Nu betaald men zelfde X bedrag maar in EUROS. Deze landen wisselen het om voor ander munteenheid en ontvangen ze dan een keer zeveel als voorheen??

  Uitgeleend geld in eu en wij krijgen het in guldens terug tegen de oude koers, dat zou lekker zijn ??

 13. In guldens heb wel een aardig salaris geloof ik, kom maar snel weer terug met die piek 😀

 14. Is de euro ca. twee Gulden?
  Nou dan is de nieuwe Gulden toch gewoon twee euro?
  Alle problemen in één keer opgelost.
  Simpel.
  (By the way, waar was de naam Gulden ook alweer van afgeleid?)

 15. t zou mooi zijn als dit echt kan gebeuren maar Wilders en dit rapport zullen wel toto de grond toe afgebrand worden zowel in de kamer als in de media. Het zal wel de ogen openen bij de bevolking als de gulden terug komt met tegen dezellfde waarde van de euro n.l. FL 2,20 voor 1 euro dan zien we pas hoe we bedonderd zijn door Zalm, Kok & Co en hopenlijk worden deze figuren hiervoor vervolgd en aangeklaagd!!!

 16. Wilders gaat bij de duivel te biecht ,
  en hij wil dit ook nog geloven !

 17. @reiny [17]: Misschien tijd voor een nieuwe partij?

  Natuurlijk is de LP er, maar ik denk dat dit toch een te grote stap is.

  Men kan er tussenin gaan zitten.

  Uit de Eu, weg met de euro

  Schaf ontslagrecht niet af, maar laat het in stand voor de mensen met een vaste baan en laat mensen zonder vaste baan de ontslagrecht niet verplichten.

  Laat onderwijs en zorggeld wel betalen via belasting, maar niet verplicht uitgeven aan staatszorg of onderwijs. Dus zelf kiezen tussen particulier of staat.
  etc,..

  Het idee van vrijheid zoals men op deze site graag ziet, is niet te realiseren in de praktijk met een bestaande situatie.
  Mensen zijn niet zo maar even om te schakelen.
  Een bepaalde denkwijze zit er in gebakken.
  Laat dingen parallel lopen.
  —–

  Mensen maken altijd simpele denkfouten wanneer het gaat over wel of geen overheid.

  Een leuk voorbeeld:

  Een kaartje van de gemeente zwembad = 3 Euro
  Een kaartje van een particulier zwembad = 6 Euro

  Conclusie burger : Moeten het gemeente zwembad behouden, deze is veel goedkoper.

  of

  Een kaartje van de gemeente zwembad = 3 Euro Kassa
  Een kaartje van de gemeente zwembad = 4 Euro Belasting

  Een kaartje van een particulier zwembad = 6 Euro

  Conclusie : Particulier zwembad is goedkoper.

  Zo gaat het met veel dingen, alleen is het de moeilijkheid, om met simpele voorbeelden de mensen te overtuigen.

  Als echt wat wilt zul je met een overgangspartij moet komen.
  Locke [22] reageerde op deze reactie.

 18. Bovenstaande reactie (5-03-12, 06:21) is “off topic”, maar een bepaalde manier van rekenen of denken bij een discussie komt toch telkens terug.
  Nl;De denkwijze die erin vastgeroest zit.
  Dit ook qua Euro.

 19. @Romee [20]:

  “Mensen zijn niet zo maar even om te schakelen.
  Een bepaalde denkwijze zit er in gebakken.
  Laat dingen parallel lopen.”

  Als ik het goed heb is dit ook de viezie van het Libertarisch Centrum.

  Zoveel mogelijk tijdens de educatie beginnen met te informeren over het libertarisme. En met deze site blijven de mensen ook een ander geluid horen.

 20. @K.Lavrijsen [1]:
  inderdaad, goed dat je het niet gelooft, ik heb de samenvating gelezen:
  —————————————————————
  er klopt weinig van: in zweden betalen mensen €900 per persoon i.p.v. €1800 in NL,
  maar Zweeds olie en gas levert al een paar honder euro op, als ze in zweden het geld beter hebben verdeelt zijn ze ook goedkoper uit,
  in Scandinavische landen word meer gespaart dan geleend, daardoor hebben ze geen schulden. (het komt dus niet door de euro)
  in zweden zijn de prijzen niet duurder, ongeveer zoals in NL.

  de kosten van de euro zijn tijdelijk, er is duidelijk te zien dat in 2015 de kosten al 2tot3 keer minder zijn, en de euro meer gaat opbrengen.
  dus na de crisis is de euro weer fantastisch, en we moeten ook aan de volgende generatie denken, die zijn later veel beter uit met de euro, denk nou eens op de langere termijn PVV!
  ————————————————————–
  oja de pvv zegt vaak dingen die tegen hun eigen programma in gaan, dus ze zeggen dingen voor de stemmen en denken niet aan het volk, wat heeft iets zeggen voor zin als hun mening toch word veranderd.
  de nedelandse democratie houd in dat de partijen het volk vertegen woordigen, niet tegen spreken.
  —————————————————————–
  hier kun je het zelf lezen: http://www.lombardstreetresearch.com/adverts_special01_get.php

 21. Het budget van de Europese Unie bedraagt in 2011 142 miljard euro.Dat is heel wat. Dat is liefst 284 euro per inwoner , en zo een giga bedrag wordt ook door de Nederlandse regering elk jaar over de balk gegooid .
  En nu lees ik ….
  De euro kost Nederland jaarlijks 15 miljard euro.
  De hele EU kost gemiddeld per land ca 5 miljard euro / jaar
  en nu zou Nederland alleen al 15 miljard uitgeven voor de euro …
  Je hoeft het maar te geloven …..

  Dopey [25] reageerde op deze reactie.

 22. @Dopey [25]:

  External debt The Netherlands $2,344,296,360,000 Nr 7 op de wereld. 344% van de GDP. Rijkste land van Europa, met zo’n schulden? Denk het niet.

Comments are closed.