Toen de euro-stabiliteitsregels werden ingevoerd, is afgesproken dat die regels in marmer waren gebeiteld! En de laatste maanden praatte JanKees ook steeds over harde regels. Maar verbazend dat hij nu volgens de NOS zegt: “De percentages in de Europese begrotingsregels zijn ‘niet in graniet gebakken’.”

 

JanKees spreekt zichzelf tegen, vergist zich, of draait om het beleid goed te praten:
Het gaat hier o.a. om de 3 % begrotingstekort die “Nederland” nu ook niet kan halen.

Verbazend: “De begrotingsregels zijn streng, maar schrijven niet onder alle omstandigheden precieze cijfers voor”, gaf de minister aan.

De CDA-minister wil wel dat Nederland zich ‘coute que coute’ houdt aan de Europese begrotingsregels. Maar die geven meer ruimte dan de media suggereren, merkte De Jager op. Er is echter maar een partij die daarover een oordeel velt en bepaalt hoe groot de ruimte is, en dat is de Europese Commissie.
De Europese regels zijn ‘een eis, geen richtsnoer’, zei De Jager. Dat is ook wat hij VVD, CDA en PVV voorhoudt. De top van die partijen onderhandelen de komende weken in het Catshuis over miljardenbezuinigingen. “Ik ben inderdaad heel erg streng en dat betekent dat we met de Europese begrotingsregels niet gaan marchanderen.

Dus toch 3 % ???

ZIE NOS:   <http://www.bnr.nl/topic/schuldencrisis/942351-1203/begrotingsregels-europa-zijn-buigzaam>

14 REACTIES

 1. Die struikrovers beroven ons voor 244 miljard per jaar maar dat was ze niet genoeg. Derhalve hebben ze nog even een schuld opgebouwd van 400 miljard. Met u en ik en onze kinderen als onderpand. Het blijkt dat er nu 16 miljard extra bezuinigd moet worden. Ik weet het niet maar als ik in mijn huishoudboekje van 244 euro 16 euro moet besparen dan reken ik binnen een minuut op de achterkant van een sigarendoosje uit waar ik dat op in hou. Zo niet bij de boven ons gestelden. Nu gaan die hufters weer wekenlang in het Catshuis zitten ouwehoeren over let op; hoe ze nog 16 miljard extra van ons kunnen stelen i.p.v. minder uitgeven om de begroting sluitend te krijgen.

  Burnitall [5] reageerde op deze reactie.

 2. Misschien een papier op stellen van “het draaien” van politici met voorbeelden? Begin maar op een wc-rol of keukenrol

 3. Het is sneu voor Jan Kees de Jager maar ‘eurotje’ is’ en zal het altijd blijven,een ‘couveusekindje’! Afspraken om het schepsel hoop op een gezonde toekomst te bieden, worden niet nagekomen of ‘heronderhandeld’. En dan hebben we het nog niet eens over het ruzieënd ouderpaar en de steeds hoger wordende rekeningen van het ziekenhuis!

 4. @Onbezoldigd ruifvuller [1]:

  hmmmm…16 miljoen nederlanders…..16 miljard bezuinigen….
  1 miljard = 1000 miljoen…Kost iedere nederlander dus € 1000,- ..zou je dus afgerond naar boven € 84,- per maand kosten.. Alleen werken er maar geen 16 miljoen mensen in nederland, maar ongeveer 8.3 miljoen.. Hoewel ik er geen voorstander van ben, zou het interessant zijn om jaarlijks bv 1 dag extra te werken en deze inkomsten af te staan. Kost je 1 dag en geen stress om dat de roverheid ons weer naait. Met die verstande dat het binnen gehaalde geld wordt gebruikt om de staatsschuld te verminderen, ambtenaren af te stoten door rond pompen van belasting geld te stoppen )hypotheek rente en huursubsiedie afschaffen en een deze opbrengst terug geven aan de bevolking door middel van belastingverlaging. Hoort wat voort wat zeg ik dan maar…….Kost je 1 dag gratis werken….Dat moet toch opgebracht kunnen worden….Of heb ik ergens een rekenfout gemaakt…..Shoot……..

  Onbezoldigd ruifvuller [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Burnitall [5]:

  Het is nog erger; 7,4 miljoen mensen hebben een baan van 12 uur of meer. Omgerekend naar volledige banen is het dus nog een stuk minder maar daarover vind ik zo gauw geen info.

  Bron: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/barometer/barometer-werkzame-beroepsbevolking-art.htm

  16 miljard gedeeld door 7,4 miljoen geeft 2.162 euro pp. De bedragen zijn astronomisch. Niks allemaal 1 dagje werken, ik weet niet wat jij doet maar ik kom niet met een dikke 2k per dag thuis.

  En; hoe gaan we om bij een dergelijke berekening met overheids en semi overheids banen? moeten we die nog van die (minder dan 7,4 miljoen dus) afhalen?

  Het is toch godverdomme belachelijk; die 7,4 miljoen betalen dus straks gewoon 244 + 16 = 260 miljard / 17 miljoen = 35.135 euro per jaar.

  Hmmm iets zegt me dat dat dat helemaal niet kan. Waar gaat mijn berekening mank?

 6. Die 244 miljard heeft hier ff niets mee te maken. Die worden door meerdere landen opgehoest en hebben hier ff niets mee te maken….Het gaat er om hoe die 16 miljard tekort het goedkoopste kan worden weggewerkt. Hoe je het went of keert, we zitten er met zijn allen in. Je kunt je druk maken en je zelf een hartaanval ergeren, maar daarmee is niemand gediend. Wij met zijn allen zullen het moeten oplossen. first thing first..eerst deze crisis oplossen, daarna de schuldigen aan pakken..Eigenlijk zou je nu in een sociale huurwoning moeten zitten , ongetrouwd, met een uitkering…Dan heb je niets en hoef je je ook niet druk te maken…

  lonelymind [11] reageerde op deze reactie.

 7. jep, maar de roverheid zal door blijven roven tot er niks meer over is, en dan durven ze nog te zeggen ook dat we te veel aan GOEDE tijden gesteld zijn….

  Goed zo Rutte-de Jager ga zo door met ons land naar de armoede te helpen

 8. De percentages in de Europese begrotingsregels zijn ‘niet in graniet gebakken’.”

  En waarschijnlijk ook weer niet in marmer gebeiteld boven het bed opgehangen.

  Waar heb ik deze retoriek eens niet eerder gehoord ?

 9. DE Jager wordt slap…… Tja, ik heb het altijd al een lul gevonden 😛

 10. Hoezo… De Jager wordt slap? Deze ex-ICT-fraudeur is altijd slap geweest. Een rubberen ruggegraat is evenals het totaal ontbreken van elke vorm van moraal een eis voor politici, zonder wordt men niet tot het pluche toegelaten. Overigens wordt graniet niet gebakken, maar weet De Jager veel.

  @Burnitall [7]:

  Wij met zijn allen zullen het moeten oplossen.

  Braaf slaafje.

  Je hebt toch niet de illusie dat het de bedoeling is dat het opgelost wordt, wel? Du moment het opgelost is is de ‘elite’ haar macht kwijt. Dus braaf aanbieden umsonst even andermans shit op te ruimen getuigt van succesvolle programmering.

  Wangedrag moet je niet willen belonen, anders dan met een stuk touw of een valbijl.

 11. Het is de bedoeling dat de boel omvalt, lijkt me toch dat zelfs jullie hier het nu toch wel snappen, of denkt u werkelijk dat onze “leiders” zo dom zijn?
  Door het laten instorten van het systeem komt er chaos en de roep van het volk om orde, en dan sluiten de poorten van de gevangenis zich voorgoed!

 12. Een befaamd Oud-Hollands liedje was: “Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?”.

  Wie kent dit schone lied nog?

  Ik heb het sinds 1968 nooit meer in het publieke domein (omroepen) of door scholieren horen zingen, zelfs niet toen Gerrit Zalm op het Euro-spek gebonden werd.

  Dit liedje is kennelijk taboe voor de Haagse afperserskliek en hun Brusselse bazen, want
  1) het doet een beroep op goede aloude zeden (mores),
  2) is gestoeld op dito wijsheden en
  3) herinnert aan verstandige nationale Hollandse tradities.

  Alle drie verboden ideeën in deze kleptocratie.

 13. Welgemeend excuus aan de Brabanders: “Wie zal dat betalen?” is een Brabants lied.

Comments are closed.