Denemarken, een mooi land en al jaren ’t grote voorbeeld van een geslaagd collectivistisch experiment. Kijkt men iets verder dan blijft er van dat voorbeeld niet veel over. De arbeider is volledig gemarginaliseerd en welhaast verdwenen; Denemarken heeft een ‘pay as you go’ uitkeringsstelsel waar een kleine minderheid (30%) voor de grote meerderheid (70%) zorgt. Belastingen van 50 tot 60% (BTW en accijnzen niet meegeteld) zijn uiteraard noodzakelijk om dat allemaal in stand te houden. Maar met een verouderende bevolking kan dat niet lang meer goed gaan. Michael Bach schrijft erover op Dollar Vigilante   

7 REACTIES

  1. @John [3]:

    Men constateert dat op dat adres een radio of TV gebruikt wordt. Vervolgens kijkt men of de bewoner betaald heeft. Knap hè? Duuhh

  2. Denemarken, het land van het giga succes van Lego. En dan moeten ze nog meer kromliggen voor belasting dan wij doen en dan zie je ook die Lego in zwaar weer komen.

  3. @John [3]: Ze kunnen zien of je betaald hebt aan de hand van hun database, ze moeten alleen nog uitvinden of je een radio of televisie hebt, maar kennelijk voldoet alles waar ongeveer een stekker aan zit.

Comments are closed.