maandag, 26 maart 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Doet u iets om uw Vrijheid te verdedigen?

Zolang het nog kan! Want het lijkt er op alsof bijna niemand in de gaten heeft dat de burgers steeds meer afzakken in slavernij. De politici schijnen hun plannen eenvoudig te kunnen uitvoeren en het volk schijnt rustig te slapen.

 

De positieve gedachte van (vrijwillige)  samenwerking in Europa bleek al heel snel te ontaarden in de dwang van “Brussel” waar ongekozen politici de dienst uitmaken.

Voor de invoering van de euro werd het volk niets gevraagd en nu zien we de ellendige gevolgen van miljarden steun betalen en zware bezuinigingen. Zelfs in de pensioenuitkeringen.

Voor de invoering van de grondwet voor de EU mocht het volk stemmen in een referendum. Die grondwet werd met meer dam 60% verworpen. En de politici maakten het voornemen om nooit meer een referendum te laten plaats vinden!

Maar wel gingen de politici meteen met elkaar ritselen om toch te kunnen doen wat ze zelf wilden. En zo ontstond het Verraad van Lissabon dat ze buiten de burgers ratificeerden. De burgers slikten het.

Dat was een soort fijn-regeling, die nu aan het uitmonden is in het ESM, Europees Stabiliteits Mechanisme. Dat betekent: betalen en vlug en geen vragen!

Dit is er nog niet helemaal door, al heeft de Tweede Kamer er al heel soepel mee ingestemd. De procedure wordt nu in Duitsland een beetje afgeremd door het Hoge Gerechtshof dat nu een meerderheid van twee-derde eist om zoveel soevereiniteit te grabbel te gooien.

Maar ook zijn Duitse politici de weg aan het voorbereiden om (na invoering ESM??)  weer een echte EU-grondwet in te voeren. Een artikel in de Telegraaf van 21 maart noemt het: “meer democratie en een extra senaat in Brussel” neerkomend op meer macht van Duitsland over Europa!

Misschien is het te laat voor actie om er tegen in te gaan. Maar niets doen betekent volledige overgave. Dan mag je later aan je (klein) kinderen en hun kinderen vertellen dat je niets gedaan hebt! Dan mag je helemaal in een hoekje gaan zitten en je schamen.

Er lopen nu twee petities:

–Petitie “Openheid over onze goudvoorraad

petities.nl

Petitie tegen het ESM:

petities.nl

Beide tekenen, en zo mogelijk voor nog een paar tekenaars zorgen, is toch wel het minste dat je kunt doen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, EU, Overheid, Politiek, Rechten, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. LOH schreef op : 1

  Ik vind het leuk om op schapenblogjes balletjes op te gooien. Kost me menig ban weliswaar maar levert ook leuke momenten op. Ook draaf ik soms op om aanwezig te zijn bij akties en evenementen die als doel hebben om anderen de ogen te openen. Helaas voel ik me nog steeds een roepende in de woestijn. Maar ook daar trek ik me niets van aan. Gewoon stug door gaan. En gedachtenkracht is niet te onderschatten. En dat doe ik dan dus ook niet.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Hub Jongen

  @LOH [1]:
  Prima. Zorg dat je er van blijft genieten,
  Het is HEEL ERG bevredigend als je dan weer iemand tegenkomt die is gaan nadenken en die het licht gezien heeft.

  Zo zijn we ook een heel eind gekomen met 6000 bezoekers per dag.
  Maar het zegt ook dat wenog een lange weg voor onshebben!
  Houd Vol!!!

 3. LOH schreef op : 3

  Ik wil niet het topic kapen, maar wat vinden jullie van deze man? Van zijn aktie over dit specifiek onderwerp bedoel ik.

  leo [9] reageerde op deze reactie.

 4. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 6

  De waanzin zal door blijven gaan zolang we ons laten rippen door de boven ons gestelden. Het geld wat ze onder dwang van ons afpakken is, heel paradoxaal, tevens hun pressiemiddel om ons te kunnen blijven dwingen. Stop zoveel mogelijk met belasting betalen. Legaal of illegaal. Stem niet. En hang deze spreuk van Einstein boven uw bed:

  “Doe nooit iets dat indruist tegen uw geweten, zelfs niet als de staat het verlangt.”

 5. Rycardo schreef op : 7

  Praten, praten en nog eens praten. Dat is inmiddels een ruim gepasseerd station. Alleen een, aan burgeroorlog grenzende, revolutie kan de huidige gang van zaken nog stoppen. Verder praten en fora vol klagen lost heus niets op. En nu maar wachten op de “klop aan de deur” 🙂

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 6. LOH schreef op : 8

  @Igor [5]:

  Vluchten kan niet meer is het bekende al weer ouwe liedje. Waar moet je heen? En wie zegt dat die veilige haven dat ook blijft? Dan weer vluchten?

  Op zich zie ik het niet als vechten om opletzaam te zijn. Of in ieder geval jezelf zo goed mogelijk informeren wat de stand van zaken is. Neem bijvoorbeeld de huiszoekingen in Rhenen i.v.m. koninginnendag. Ik heb nog niet gehoord dat die plannen afgeblazen worden. Slikt Nederland zoiets of gaat het gezapig verder? Dat zijn wel van die punten. Zijn we alleen internettijgers? Of voeg je ook de daad bij het woord en ga je je er persoonlijk mee bemoeien? Aanwezig zijn. Geloof er in hebben. Niet geschoten is nooit raak. De een doet dit, de ander dat. Ieder op eigen terrein en interessevlakken. Ik vind mezelf nog te jong om al ergens te gaan stilleven. Vluchten kan altijd nog.

  Het zou prachtig zijn als er een bevrijdende wind opsteekt die al die vrijheidsontnemende regelgeving ongedaan maakt. Als ze gemaakt zijn, dan moeten ze ook weer ongedaan gemaakt kunnen worden. Deze site doet 6000 bezoekers en andere sites ook weer mooie getallen en samen is het langzamerhand toch wel duidelijk dat het zo niet kan doorgaan. Je hoort het overal. Wieweet dat door al dat gepraat erover er toch iets kan veranderen..

  Locke [13] reageerde op deze reactie.
  Igor [17] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [21] reageerde op deze reactie.

 7. leo schreef op : 9

  @LOH [3]:
  Big Brother weer akeliger dichtbij: nieuwe camera scant 36 miljoen gezichten per seconde
  Het Japanse technologieconcern Hitachi heeft nieuwe biometrische camera’s ontwikkeld die gezichten van voorbijgangers opslaan in een gezichtendatabank. Die databank kan later tegen een snelheid van 36 miljoen gezichten per seconde worden geraadpleegd.

  De nieuwe camera-software is zo geavanceerd dat het vrijwel onmiddellijk alle beelden die het ooit te zien heeft gekregen kan scannen en elk gezicht kan herkennen.

  De camera’s zullen volgend jaar al te koop worden aangeboden aan overheden, en zouden voorbijgangers ook kunnen herkennen op basis van een pasfoto of Facebook profiel.

  www.express.be

  samenscholing, onwettige betoging, … blijf maar lekker thuis

  LOH [15] reageerde op deze reactie.

 8. Rien schreef op : 10

  Dit is een geval van “Disbursed cost and concentrated benefits”
  I.e. een betalend individu moet enorm veel energie opbrengen om meer een paar cent terug te krijgen.
  Maar aan de ontvangende kant is de pay-back enorm hoog en kan met relatiev weinig energie verkregen worden.

  Dit soort systemen blijft altijd doorgaan tot ze imploderen omdat het systeem zichzelf van binnenuit opgegeten heeft.

 9. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 12
  Hub Jongen

  @Rycardo [7]:
  “Verder praten en fora vol klagen lost heus niets op….”

  Daar heb je gelijk in. Daarom zou het ook niet “klagen” moeten zijn, maar “verhelderende informatie” die meer mensen ervan zou kunnen overtuigen dat deze betuttelende samenleving steeds verder de put in gaat.
  En de oplossing is het libertarisme of een samenleven in NAP.

  Om iets te bereiken moeten eerst veel meer mensen daarvan overtuigd raken.

  Locke [14] reageerde op deze reactie.

 10. Locke schreef op : 13

  @LOH [8]: In Rhenen is de burgemeester teruggekomen op zijn eerdere uitspraken. Alleen de garages kunnen nog doorzocht worden volgens mij.

  LOH [15] reageerde op deze reactie.

 11. Locke schreef op : 14

  @Hub Jongen [12]: Goed gesproken, ook zeker een zeer helder artikel met duidelijke taal.

 12. LOH schreef op : 15

  @Locke [13]:

  Ook de garageboxen zouden niet doorzocht moeten kunnen worden. Precrime opsporingen zijn m.i. soswieso illegaal en ongewenst. Er is nog geen crime gepleegd namelijk. V.w.b. Rhenen, als het gevoel bestaat dat de koningin daar niet veilig zou kunnen rondhuppelen, dan zou ze gewoon niet moeten gaan. Als ze een feestje wil geven dan doet ze dat maar lekker thuis.

  @leo [9]:

  Die vervloekte camera’s overal. Het zou verboden moeten worden. Als je de eerste de beste politieagent filmt in de openbare ruimte dan gaat ie je arresteren als je er niet mee ophoud, terwijl hij/zij daar niet eens recht toe zou hebben. Maar de rest van de bevolking moet het maar wel slikken. Ik begrijp dat echt niet.

  Het enige wat ik er uit haal is dat je verdacht bent op het moment dat je geboren word. Nog even en dan is chip in je lichaam ook verplicht. Weiger je die dan ben je wederom ‘verdacht’. Wie zijn toch die paranoia figuren die dit miljoenen mensen opleggen?

 13. Igor schreef op : 17

  @LOH [8]:
  Vooralsnog heb ik niet echt het gevoel veel medestanders te hebben, mijn idee van vluchten is niet alleen geografisch, ik probeer ook weg te vluchten van het idee ergens een vaste plek te moeten hebben en probeer minder waarde te hechten aan materiële zaken, vrijheid mag dan beperkt zijn het stukje wat tussen mijn oren zit laat ik mij niet ontnemen!

  Philosoof G&R Eigenwijs [20] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [22] reageerde op deze reactie.

 14. Igor schreef op : 18

  @Eric [16]:
  Wilders is helemaal niks gelukt, hij heeft een functie gekregen binnen de gevestigde orde, het moet natuurlijk wel “lijken” alsof men een keuze heef.

 15. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 19

  @Romee [11]:
  Krijg je dan even goed nog aow.

 16. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 20

  @Igor [17]:
  Volgens mij ben je het al kwijt.

 17. Philosoof G&R Eigenwijs schreef op : 21

  @LOH [8]:
  Dat ongedaan maken willen de baasjes van Nederland niet.
  Er word aan verdient, en het gezag wordt er aan ontleend.
  Alle gesjoemel met wetten en regelgeving vinden hier
  zijn oorsprong, zo ook ons ongenoegen met deze gang van zaken.

 18. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 24
  Hub Jongen

  @Onbezoldigd ruifvuller [22]:

  “Ik ben bewust zoals dat zo mooi heet, spookburger geworden. Zijn ze je ook kwijt.

  Gefeliciteerd.
  Hoe doe je zo iets? Bestaan daar handleidingen voor?
  Ik denk dat wel meer mensen daarin geïnteresseerd zullen zijn.

 19. Ronald schreef op : 25

  Je kan je vrijheid verdedigen door via de site van Niburu het artikel de Soevereine Mens eens goed te lezen en bekijken. Claim je eigen Soevereiniteit als Mens terug van de Staat zodat jizelf weer de volledige zeggenschap hebt over jezelf en het gebruiksrecht van je naam en dus niet allerlei (overheids) instanties. Momenteel zijn al ruim 150 mensen hiermee bezig maar dit moeten er veel meer worden om het systeem te stoppen!!!

 20. David schreef op : 26

  Een merkwaardige regel die vaak uitkomt is:
  “alle overdrijving ontaardt in zijn tegendeel”.
  De wil Europa te verenigen om oorlog te voorkomen leidt juist tot verwijdering en conflicten.
  Maar er wordt dan ook sterk overdreven met regelgeving.
  De kracht van Europa is diversificatie, niet eenheidsworst.