De wonderen zijn de wereld nog niet uit….. In bijgevoegde link treft u, beste Vrijsprekers, een column aan van Prof. Rene Tissen, Business Universiteit Nijenrode. Over “het Establishment” gesproken, nietwaar?
Mag ik u uitnodigen het artikel te lezen? Bij hem begint het licht aan te gaan. Hij wordt wakker.
Er staan verbazingwekkend veel Libertarische standpunten in. Onethisch handelen van overheden, moral hazard, onderdrukking/dwang van burgers……. het feest der herkenning.
En dat alles in de Main Stream Media!

Het artikel: 100-jarige staatsobligaties zijn onethisch.” geeft een goed inzicht over wat er aan het gebeuren is. Zoals onder andere:

“Verwachting
De richting waarin de schuldencrisis in de Eurozone zich ontwikkelt is duidelijk en verloopt geheel volgens mijn eerder uitgesproken verwachtingen. Het EFSF zal parallel worden geschakeld aan het ESM en worden verdubbeld tot een fonds met een totaalwaarde van zo’n 1 biljoen euro.

De volgende stap is dat het ESM een banklicentie krijgt en Euro-obligaties zal gaan uitgeven. Zo wordt de financiële markt uitgebreid, in plaats van kleiner gemaakt worden.
De stap om Engelse staatsobligaties aan Euro-obligaties te koppelen ligt voor de hand en zorgt voor verdere marktuitbreiding. Europa als geheel kan op deze wijze weerstand bieden tegen de voortwoekerende problemen in Zuid-Europa, met name Spanje, Portugal en Italië.
De Europese politiek kan beweren de zaak onder controle te hebben. Maar ik beweer het tegenovergestelde. De zaak loopt namelijk alleen maar verder uit de hand. Het schuldenspel is onethisch en zal uiteindelijk in verlies eindigen.
Voor iedereen.”

Ingezonden door Melchizedek

RED: Grote kans dat politici dit weekend al een stap van de verwachting van Tissen uitvoeren!

6 REACTIES

  1. Ik lees iedere week alle columns van Dhr. Tissen en ik moet zeggen dat hij vaak de waarheid schrijft.Heel vaak zelfs

  2. René Tissen doet me altijd terugdenken aan Willem middelkoop. Hij had ook altijd de betere analyses op RTLZ maar is er om onduidelijke redenen mee opgehouden en voor zichzelf begonnen. Hoelang zal Tissen dit volhouden? Ga er maar vanuit dat hij vroeg of laat wordt teruggefloten voor zijn staatsondermijnende visies.

    Fred [3] reageerde op deze reactie.

  3. @Ron Arends [5]: ik twijfelde ook even, maar toen dacht ik aan Nelie Kroes die daar president was en verder heerscher is die naar Bilderberg conferenties gaat. Ik weet er verder te weinig van. Ook als daar mensen worden klaargestoomd om in het partijapparaat te werken, maar daar voor moeten betalen, is het geen frisse zaak. Betaalde toegang tot uitbuiter.

Comments are closed.