In navolging van Venezuela, die recentelijk haar gehele goudvoorraad uit de VS terughaalde, Duitsland die vragen stelt  over waar en hoeveel goud er is, komt nu Zwitserland met vergelijkbare vragen. 

 

Eigenlijk zijn het geen vragen maar eisen. De Zwitsers willen niet alleen weten hoeveel goud ze hebben, ze willen het binnen de eigen landsgrenzen EN ze willen de de SNB (Zwitserse Centrale Bank) een verbod krijgt om het goud te verkopen. Daarnaast moet de SNB 20% goud aanhouden als onderpand (assets) tegenover papier (obligaties en overig, binnenkort waardeloos papier).

Het Zwitsers initiatief komt van 4 parlementariërs. Hmmmmm, dan vraag ik me af… worden wij in Nederland ook nog eens wakker? Waar blijft de opvolging van Irregangs vragen? Met het Griekse default (faillissement) een feit, moeten wij ook niet eens…. Laten we beginnen met de petitie te tekenen, beste Vrijsprekers!!!

De petitie vindt u : http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

Ingezonden door Melchizedek

 

 

5 REACTIES

  1. Deze actie zal wel goed vallen bij de Libertariërs. Of de Staat nu zijn macht ontleent aan fiat geld, of aan goud, lijkt lood om oud ijzer. Echter gezien het feit dat de wereld van het fiat geld drastisch in elkaar aan het storten is, en daarmee dus ook de macht van de overheid, zou je als Libertariër misschien een tijdelijke voorkeur kunnen hebben voor fiat geld. Grappig dillema in ieder geval.

  2. De Zwitsers willen hun goud terug hebben .
    En de Hollanders willen hun fiets terug hebben , die de moffen tussen 40 -45 ,,geleend hebben ,,

  3. Zeker te weinig goud om alle Griekse tegoeden (700 miljard euro) om te zetten in goudpapier. Laat ze eens eisen dat de EU hun autonomie afschaft i.p.v. souvereiniteit van gezonde economische landen. Misschien wat minder goudwaarde, maar een impuls aan economie dat zoiets geeft. Geen bank die meer iets hoeft af te schrijven. Default lik m’n vestje. Oh.. wacht.. dan heeft Brussel niets meer te zeggen. Crisis rules!!

  4. China is blij met de euro. Landen exporteren niet (kijk eens naar de concurrentie om Griekenland, hun lonen, de Griekse gesubsidieerde export, hun innovatie). Das makkelijk opkopen.
    Put all your eggs in Chinese basket. Ching ching! Ching chang!

Comments are closed.