Wanneer ik de ingezonden brieven in De Telegraaf zie op 3 maart, valt op dat er van de twaalf geplaatste, er twee niet over de te grote overheid gaan. Zou dat het begin van een trend zijn dat men (ook daar) steeds meer bewust wordt van die teveel belovende en te grote overheid?Kort enkele samengevat:

–          Wanneer politici belang hebben bij een grote overheid, zal het bezuinigen daarin niet meevallen. Laat ze als ze er niet uitkomen, mee beginnen zichzelf te ontslaan zonder wachtgeld.

–          Hoe kun je geld weggeven als je je eigen financiën nog niet op orde hebt, twee keer.

–          We likken slechts onze wonden, want de pleisters geven we aan Griekenland.

–          Een particulier mag geen aflossingsvrije hypotheek, terwijl de staat haar schulden niet aflost , maar laat toenemen.

–          Haal alle militairen naar huis, dat bespaart ook veel.

–          Als we heilige huisjes afbouwen, doen we dat dan ook met wachtgeld voor de overheid?

Kortom, representatief of niet, ik ben al lang blij dat dit soort boodschappen er zijn. Nu ‘alleen nog maar’ deze protesten zien te bundelen en op de Vrijspreker.nl met de oplossingen komen.

13 REACTIES

 1. Ik volg de MSM niet zo, maar ik heb ook het gevoel dat de reakties langszaam keren. Vooral het Griekenland drama stuit de onderdaan tegen de borst. Dat is dan ook weer raar, want het geld is al van hem gestolen en als het nieuws hem bereikt dat de dief het zelf ook kwijt is, wordt hij boos. Maar misschien is het omdat de dief gelijk meer komt stelen en het de onderdaan duidelijk is, dat dit ook niet terugkomt.
  Kennelijk heeft de onderdaan toch nog een beetje het idee dat het geld van hem is als zijn roverheid het uitgeeft aan ondergrondse CO2 opslag.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ik plaats dagelijks reacties op de telegraaf met een libertarische boodschap in verscholen. Als ik maar per dag een of twee mensen aan het nadenken kan zetten, dan zal over een tijd er meer zijn die kritisch naar de overheid kijken.

 3. @pcrs [3]:
  ——————————-
  ik geloof niet in die peilingen.
  de peilingen zijn gewoon valse propaganda van de hond (pvda)

 4. @pcrs [4]:
  Die Van Raak vindt schoonmakers, politie en de brandweer elite. De beste man is duidelijk verstandelijk beperkt.

 5. Nog een grappige: als je mensen doorvraagt waarom ze op een bepaalde partij stemmen, krijg je vaak antwoorden in de trant van: ach, alle politici zijn hetzelfde.

Comments are closed.