Waar presidenten in dictaturen verkozen worden met 99 procent van de stemmen is het de EU gelukt haar president met 100 procent van de stemmen verkozen te krijgen. Gewoon door de burgers buiten spel te zetten en op de EU top in Brussel gisteren hem onderling te benoemen.

De acceptatie toespraak van van Rompuy geeft een inkijkje in de belevingswereld van de eurocraten. Ik haal enkele punten aan, en kan het niet weerstaan commentaar te geven. Lees anders zelf de 3 pagina’s in de link.

“Vooruitkijkend zal het zeker niet als verrassing komen dat mijn hoogste prioriteit de economie zal blijven. Onze economie is onze reddingsboei. Zonder een sterke economische basis lopen onze sociale modellen en verzorgingsstaat risico en kunnen we geen rol op het wereldtoneel spelen.”

Snapt hij het niet of wil hij het niet snappen? Een verzorgingsstaat en modellen als het Rijnlandse model zijn juist de slopers van de economie. Daarnaast wist ik niet dat het doel van de economische samenwerking in Europa tot doel had een rol op het wereld toneel te spelen. Maar daarover straks meer.

“We moeten een positieve toekomstverwachting scheppen voor banen en welvaart, rechtvaardigheid en rechtspraak. ………… It is our only way to win over the hearths and minds of the Europeans”

Winning hearths en minds, hebben we dat niet in Afghanistan en Irak geprobeerd? Eng te horen dat dergelijke doelen en programma’s nu op de EU burgers worden losgelaten. Dat hij een dergelijke besmette term durft te gebruiken toont al aan hoe wereldvreemd de hele eurocratie is.

“It is my and our role, that Europe again becomes a symbol of hope. Of a better future for all.”

Beginnen met een democratisch verkozen president en het erkennen van de uitkomsten van referenda zou wellicht een startpunt kunnen zijn? Partijen in de EU die niet getrapt worden gekozen? Een goed en eerlijk onderzoek naar de kosten van de euro? Het verwerpen van ACTA en ESM?

“Europa’s doorslaggevende actie in Libye laat zien hoe we een verschil kunnen maken. Waar spanning en wanorde heerst, zoals in Syrie en Iran, staan de 27 (Ratio: landen der EU) verenigd, en nemen zelfs het initiatief. Ook hier moet Europa een symbool van hoop blijven.”

Heel eng. Moet een niet echt democratisch orgaan als de EU haar rol op het wereldtoneel, die ze kennelijk aspireren, gaan spelen ten koste van Syrie en Iran? Gaan we daar ook weer hartjes winnen? Stel dat de VS afhaakt dan staat de EU kennelijk klaar om het stokje over te nemen?

++++++++++++++++++++++++++

Het interessante van deze toespraak vind ik dat je ziet waar Rompuy mee bezig is om voor te bereiden. Je krijgt dus een inkijkje in hetgeen waarschijnlijk over een half jaar als feit wordt gepresenteerd aan het volk. En ik ben bang dat dat ingrijpen in Syrie en Iran is.

7 REACTIES

  1. Stelletje laaienlichters, die zichzelf de kransen omhangen, de toekomst kan ik met mijn ogen dicht voorspellen een anarchistische bende wordt dat, maar daar kiezen de NWO leiders ook voor! Oorlogje voeren daar zijn die heren het beste in en het volk een rad voor hun ogen draaien!

  2. Al dieper zakken we weg in dat moeras van de EUSSR op weg naar de NWO. En we kunnen er geen donder aan doen. Ik walg steeds weer als ik die gezichten zie van die Socialistische Belg van Rompuy, die Maoistische Portugees Barroso en nu ook nog die neo-Nazi, en voormalige bakker, Schultz – de EU Troika.

    En nu maar meer belasting geld blijven afdragen naar dat graai zooitje in Brussels.

  3. Tja, de Bilderberg wilde dit al lang en de handlangers waren zorgvuldig uitgezocht om dit voor elkaar te krijgen. De mensen worden eindelijk wakker en gaan inzien dat ze flink genaaid zijn en nog worden. De EUSSR en haar corrupte leden zullen de rekening nog wel eens gepresenteerd krijgen. Waar is al het geld gebleven? Bij de banken en de zichzelf verrijkende EU-parlementsleden en alles wat zich daar zit vet te mesten met ons geld. Weet ook dat Beatrix 200.000,00 euri (en ook de Britse Elizabeth 800.000,00) hebben gekregen. Bea voor haar olijfboomgaard in Italië en Elizabeth voor haar boerderijen/landerijen). Nu is er in de EU afgesproken dat alleen namen van bedrijven die subsidie ontvangen bekend mogen worden gemaakt. Dat is de EUSSR. Geld bij de burgers weghalen en aan de banken geven en aan verdere corrupte zaken. Vergeet niet dat wanneer je EP bent, je binnen 5 jaar miljonair kan zijn en levenslang een riant pensioen.

  4. @Nico [3]:

    Omdat het volk verantwoordelijk is voor verliezen en de rijken voor de winsten. Als jij zou beleggen zou je ook niet willen dat ze geld van je pakken als het fout gaat. Alleen ben jij nbiet zo machtig als de rijken. Het is heel simpel, gaat het goed, vullen de rijken hun zakken, gaat het fout neemt de bevolking de verliezen. Je denkt toch niet dat zij een van hun miljarden willen afstaan???

Comments are closed.