Dat betekent dat het de burger weer meer geld gaat kosten, was mijn eerste gedachte toen ik deze kreet van Herman van Rompuy op Internet zag.

 

En wat blijkt, is dat hij bedoelt dat het noodfonds naast de reeds losgepeuterde 500 miljard euro, nog eens zo’n bedrag door de belastingbetalers te laten garanderen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dringt aan op een verhoging van het fonds tot 1 biljoen euro (1000 miljard euro), voordat het zijn eigen noodsteun tegen de crisis verhoogt.

<http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11799504/___Grote_kans_op_succes_eurotop___.html>

7 REACTIES

 1. Als ik lid zou zijn van een vereniging, wat mij elke keer erg veel geld zou kosten (bovenop het gebruikelijke lidmaatschapgeld), zonder er amusement of vermaak voor terug te krijgen, dan zeg ik wèl op voor zo’n vereniging.

  Het eigen huishoudboekje moet namelijk eerst zelf op orde zijn, voordat er geld over is voor hulpbehoevende doelen.

 2. @David Frankenhuis [1]: Het blijft allemaal schuld, dus meestal zit er een belofte bij dat het terugbetaald wordt en dan verdwijnt het geld weer uit de markt.
  Ik denk echter dat dit nooit gaat gebeuren.
  Verder hebben de banken veel meer krediet uitgeleend dan ze geld hebben (hefboom) Doordat ze elke euro 30 keer uitlenen, kunnen ze enorm in de problemen komen als het onderpand voor die leningen minder waard wordt. In feite zien 30 mensen een euro op hun afschriften staan, terwijl er maar 1 euro is.
  Als de roverheden de geldhoeveelheid verdubbelen, zijn er 2 euro voor elke 30 die mensen beloofd is via hun afschriften en kredietverstrekking. De hefboom is nu 15 ipv 30, maar de geldhoeveelheid die het prijspeil bepaald is nog steeds 30.
  Pas als banken de hefboom weer opschroeven, gaat de 30 omhoog, maar roverheden kunnen altijd weer de geldhoeveelheid van 2 naar 1 verlagen.
  Ik denk dat ze echter nooit de schulden terugbetalen en dat het uiteindelijk wel hyperinflatie wordt.

  David Frankenhuis [6] reageerde op deze reactie.

 3. wacht maar even tot dit fictieve geld straks als “echt” geld in
  de reeele economie terecht komt.
  dan wordt het pas echt lachen!

 4. Als ik die kop van die Rompuy zo zie dan komt hij echt als zo’n bureaucratische nerd over, hij wekt bij mij geen sympathie, maar ik huiver pas echt als er na hem een charismatische figuur zoals Obama zijn roer zou overnemen.

Comments are closed.