Ik twijfel aan het verstand van de meeste volksvertegenwoordigers. Niet alleen Nederlandse, maar in de hele EU.

Dat concludeer ik uit de dingen die ze doen, oftewel aan de vruchten herkent men de boom. En de meest opvallende vrucht is op dit moment dat die jongens en meisjes stemmen om te  regelen dat alle inwoners van de EU (Nederland) nog meer tot slaven te gemaakt worden.

 

Immer hoe kan iemand met gezond verstand er naar streven om zichzelf en zijn opdrachtgever het Europees Slavernij Mechanisme (ESM) op te dringen?

Iedereen die maar even naar dit machts-mechanisme kijkt, moet toch tot de conclusie komen:”Dat nooit!”
Kijk naar de vorige artikelen die hierover al op de Vrijspreker staan en lees onderstaand artikel dat Ad Broere ons toestuurde.

En als nog niet gedaan: Teken dan de petitie die een poging doet het tegen te houden.

Dat kunt u hier doen Petitie ESM:

—————————————————————————-

Duitsland maakt haast met het ESM 1

14 maart 2012   In Duitsland  werd vandaag de eerste horde voor de komst van het Europees Stabiliteit Mechanisme stormende wijs genomen. Het Duitse kabinet goedkeuring gegeven aan het ontwerp van een Duitse wet, die de uitvoering van het ESM verdrag binnen de Duitse staats juridische context mogelijk maakt . Nu de Bondsdag (Tweede Kamer) en Bondsraad (1e Kamer) nog. Dit traject moet voor midden juni zijn afgerond, want het ESM treedt vanaf 1 juli 2012 in werking als aller ogen zijn gericht op het EK voetbal en de Olympische spelen. De verwachting is, dat de Bondsdag eind mei gaat stemmen over de ratificatie. Inmiddels zijn er 540.000 protestmails gestuurd naar Bondsdagleden via AbgeordnetenCheck.de, een initiatief van Die Zivile Koalition.

Onderstaand nieuws werd op 14 maart 2012 om 10:00 gepubliceerd door Reuters, op dezelfde dag waarop het Duitse kabinet het besluit nam (of gaat nemen?) over deze wetgeving!

Het nieuwe  noodfonds het ESM moet de Euro de nodige stabiliteit geven  – en de Bondsregering  heeft een stevige zet gegeven in de richting van de instemming hiervoor van Duitsland. Het kabinet gaf op woensdag in Berlijn zijn zegen aan het wetsontwerp van het ESM-verdrag en aan de kapitaaldeelname van Duitsland in dit fonds.

Reeds in juli moet het permanente noodfonds voor de eurolanden in werking treden en komt het daarmee in de plaats van het tijdelijke noodfonds het EFSF. Voor midden juni moeten de Bondsdag (Duitse Tweede Kamer) en de Bondsraad (Duitse eerste kamer) het ESM verdrag ratificeren.

Het Europese Stabiliteit Mechanisme zal op basis van de huidige afspraken noodkredieten tot een maximum van 500 miljard euro kunnen verstrekken. Nog in maart willen de eurolanden een besluit nemen over de ophoging van het kapitaal. Officieel verzet de Bondregering zich tegen deze ophoging, hoewel de internationale druk op Berlijn toeneemt.

Duitsland neemt voor 190 miljard euro deel in het kapitaal. Anders dan het tijdelijke noodfonds EFSF zal het nieuwe fonds met een aandelenkapitaal  van 700 miljard euro worden uitgerust, waarvan op dit moment nog 80 miljard geplaatst en gestort zal worden. Duitsland betaalt 21,7 miljard euro van deze 80 miljard en stort in 2012 reeds 8,7 miljard euro.

De Duitse parlementaire deelnamerechten zijn  in het wetsontwerp nog niet ingevuld. Hiervoor zullen de Bondsdagfracties een eigen voorstel doen.  Niet alleen over het ESM, ook over het Europese verdrag  dat moet leiden tot een strikte begrotingsdiscipline in 25 eurolanden moet door de Bondsdag een besluit worden genomen.

Het mooie van deze tekst is, dat hiermee kaarten op tafel worden gelegd. Zoals bijvoorbeeld het ophogen van het gestort kapitaal van 80 miljard naar een aanzienlijk hoger niveau. Officieel verzet Berlijn zich nog, maar de internationale druk neemt toe.

De invloed vanuit het Duitse parlement op het ESM kan volgens het nieuwsbericht nog vorm worden gegeven. Er komen hiertoe voorstellen vanuit de fracties. Zo wordt de schijn van democratie vooralsnog in stand gehouden en worden de tegenstanders van het ESM de wind uit de zeilen genomen. Het resultaat zal ongetwijfeld zijn dat er wat (schijn) democratische lardering komt, zonder dat het de noodzakelijke besluitvaardigheid van het ESM teveel in het gedrang brengt.

Duitsland heeft 27,1% van de stemmen binnen het ESM en is daarmee de grootste aandeelhouder en kapitaalverschaffer. Het is daarom logisch dat dit land het lastigste obstakel is voor IMF, ECB en Europese Commissie om Europa financieel onder controle te krijgen. Dit is een verklaring voor het feit, dat de procedures in Duitsland zorgvuldig en stapsgewijs worden uitgevoerd. Geredeneerd in Shock and Awe terminologie; de eurocratie hoopt (en vertrouwt) dat de voorafgaande beschietingen – de eurocrisis- voldoende verwarring en angst teweeg hebben gebracht om de Europese economische grootmacht Duitsland over de dam te duwen. De rest zal volgen.

Ad Broere

=======================

10 REACTIES

 1. En de hardwerkende burger die niets gevraagd wordt kan weer het gelach betalen. Iedereen kan nu zien hoe crimineel die hele EU is.

 2. Misschien denken ze dat dat ze zelf aan de top van die machtsstruktuur komen te staan:het gokkers optimisme, die prijs is voor mij.

 3. Het dieptepunt van het verstand van volksvertegenwoordigers is wel dit:

  http://www.youtube.com/watch?v=R9cNsK0s9WQ

  Zoals zoveel mooie meiden getraind als communicatiechick, maar geen kaas gegeten van elementaire schoolvakken zoals statistiek en een van de cruciale stellingen, de centrale limietstelling alias de wet van de grote aantallen. Ook nog de behoorlijk geschoolde Sharon Gesthuizen van een dom repliek dienend volhardt ze in haar eigen ongelijk.

 4. De agenda van de politici heeft niets te maken met de belangen van de burgers. Ze verkwanselen probleemloos onze belangen. Hoe kan dit? Je kunt natuurlijk wel stellen dat ze allemaal incompetent zijn. Dat is misschien wel waar, maar dat kan niet de verklaring zijn. Een veel aannemelijkere verklaring heeft Robin de Ruiter al gegeven in o.m. zijn boek de 13 Satanische bloedlijnen. Robin spreekt nu weer, zie http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/11410/exclusief-robin-de-ruiter-spreekt. Daar word je niet vrolijk van.

 5. @Hugo [2]:

  Wakkere burger op op zeker niveau. Als hij zou praten over belasting in het algemeen dan heb je een goede discussie. Hier loopt ie de constitutie van de VS af te kraken. Ik leef graag onder de regels van de constitutie. Deze is vele malen beter dan waar wij onder leven, inclusief de Amerikanen vandaag de dag. De constitutie is met handen en voeten betreden en nu zijn de baksters en de corporaties en de corrupte regering in control. Dat is niet waar de constitutie voor staat. Dus, je mag discusierren over wel of geen belasting maar geef de constitutie wel de juiste erkenning.

 6. “Hij zag eind jaren 30 al heel goed welk gevaar Hitler vormde. Het is een waarschuwing van het verleden die ons hoop geeft voor de toekomst.”

  Dat klinkt mooi maar de lessen van het verleden hebben ons niets geleerd. Gaan wij nu wel de goede weg inslaan? Als ik om mij heen kijk dan zie ik mensen die nog verder van de realiteit staan dan voor de tweede wereld oorlog. De acties die zijn genomen om ons onder controle te houden zijn verfijnd, getuned. Het Internet en de communicatie technieken stellen ons nu wel in staat om meer kennis op te doen, te leren van onze wereld maar dan moet je daar wel in geïnteresseerd zijn. Helaas is 99% van ons nog te veel bezig met voetbal en the voice. Niet dat daar iets mee mis is maar besteed een uurtje per dag om jezelf te informeren. Dan alleen zie ik een betere maatschappij opstaan uit de chaos die komen gaat.

Comments are closed.