Er is een recht dat stelselmatig wordt ontkend. Dat is het recht je lichaam te voorzien van voedings- en genotsmiddelen die je zelf uitkiest. Niemand heeft iets te vertellen over je eigen lichaam, anders dan jezelf. Je bepaalt zelf hoe je je lichaam onderhoudt. Wat je erin stopt. Echt niemand moet daaraan beperkingen opleggen, als je niet eens mag eten en drinken wat je wenst dan wordt je totaal gecontroleerd. Dan is er een grens overschreden die nooit overschreden mag worden.
Dit is echter een recht dat kerkelijke en wereldlijke heersers ons keer op keer afnemen. Het is zelfs zo’n fundamenteel recht dat er niet over wordt gesproken. Het wordt verzwegen. Het is een van de fundamenten van staatsterreur. Indien het recht op voedselvrijheid eindelijk wordt onderkend dan zullen vele staatsinstanties te gronde gaan. Pas dan kan er enige mate van vrijheid zijn. Dit is mogelijk nog elementairder dan ACTA en internet vrijheid. De gedachte dat een staat kan bepalen dat je bepaald voedsel niet mag eten.

In naam van bescherming van de burger wordt dit recht afgepakt. Het begint onschuldig met bijvoorbeeld het verbieden van bepaalde kleur en smaakstoffen of controles op voedselveiligheid. Maar dreigt steeds verder te gaan. Het is intussen een fundament van staat geworden. Het grootste deel van politie en justitie is thans niet met criminaliteit bezig maar met de handhaving van deze voedselwetten. Die ons bepaalde genotsmiddelen ontzeggen. Er is de staat heel veel aan gelegen deze wetten te handhaven want het is een van de aspecten van totale controle over de onderdanen. De staat zet hier dan ook massaal middelen in.

De voedselwetten zijn intussen zeer uitgebreid en ontnemen ons ook geneesmiddelen. Die niet voldoen aan de staatsnormering. Tal van geneesmiddelen worden niet of zeer moeilijk beschikbaar gemaakt. Evenals de van staatswege goedgekeurde geneesmiddelen, deze mogen vaak slechts op dokters recept worden verkregen. Via door de staat gecertificeerde geneesmiddelen verkopers. De vrije markt mag kennelijk niet gelden voor geneesmiddelen, hier moet alles gereguleerd zijn en moet men de moderne medicatie met alle deels nog niet bekende bijwerkingen slikken. Een middel als marihuana met veel positieve aspecten wordt de burger ontzegd. De staat doet hier heel veel moeite om het monopolie op medicatie te handhaven. Geneesmiddelen die volgens de burger wel werken worden niet beschikbaar gemaakt en verkoop gecriminaliseerd.

De voedselwetten zijn een steeds toenemend monster. Vlees moet traceerbaar zijn. De hele keten moet in administratie gevangen zijn. Resulterende in totaal controle op de voedselketen door de overheid en haar dienaren. Deze gekte neemt steeds groteskere vormen aan. Al wat niet onder de staatscontrole valt wordt straks wellicht verboden, resulterend in een voedselcode waarin precies staat wat er wel en niet mag worden geconsumeerd. Denk niet dat dit niet gaat gebeuren. Het ijzeren gordijn is ook gevallen.  Dit kan ook gebeuren met de resten van voedselvrijheid die we thans nog hebben. Het kan snel gaan.

Een deel van dit alles is gevat in de codex alimentarius. Een steeds groeiende set van “aanbevelingen” die steeds serieuzer wordt genomen en uiteindelijk wellicht geen ruimte meer laat voor niet gecertificeerd voedsel. En niet gecertificeerde voedingssuplementen en geneesmiddelen.

De vrijheid van internet is niet de enige vrijheid die ernstig onder druk staat, het ontkennen van het recht te consumeren wat je wenst is wellicht veel  belangrijker.

12 REACTIES

 1. Aan dit verhaal zitten een aantal aspecten die discussie en vrijheid nodig hebben. Ik noem er een paar:
  – verkrijgbaarheid natuurlijke, ofwel niet genetisch gemanipuleerde zaden zoals die onder de pateten van Monsanto vallen.
  – mogelijkheden om met dee goede zaden in eigen tuin, of op grotere schaal als boer, ongehinderd door overheid en bedrijven zoals Monsanto te verbouwen
  – bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte; verkrijgbaarheid van middelen die niet schadelijk zijn voor de mens (in tegenstelling tot bijv. Roundup van Monsanto) en mogelijkheid deze te gebruiken.
  – Informatie over geneesmiddelen (kruiden etc.) die altijd in de natuur hebben gegroeid – de EU heeft immers de neiging te verbieden deze te presenteren als zijnde geneesmiddelen.
  – De verkrijgbaarheid van deze gezonde geneesmiddelen.
  – De vrijheid alleen die geneesmiddelen (zoals vaccinaties, zie http://www.vaccinvrij.nl) te gebruiken die een mens wenst. Ofwel, geen opgedrongen vaccinaties of behandelingen.
  – De plicht om mee te betalen aan de winsten van Big Pharma via verplichte zorgverzekeringen. Ziektekostenverzekering zou geen plicht moeten zijn, maar een mogelijkheid. Ieder voor zijn eigen gezondheid verantwoordelijk is een beter uitgangspunt dan opgedrongen c.q. opgelegde solidariteit.

  Tsja, en dat is dan maar een greep uit de onderwerpen.

  Misschien dat de kern van het verhaal is, dat de overheid de lichamen en levens van haar burgers als haar eigendom beschouwt. Met slaven ga je anders om dan met vrijen. Daarnaast geldt natuurlijk, dat slaven die de illusie van vrijheid hebben meegaander en winstgevender zijn…

  Goed artikel. Mogelijk het begin van iets wat concreet wordt.

 2. Nou Nico, Laat nu toch in de staatscourant hebben gestaan dat tuinders geen natuurlijke bestrijdingsmiddelen meer mogen gebruiken omdat niet bewezen is dat ze werken? Ooit zo zot gezien? https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2012-2007.html
  Lees en huiver hoe de farmaceutische industrie steeds meer voet aan de grond krijgt in Nederland. Tuinders en de fabrikanten dienen massaal in opstand te komen. Of is dit het eerste idiote wetje een opzetje richting de Codex Alimentarius? Hoe maakt men zijn bevolking langzaam zo woedend dat zij het recht in eigen hand gaan nemen? Gewoon, kijken naar wat deze regering allemaal uitspookt en fraudeert ten koste van de bevolking. Dan gebeurt het nog wel een keer dan maar dan ook echt goed en de schuldigen weten dan niet hoe snel ze Nederland moeten verlaten.

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 3. Wat in het artikel onderbelicht wordt is de hoeveelheid troep die nu in ons voedsel zit, ik bedoel maar als al die regels en wetten echt zouden werken…..maar het tegenovergestelde is waar, de mega corps krijgen vergunning voor hun vergif en de massa denkt er verder niet over na want “daar zorgt de overheid toch voor?!”

 4. “…….What’s next? Straks worden we nog verplicht allemaal dezelfde taal te gaan spreken onder het mom van “dat scheelt weer kosten tijdens het zakendoen” of zo. Ik zie dat er wel van komen als deze trein der waanzin niet gestopt wordt. Of allemaal verplicht hetzelfde eten. Ze bemoeien zich nu al fulltime met ons voedsel. Dan is het straks zo geweldig goed geregeld, we hoeven dan niet meer te wisselen, we kunnen elkaar allemaal verstaan en je kunt overal hetzelfde eten bestellen in elk land van de geweldige Europese Unie van Democratische Staten. We gaan een glorieuze toekomst tegemoet. A brave new world!……”

  Voor de duidelijkheid, bovenstaande is een citaat van mezelf van een andere draad.

  Allemaal voor uw eigen bestwil natuurlijk. Wat erger is is dat er van die idiote hersenloze schapen zijn (op dit blog laten enkelen van hen zich ook regelmatig horen) die deze ontwikkelingen positief vinden in het kader van de ‘vooruitgang’.

  Ik las van de week dat een of andere gek (Schippers van de VVD, wie anders?) zonodig zout- en vetwetten wil invoeren zodat we de volgens de door de überheid vastgestelde juiste hoeveelheid consumeren.

  Al deze waanzin, daar wordt je op den duur toch terrorist van.

 5. Als u dacht dat het niet gekker kon; toch wel. In de V.S, om precies te zijn in Utah is het verboden regenwater op te vangen zonder vergunning. De V.S lopen weer eens voorop. Te vrezen valt, dat deze waanzin hier ook voet aan de grond krijgt. Regenwaterbelasting…een vette nieuwe melkkoe voor de fiscus..let op mijn woorden. Nog even, dan staat er een ambtenaar bij u op de stoep om uw dakoppervlak vast te stellen en mag u gaan betalen…want crises kosten nou eenmaal geld.
  http://www.genade.info/blog/tag/verboden-regenwater-op-te-vangen-zonder-vergunning/

  Philosoof G&R Eigenwijs [11] reageerde op deze reactie.

 6. En wat als iemand door voedsel (in de breedste zin des woords) bewusteloos raakt en een ambulance nodig heeft?

  “Het begint onschuldig met bijvoorbeeld het verbieden van bepaalde kleur en smaakstoffen of controles op voedselveiligheid.”

  Voedselproducenten gooien hoeveelheden zout en suiker in voedingsmiddelen, waarbij iemand je verbaasd zou aankijken, wanneer je diezelfde hoeveelheid zout op je friet of suiker in je koffie zou gooien. Klanten vragen hier niet om, maar zijn gewend gemaakt aan de smaak en je invloed op de voedingsindustrie als individu is praktisch nihil. Bovendien doen ze allemaal hetzelfde. Doordat de overheid vanaf 2011 daar aandacht aan is gaan besteden, zie je nou veranderingen optreden. Mijn vrijheid is bovendien niet aangetast, want ik kan er zelf weer suiker en/of zout aan toevoegen.

  “De voedselwetten zijn intussen zeer uitgebreid en ontnemen ons ook geneesmiddelen. Die niet voldoen aan de staatsnormering.”

  De codex alimentarius van 31-12-2009 (vreemde datum) is inderdaad een kwalijke zaak, maar geen reden om de goede ingrepen dan ook maar te verbieden.

  “Straks worden we nog verplicht allemaal dezelfde taal te gaan spreken onder het mom van “dat scheelt weer kosten tijdens het zakendoen” of zo. ”

  Is al aan de gang. De professor geeft al lang niet meer in het Nederlands les, maar in een soort steenkolenengels en veel studies hebben Engelse namen. “Maatschappelijk werk” heet ineens “social work”.

 7. “Te vrezen valt, dat deze waanzin hier ook voet aan de grond krijgt. Regenwaterbelasting…een vette nieuwe melkkoe voor de fiscus..let op mijn woorden.”

  Dat is er al: je betaalt een verhoging, wanneer je behalve het riool voor de WC en de afwasbak gebruikt, dit ook doet voor de afvoer van hemelwater.

 8. Er is voedsel en energie genoeg .
  Daarom is voedsel verbranden als motor brandstof laakbaar .
  De laatste eeuw is de voedselvoorziening sterk verbeterd.

  Maar criminele bedrijven als Monsanto is een zeer groot gevaar .
  Monsanto bezit patenten op voedsel , dit soort wetten zijn crimineel en gevaarlijk .
  De on / deugdelijke zaden van Monsanto komen door stuifmeel verwaaiing terecht bij de buren .
  En door de idiote VS wetgeving ,
  heb je het patent recht van het ondeugdelijke Monsanto zaad geschonden , die MOET VERANDEREN !
  Tevens wordt zo zaad veredeling door iedere boer uitgeschakeld.
  Dit mag nooit gebeuren !

 9. Dit soort zaken zijn er om geld te verdienen en om de aandacht af te lijden, van praktijken die ons daad werkelijk in het verkeerde keelgat schieten.

 10. @Jhon [6]:
  In sommige delen van Bolivia is het hemelwater ge privatiseert
  door het waterleiding bedrijf.
  De bewoners moeten het kopen en kunnen mede daardoor het
  schoolgeld voor hun kinderen niet meer betalen.

 11. Ook de Codex A is erop gericht de mensheid op termijn uit te dunnen. U hoeft allen uit te zoeken wie de C.A. eigenlijk runnen.
  Voorts ook leuk om te weten dat de hele C.A. geen enkele wettelijke steun of erkenning heeft.

Comments are closed.