Omdat het opblazen van de balans van centrale banken met 7 triljoen dollar interbancair geld betreft, zijn de inflatiestatistieken tot op heden binnen de perken gebleven. Helaas is dat niet strikt het geval. Nieuw geld lekt onvermijdelijk naar de echte economie. Het probleem wordt acuut zichtbaar in de hoge olie- en gasprijzen, die niet verrekend worden in de inflatiestatistieken.
Politici, zoals Obama (as we speak een lans brekend voor brandstof uit vijverdrek (algen) (hier is de waarheid) wijzen voor een verklaring naar de deels zelf veroorzaakte spanningen in het Midden Oosten en Iran. Nu blijkt dat hun eigen corrupte beleid van schuldrecycling de schuld is! Lees wat voor rampen er zoal boven ons hoofd hangen met de stijgende olieprijzen in “What Rising Gasoline Prices Do To The Economy“.
Maar het kan erger. Stel je voor, de olieprijzen zijn helemaal niet zo hoog. Ze zijn zelfs aan de lage kant. Ze worden gedrukt door de economische malaise in Amerika en Europa. Het is daarom zeer waarschijnlijk, dat de olieprijzen de komende tijd nog door zullen stijgen!
At this point, we can be certain that, unless gold prices come down, gasoline prices are going to go up—by a lot. And, because the dollar is currently a floating, undefined, fiat currency, there is no inherent limit to how far the price of gold in dollars can rise, and therefore no ultimate ceiling on gasoline prices. (…) Over the centuries, gold has been “the golden constant”. Eventually, all prices equilibrate with gold. (…)
Ow goody. alles naar de kloten!!!
en rap een beetje, ik ben nu in de staat van “wie niet luisteren wil moet maar voelen”
Olie duur?
Denk na..
17 vaten olie voor 1 ounce goud, net zoals in de jaren ’60.
Ron Arends [3] reageerde op deze reactie.
van Deventer [4] reageerde op deze reactie.
@Hugo [2]:
Staat ook in het artikeltje Hugo: “Eventually, all prices equilibrate with gold.”
@Hugo [2]: Wat een drogreden! Alsof de goudprijs de maat van alle dingen is. Hier kun je zien dat de goudprijs in 1960 35$ en in 2012 160$. Dat is een faktortje 50 verschil. Het is toch echt niet zo dat het algehele prijspeil in 50 jaar met een factor 50 is toegenomen. De olieprijzen stijgen wel degelijk in reele termen en dat blijft zo. De koek is op, meneertje.
http://www.measuringworth.com/datasets/gold/result.php
Comments are closed.