Omdat het opblazen van de balans van centrale banken met 7 triljoen dollar interbancair geld betreft, zijn de inflatiestatistieken tot op heden binnen de perken gebleven. Helaas is dat niet strikt het geval. Nieuw geld lekt onvermijdelijk naar de echte economie. Het probleem wordt acuut zichtbaar in de hoge olie- en gasprijzen, die niet verrekend worden in de inflatiestatistieken.


Politici, zoals Obama (as we speak een lans brekend voor brandstof uit vijverdrek (algen) (hier is de waarheid) wijzen voor een verklaring naar de deels zelf veroorzaakte spanningen in het Midden Oosten en Iran. Nu blijkt dat hun eigen corrupte beleid van schuldrecycling de schuld is! Lees wat voor rampen er zoal boven ons hoofd hangen met de stijgende olieprijzen in “What Rising Gasoline Prices Do To The Economy“.

Maar het kan erger. Stel je voor, de olieprijzen zijn helemaal niet zo hoog. Ze zijn zelfs aan de lage kant. Ze worden gedrukt door de economische malaise in Amerika en Europa. Het is daarom zeer waarschijnlijk, dat de olieprijzen de komende tijd nog door zullen stijgen!

Hoe werkt het fiatgeldbeleid? Banken kopen staatsschuld als assets met hun linker hand, terwijl ze met hun rechter hand daarvoor betalen met nieuw gedrukt geld dat ze net van de centrale bank hebben geleendtegen een verwaarloosbare rente. Dit een gigantisch pyramidespel dat constant nieuw geld omzet in inflatie.Louis Woodhill op Forbes heeft de inside scoop van de hermetische wereld van olie:

At this point, we can be certain that, unless gold prices come down, gasoline prices are going to go up—by a lot. And, because the dollar is currently a floating, undefined, fiat currency, there is no inherent limit to how far the price of gold in dollars can rise, and therefore no ultimate ceiling on gasoline prices. (…) Over the centuries, gold has been “the golden constant”. Eventually, all prices equilibrate with gold. (…)

Dat krijg je er nou van als je toegeeft aan marktfobie en je laat verleiden tot centraal plannen.
Lees nog meer op Zerohedge:
Ingezonden door Cassandra Troy

4 REACTIES

  1. @Hugo [2]: Wat een drogreden! Alsof de goudprijs de maat van alle dingen is. Hier kun je zien dat de goudprijs in 1960 35$ en in 2012 160$. Dat is een faktortje 50 verschil. Het is toch echt niet zo dat het algehele prijspeil in 50 jaar met een factor 50 is toegenomen. De olieprijzen stijgen wel degelijk in reele termen en dat blijft zo. De koek is op, meneertje.

    http://www.measuringworth.com/datasets/gold/result.php

Comments are closed.