.

Dicke Bertha was een geschut dat voor het eerst in de Eerste Wereldoorlog werd ingezet en daar tot de bekendste wapens behoorde. Het ging om een een 42-cm-mortier dat door het wapenconcern Krupp ontwikkeld en gebouwd werd. “Dicke Bertha”, zo heeft ECB-chef Mario Draghi zijn nieuwe Miljarden gedoopt, die hij tegen maar 1% aan de banken leent. Een biljoen Euro hebben de banken nu!

De nieuwe kredieten van de centrale bank veroorzaken vermogens-inflatie en drijven de aandelenprijzen op – zelfs wanneer het geld helemaal niet in de economie terecht komt. (Patrick Bernau, FAZ)

Beschik niet over geld voor je het hebt. (Thomas Jefferson).

Hij geloofde met de oude Perzen, dat een schuldenaar heel noodzakelijke tenslotte een leugenaar moet worden en vervolgens de knecht van diegenen, die nog slechter dan hijzelf zijn. (Ernst Moritz Arndt over de Baronnen von Stein)

Papiergeld keert uiteindelijk terug naar haar intrinsieke waarde – nul. (Voltaire)

Een rijke man is vaak slechts een arme man met veel geld. (Aristoteles Onassis, een Griek)

Als je 50 dollar schuld hebt, ben je een zwerver. Heeft iemand 50.000 dollar schuld, dan is hij een zakenman. Wie 50 miljoen dollar schuld heeft, is een financieel genie. 50 miljard dollar schuld hebben, dat kan alleen de Staat. En een biljoen (1.000.000.000.000) € verbranden- dat kan alleen de ECB. (Erich Alb)

————————-

Ingezonden door Duitse libertariër, vertaald door S-N.

3 REACTIES

Comments are closed.