Jan Kees de Jager, die ene die “wij” allemaal een complete volmacht gegeven schijnen te hebben om uit onze naam (en vooral met onze centen) belangrijke beslissingen te nemen, verdedigt niet de Nederlands begroting (als Nederlands minister van financiën), maar zit te voetje-wrijven met Brussel, met de EUSSR.

Zo komt het tenminste op mij over. Want in plaats van zijn dikke middelvinger op te steken naar de EU met het Nederlandse begrotingstekort van 4,1% zit hij juist “Nederland” die middelvinger te geven, door te stellen dat het begrotingstekort terug moet naar de “afgesproken” 3%. Solliciteert hij alvast naar een plekje in het EU-pluche waar hij zijn … achterwerk op neer kan vleien?

En dat terugbrengen van het tekort gaat natuurlijk gepaard met forse bezuinigingen, zoals het ter verantwoording roepen en zwaar straffen van alle liegende en immorele politici en ambtenaren. En door allerlei dure “hobby’s” af te schaffen, zoals cultuur, gefinancierde mensen-import en hulp aan buitenlandse banken.

Oh nee, sorry, het gaat weer gepaard met lastenverhoging van zijn slaven. U en ik, dus. WIJ kunnen ZIJN praatjes financieren. Oh nee… wij MOETEN zijn praatjes financieren. Blijkbaar hebben u en ik die 3% begrotingstekort afgesproken en de 4,1% tekort veroorzaakt. Al kan IK het me niet herinneren. U wel?

“Jan Kees, grote dikke leugenaar. Oprotten uit mijn land of gestraft worden voor jouw dictatoriale gedrag” hoorde ik laatst iemand zeggen. En terecht, lijkt me.

Fijn weekeinde nog,

MMAP.

PS: let op het gebaar van JanKees op het plaatje. Zo denkt hij over zijn slaafjes.

23 REACTIES

 1. @Anno Zijlstra [1]:
  prima minister, eigenlijk is hij de baas

  Hoezo is hij baas?
  Hij is een minaretje die onlangs op z’n plek gezet is door het overkozen EUSSR opperhoofd Herman, of denk je werkelijk dat JkdJ ook maar iets te vertellen heeft over het NLse begrotingstekort?

 2. runt het kabinet, ik weet van Zalm hoe dat gaat, de penningmeester is altijd de baas, als Jan Kees nee zegt krijgen ze geen geld (meer)

 3. de Jager is oud ondernemer runt het kabinet als een zaak, strak budget en targets, hand op de knip, ik denk dat hij Rutte strak houdt de feitelijke boss is, de man aan de knoppen. Dat hij die 3% bewaakt vind ik noodzaak en goed, zou een puike MP zijn zelf, lijsttrekker CDA ze hebben goud ik huis, alleen hij gaat het niet doen vrees ik. (geen prive leven meer, wilt hij niet)

  Romee [6] reageerde op deze reactie.
  Reteip [16] reageerde op deze reactie.
  Amnis [21] reageerde op deze reactie.

 4. @Anno Zijlstra [5]:
  Een ondernemer blijft geen geld steken in zakenpartners of klanten die hem bedonderen.

  Hij was ondernemer, maar was hij ook een succesvol ondernemer? Kijkend naar zijn handelingen ten opzichte van Griekenland lijkt me dit ommogelijk.

 5. Natuurlijk moet het binnenharken van de nederlandse belastingslaven voor Brussel beloond worden met een leuk baantje voor hem in the empire.

 6. @Anno Zijlstra [8]:

  Niet echt succesvol voor Nederland, welke hij de failliet in aan het werken is. En een leugenaar, een bedrieger, van mij mag hij oprotten.

 7. “PS: let op het gebaar van JanKees op het plaatje. Zo denkt hij over zijn slaafjes.”

  Meer dan je denkt. Dit zijn bewezen onbewuste trekjes. Mensen waarvan jij onbewust negatief denkt haal je letterlijk iets meer de neus bij op, ben je makkelijker bij afgeleid, en als je aan je hoofd of neus krabt doe je dit aantoonbaar vaker met je middelvinger.
  Bij mensen die je wel mag/respecteert, doe je dit dus niet. Dit plaatje is dus wel tekenend!

 8. @Anno Zijlstra [8]: Nou, rekenen is toch iets anders dan ICT. En het blijft een EU-puppet die lonkt naar een vetbetaald baantje als EU-commissaris. Maar eerst nog even de Nederlanders aan de bedelstaf. ESM heeft hij samen met Rutte ook al ondertekend. Nederland heeft niets meer te vertellen in eigen land, maar wordt gedicteerd door Brussel. Soevereiniteit is al lang ingeleverd. Ons ooit iets gevraagd? Ja, referendum wat met een NEE van de Nederlanders er toch doorgedrukt werd. Toen hadden we op de barricades moeten staan vanwege dit verraad.

 9. Lees meer over Dikkiedik de Jager in zelfs het pro-staatsblaadje, een oud artikeltje van Volkskrant-propaganda-Zeitung van enkele jaren geleden met heel wat bedenkelijke zaken over CDA en Dikkiedik:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/842941/2007/05/16/De-dubbele-moraal-van-Jan-Kees-de-Jager.dhtml

  Dus meneer Anno Zijlstra: lekker ondernemertje hoor. Inderdaad eerder een slavenmeester, zoals de MMAP al insinueert.

  Michiel [13] reageerde op deze reactie.

 10. Meneer de Jager had een eigen bedrijf. En wat bleek? Daar bedonderde hij de fiscus door te weinig afdrachten te verrichten. Moest toen hij staatssecretaris werd gauw rechtgezet worden. Deze “ethicus” heeft voorts geen verstand van zaken van economie en zeker niet van Financiën.
  Alles lijkt inderdaad ingegeven te worden om een baan binnen de EU te krijgen. Nog even volhouden Jan Kees zou ik zeggen, dat moet lukken.

 11. @Michiel [13]: Ach en wee. En als ik dan uw schrijfstijl toevallig gebruik, dan zijn wij ook nog eens dezelfde persoon? Interessant, zeg.

  Ik stond vanmorgen nog met m’n vijven voor het verkeerslicht. We/ik stopten allen voor het rode licht, dus we/ik waren dezelfden. Erg handig, zo’n simplistische analyse.

  En erg on-topic, ook.

 12. @Anno Zijlstra [5]: de Jager is oud ondernemer runt het kabinet als een zaak, strak budget en targets, hand op de knip,

  Grootste lariekoek wat ik vandaag gelezen heb. Als je een succesvolle ondernemer bent, dan ga je niet NOG meer geld lenen aan een ‘bedrijf’ wat 160% van zijn jaaromzet aan schuld heeft waarvan de ‘klanten’ duidelijk aangeven het niet met de bedrijfscultuur eens te zijn en het schip willen verlaten.
  Waarom heeft jkdj 10 miljard nederlands geld aan griekenland -eigenlijk de banken- GEGEVEN (want terugkomen doet dat geld echt niet) als het niet terugkomt? Hij is een corrupte zak en werkt naar de agenda van de EUSSR, niet de nederlander.

 13. Is mij nooit eerder opgevallen dat zo veel van de artikels maar ik mij in kan vinden afkomstig zijn van dezelfde persoon…MMAP weer zo een fijn lezend stukje, bedankt 🙂

 14. jan kees de jager ik snap u niet dat u voor de euro gaat u vind het wel leuk om de euro te hebben maar u moet eens naar de burgers kijken die het door de euro in problemen gekomen en hadden de mensen nog genoeg werk omte blijven doen dus u moetniet zo lopen te zeiken over die klote euro maar eens met de burgers mee gaan om te kijken hoe het nu aan toe gaat u hoeft maar in handen te vrijfen en u heeft uw handjes weer vol staan met geld met vriendelijke groeten mevrouw n.ernste

 15. Zet een ondernemer aan het roer en die zorgt er wel voor dat onrendabele activiteiten worden stop gezet (lees, mensen die geld kosten). Hoewel die mongool ons het meeste heeft gekost. Wat nu bij Vestia gebeurt is het zelfde wat ons de afgelopen jaren is overkomen. Open uw ogen, wij draaien op voor verkeerd belegd geld, wij de lasten en zij de lusten.

  Als je geld belegt krijg je rendement omdat je finan. risico loopt. Op dikkiedik z’n manier zou ik ook willen beleggen. Ze moeten allemaal afgezet worden, het hele systeem moet op de schop….

 16. @Anno Zijlstra [5]:

  Beste Anno Zeilstra,

  Het is voor de persoon WAAR in dat wat hij GELOOFD.
  Alleen het blijft wel GELOVEN!

  De Dikke van Dale omschrijft het als volgt.
  Geloof, geloven. 1. Vertrouwen in de waarheid van een anders beweringen of geloften, of in de overeenkomst met de waarheid van een verhaal enz.
  2. Het vast en onwankelbaar vertrouwen op God en Gods woord, het als werkelijk en waar aanvaarden en beseffen van het bestaan en de openbaringen van een godheid, het geloof is een vaste grond der dingen die men hoopt, en een bewijs der zaken die men NIET ziet.

  Anno Zeilstra, anderen geloven NIET zonder meer wat men hen vertelt, zijn kritisch met name wat Politici betreft en staven hun mening op feiten, of andere verhalen en meningen.

  Voor de ware `gelovige` onaanvaardbaar, hij-zij volhard in zijn geloof, hij-zij heeft dit van jongs af aan zo ervaren, het is de basis van zijn-haar bestaan, geloof hechten aan en hij-zij heeft hier ook het volste recht toe, maar of daarmee ook het gelijk zich aan hun kant schaart, daar spreek ik mijn twijfel over uit.

  Ik lees dat u in het begin op vrijwel op iedere Post reageerde, en daarna het zwijgen er toe doet.
  De karavaan trekt verder en de honden blaffen.

  Gelooft u niet wat de anderen u als argumenten aandragen.

  En tot slot een Profeteumata:
  ” Gans de hooggeboren Eu ministers hebben in vreugde besloten de persoon Jan Kees de Jager te verkiezen tot Opperschatbewaarder van het Europeese rijk”
  en zo geschiede het.

  Met vriendelijke groet,

  Amnis

 17. Jan Kees de Oplichter Draaikont van Nederland brengt Nederland moedwillig naar de kloten. Lees hij de voorwaarden van EMS niet,dit zijn maffia praktijken, waar hij goed in is blijkbaar door goed geld naar kwaad geld te gooien. Vroeger werden die mensen door het volk gelyncht. Gaat de franse revolutie van 1795 weer terugkomen op deze manier kan je er vergif op in nemen!

 18. Leuk artikel. Het verbaasd mij iedere keer hoe ze de vraag weten om te draaien danwel verwijzen naar de toekomstige voordelen hiervan. Nog meer verbaasd het mij dat we er allemaal “intrappen” en accepteren. Terwijl de politiek wordt bestookt door hoogleraren uit binnen- en buitenland dat het nog wel allemaal meevalt met Nederland (en ik me al zorgen maak mbt Spanje en/of Portugal en de consequenties die daaruit voortvloeien) doet dhr de Jager alsof Nederland vergaat als we de gestelde/gewenste targets niet halen. Tja, dhr de Jager, das dezelfde heer die niet wil dat Nederland om de 2 a 3 jaar een ander ratingbureau neemt…

Comments are closed.