Dat leek bij de nieuwsberichten van vanavond het grote nieuws. Niet de koningin, maar de Tweede Kamer mag in het vervolg de kabinetsformateur benoemen. Is dat goed of slecht nieuws?
Voor mij is de tijd nog te kort om er een definitief oordeel over t e geven. Te meer omdat ik aan dit proces nog nooit veel waarde gehecht heb.
Maar toch een eerste indruk.
Het lijkt heel positief dat iemand in een erfelijke functie nu niet meer zoveel invloed heeft op de mensen die uiteindelijk de beslissingen over het volk gaan nemen: Het benoemen van de formateur en invloed bij de onderhandelingsgesprekken.
Ook lijkt het positief als je zegt dat “het volk” zelf mag uitmaken wie er een nieuw kabinet gaat vormen en daardoor hoe dat kabinet er uit gaat zien.
Maar dan moet je wel onmiddellijk bedenken hoe dat volk dat beslist. Dat zou dan door de Tweede Kamer moeten.
En dan komt de grote vraag: Wie is dat en hoe werkt dat?
Dan weten we dat daar een stel politici zitten waar je helemaal geen waardering voor kunt opbrengen.
Het bewijs voor deze minachting heeft iedereen kunnen zien toen enkele dagen geleden door diezelfde Tweede Kamer zonder meer het Europees Slavernij Mechanisme (ESM) goedgekeurd werd.
Sindsdien hoeft deze club op geen enkele waardering meer te rekenen. Zeker na al die voorgaande besluiten betreffende de overgave van de Nederlandse soevereiniteit aan “Brussel”.
Als Trix de formateur benoemt, weet je minstens nog wie het doet. Als dat door de Tweede Kamer gebeurt, heb je een amorfe massa waarin niemand verantwoordelijk is. Dus of deze verandering ook een verbetering is, is nog een grote vraag.
Ik hoop dat uit uw reacties meer feiten komen die ook mij kunnen helpen tot een beter definitief oordeel te komen.
Ik denk dat het slecht nieuws is, want de roverheid is nu de concurrenten koningshuis en kerk aan het uitschakelen. Nu ben ik ook geen vrienden van die instituten, maar in de sovjet unie was dit ook gedaan en ik denk dat je beter 3 rivaliserende bendes in de wijk kan hebben, dan maar 1 bende die alle macht heeft. Als de staat werkelijk alle macht krijgt, gaat er werkelijk niets meer te ver voor ze. Ze gaan en gingen altijd over lijken.
Wat me opviel is, dat een liberale partij tegen is.
Een tweede kamer kun je weg stemmen in een echte democratie, Trix niet.
Het blijft vreemd dat door de uitslag van de stemming, de samenstelling direct niet vast staat.
Dus, dat je van te voren bij een bepaalde uitslag de samenstelling niet weet.
Met als gevolg, dat de grootste partij niet eens perse in de regering hoeft te komen.
Na de telling, kan het nog veel kanten op.
Wat stelt een verkiezing dan nog voor?
@Gijsbert Johan Verheul [2]:
Was al sinds 2000 jaar voor christus mogelijk voor een groep heerschers om een andere groep heerschers uit te schakelen en de tent over te nemen. Waarschijnlijk gaat het nog verder terug.
Volgens mij is dit de opstap naar een landen-beleid vanuit de EU-comissie. De EU die in de toekomst de Verenigde Staten van Europa zal gaan leiden.
En daar past een koningin-formateur natuurlijk niet meer bij.
Ik denk dan de volgende stap zal zijn dat Bea geen deel meer zal uitmaken van de regering, dit omdat de koningin GEEN verantwoording kan afleggen aan die EU-commissie.
Philosoof G&R Eigenwijs [6] reageerde op deze reactie.
Gaat de “uitkering” van mevrouwtje trix dan ook omlaag?
@Charles [5]:
Het lijkt er op dat de soep klaar is,de kok gaat naar huis,
de bedienden kunnen het nu verder zelf wel af.
@Romee
Een verkiezing heeft nog nooit iets voorgesteld. Het is net multiple-choice: het gewenste antwoord staat er niet bij; je bent verplicht te kiezen uit de beschikbare.
Enig juiste optie: stem niet!
Comments are closed.