“Wie niet meewerkt riskeert een celstraf.” zegt de burgemeester Joost van Oostrum (VVD)

Ik ben al op veel voorbereid, maar hier sta ik toch weer paf hoever de politiestaat al is gevorderd.

Zie verder relevante deel van Elsevier artikel door Marlou Visser.
 Kamervragen over huiszoekingen voor Koninginnedag

vrijdag 9 maart 2012 17:27

De gemeente Rhenen wil huiszoekingen laten uitvoeren in voorbereiding voor Koninginnedag. Het staatshoofd bezoekt de Utrechtse stad dit jaar. Wie niet mee wil werken aan de huiszoekingen, riskeert een celstraf.

In Rhenen worden vergaande veiligheidsmaatregelen genomen voor het bezoek van de Koningin. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi meldt aan elsevier.nl dat hij Kamervragen over de kwestie gaat stellen.
De burgemeester van Rhenen, VVD’er Joost van Oostrum, antwoordt op een vraag of bewoners ook kunnen weigeren aan huiszoekingen mee te doen dat dit niet mogelijk is.

Arresteren
‘Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten. Want als u dat doet, dan denk ik dat u met Koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht, te Houten,’ zegt Van Oostrum op een bijeenkomst voor bewoners.

——————————————-
Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/332929/Kamervragen-over-huiszoekingen-voor-Koninginnedag.htm>

Met dank aan J.H voor de verwijzing.

30 REACTIES

 1. Shit, hopen dat ze hier nooit komt.
  Dat hele rond paraderen van heersers om naar hun slaven te zwaaien, is helemaal uit de tijd. Het moderne regeren gebeurt met anonomie brieven zonder ondertekening anders dan ‘de president generaal directeur’. Je ziet nooit iemand, maar toch weet je dat niet gehoorzamen je uiteindelijk een knuppel in je nek oplevert.

 2. if you are not with us, you are against us…. waar hebben we die taal eerder gehoord?

 3. Tjonge, ik kwam vrijdag terug uit Berlijn en heb daar met (voormalig) Oostduitsers gesproken over de onbegrijpelijke situatie ten tijde van toen de Muur er nog stond.
  En nu ben ik weer in het “vrije” Nederland, wat zo langzamerhand de natte droom voor de Stasi in voormalig Oost-Duitsland lijkt te worden.

  Ik zou er een offer voor over hebben. Een booby-trap achter een deur plaatsen die minstens de onderzoekende agent een slechte dag bezorgt, of zo.

  Nederland? of NeDDRland?

  lonelymind [9] reageerde op deze reactie.

 4. Ach Bilderberg-Bea voelt zich steeds minder veilig in eigen land en terecht zou ik zeggen. Huize oranje is 1 van de grootste criminele bolwerken op aarde.

 5. Vreemd overigens? Heeft die man wel kennis van het recht? Met een huiszoekingsbevel heb je de medewerking van de bewoners helemaal niet nodig. Ze roepen: “Politie, wilt u openmaken?!” en als je niet snel genoeg bent, dan stormen ze binnen.

 6. Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten. Want als u dat doet, dan denk ik dat u met Koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht, te Houten,’

  Van Oostrum lijkt me niet te misstaan aan de dichtstbijzijndste lantaarnpaal. Laten we wel wezen: als ik toch al veroordeeld ben een terrorist te zijn, waarom zou ik die prophecy niet self-fulfilling maken?

  De desbetreffende burgers van Rhenen zouden er goed aan doen contact met elkaar te zoeken en samen één front te vormen: weigeren om ‘de macht’ binnen te laten.

  Aan het gas met die fascisten.

  Philosoof G&R Eigenwijs [14] reageerde op deze reactie.

 7. @Offthegrid [3]: Waarom denkt u dat het ‘Ministerie van Justitie’ tegenwoordig ‘Ministerie van Staatsveiligheid’ heet?

  Staatsveiligheid = Staats Sicherheit = StaSi

  Er wordt niet eens meer geprobeerd het te verhullen.

 8. Joepie. Ik zou niet meewerken en mij “lekker” de cel in laten slingeren. Alle daaruit voortvloeiende financiële- en maatschappelijke consequenties zou ik riant afwentelen op “de maatschappij”. De overige deelnemers daaraan hebben, horende doof en ziende blind, toegestaan dat het zo vér is gekomen in dit land.
  Héle fora vol OH-en over de legio misstanden maar in actie komen; ho maar!! Zal waarschijnlijk iets te maken hebben met bezitsvorming en het verliezen van dat bezit.

 9. Wie goed doet wie goed ontmoet toch of is dit geen zuivere koffie, blijkbaar heeft een partij wat te verbergen!

 10. het ergste vind ik dat er mensen zeiden dat ze het geen probleem vinden dat hun huis wordt doorzocht, een muts zou zelfs de koffie klaarzetten, zo zei ze…

  Trouwens als dit:
  “ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten. Want als u dat doet, dan denk ik dat u met Koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht”
  je niet wakker schut, verdien je dit nazi huis.

  slaap lekker mensen in Ut”recht”

 11. Nederland het nieuwe DDR en N.Korea van Europa waar zelfs burgermeesters als dictators optreden.
  Met heel Rhenen een handtekeningactie beginnen en dit demonstratief overhandigen aan mevrouwtje v.Amsberg als ze langs loopt zodat ook de int.media er getuige van is. Daarna deze burgermeester met pek en veren Rhenen uitjagen.

  Sjaako [18] reageerde op deze reactie.

 12. @Hoeder [16]: Ja; óók zo’n gevalletje buitensporige rechtsongelijkheid.
  Eigenlijk best wel jammer, dat niet de héle kliek van Oranje samen met Friso in die lawine terecht is gekomen 😉

 13. @Ronald [17]: Niet mogelijk, het centrum is vanaf zaterdagavond volledig afgesloten. Iedereen die zich op Koninginnedag binnen de ring bevindt is gecheckt.

  Er mag geen gemotoriseerd voertuig aanwezig zijn op/aan de route, zelfs niet inpandig.

  Rhenen is slechts een decor, haar inwoners de figuranten.

 14. Een paar dingen die je als bewoner van Rhenen zou kunnen doen om het B&W een pleefiguur te laten slaan:
  Niét langs de route te gaan staan of naar de feestelijkheden te gaan kijken en met vlaggetjes te zwaaien.
  Niét de vlag uit te hangen, en dus óók niet langs de te lopen route. (Ik mag toch hopen dat mensen langs de route niet verplicht worden de vlag uit te hangen??)
  Het mooiste is, als je je dat kunt veroorloven, om gewoon een paar dagen je huis en Rhenen te verlaten en weg van de feestelijkheden iets gezelligs te gaan doen.

  Kom op Rhenenaren (of hoe jullie heten): Laat jullie ongenoegen blijken! Wees eens bóós! Dat kan op een vredelievende manier.

  Philosoof G&R Eigenwijs. [23] reageerde op deze reactie.
  Rycardo [24] reageerde op deze reactie.

 15. “Niét de vlag uit te hangen, en dus óók niet langs de te lopen route. (Ik mag toch hopen dat mensen langs de route niet verplicht worden de vlag uit te hangen??)”

  Maar waarschijnlijk wel verboden een andere vlag uit te hangen, zoals het in Denemarken verplicht is naast een vreemde vlag een Deense te hangen van minimaal dezelfde grootte. En de stap naar mensen verplicht laten kijken is ook niet zo ver meer weg.

 16. @Saartje [21]: Ja. Hartstikke leuk initiatief 🙂
  Aanvullende suggestie: Gordijnen of andere raamdecoratie dicht doen.
  Nóg vrolijker zou zijn om ramen te blinderen met witte lakens.

 17. Ongelofelijk dit he.. Het derde nieuwsitem in korte tijd waarin het Koningshuis zichzelf even openlijk verheft boven het volk:
  1: zie hierboven, de wet op privacy wordt even omzeild als het om de Koningin gaat
  2: normale mensen komen op een wachtlijst en de overheid dwingt ons tot collectieve gezondheidszorg, terwijl Prinsje naar een dure privékliniek mag
  3: de belachelijk zware straf voor de Damschreeuw.

  Vilseledd [28] reageerde op deze reactie.

 18. @RH [28]:

  En prinsje is een mooi magazijn met allemaal te hergebruiken organen; daar koketteren sommige delen van de politiek toch ook graag mee. Hij was toch ‘hersendood’. Volgens de donatielobby was dat immers hetzelfde als dood.

  RH [29] reageerde op deze reactie.

 19. @Entao [27]: Dát werkt dus weer niet aangezien er strikte vlag protocollen bestaan. Pakken ze je daar waarschijnlijk op.

Comments are closed.