Is dat waar? Waarom zo iets geks?

De stelling dat ze het niet hoeven, wordt beweerd door allerlei politici en in een onderzoek van Maurice de Hond.

Dit staat ook in artikel Elsevier.
ZIE: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/332745/Peiling-meeste-Nederlanders-hoeven-gulden-niet-terug.htm#

Het lijkt me nuttig en interessant om daar eens dieper op in te gaan.

—Zijn het gewoon politieke leugens?

—Hebben die gezinnen echt zo weinig interesse in 6000 – 8000 euro extra ieder jaar weer?

—Beoordelen die mensen alles op andere gronden?

—Is het een kwestie van: we zitten daar nu eenmaal, dus laat maar sudderen?

—Waarom deze unieke kans nu niet aangrijpen om het tot op de bodem uit te (laten) zoeken?

—Waarom zo slaafs achter de politici aanlopen die de moeilijkheden hebben veroorzaakt ?

—En mogelijk nog meer ter zake doende vragen?

Ik voor mij zou samen met mijn vrouw heel graag die 4000 extra euro’s per jaar kunnen gebruiken!!

Stuur dit stukje door en verzamel zoveel mogelijk antwoorden.
Het is in je eigen belang om de waarheid boven water te krijgen.

 

15 REACTIES

 1. weer een goed voorbeeld waarom democratie niet deugt. Ik zou voor het geld gaan.

 2. Nederlanders zijn zelfs best bereid in te leveren, wanneer anderen dan maar meer in moet leveren. Is ooit eens onderzocht. Als de meesten moesten kiezen tussen 100 euro meer en de collega’s 200 euro of 100 euro minder en de collega’s 200 minder dan kozen ze het laatste, ook al gaan ze er rationeel geredeneerd 200 euro op achteruit vergeleken met de eerste keuze.

 3. Er wordt echt geen geld op je rekening gestort Hub: de door jou genoemde bedragen zijn besparingen op toekomstige EXTRA uitgaven. Daarvoor moet dan wel eerst een forse uitgave worden gedaan (ad 3.000 euro per persoon).

  Het is als het kopen van zonnepanelen om vervolgens de opgewekte stroom niet te gebruiken, maar slechts de toekomstige stijging van de elektriciteitsprijs te besparen.

  De ene fiatmunt lost de problemen van een andere fiatmunt niet direct op.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 4. Misschien moet G.Wilders een referendum afdwingen met de stelling:

  Uit de EU en terug naar de gulden.

  en niet alleen terug naar de gulden.

 5. @Ron Arends [3]:
  Zelfs al KRIJG je dat geld niet op je bankrekening, je hoeft het dan ook niet te betalen aan bail-outs van andere landen (vele duizenden) en het wordt bvb niet gekort op je pensioen.

  Als dit gaat gebeuren, kan zelfs gewerkt worden aan teruggang naar de goudstandaard.

  De overgang van de gulden naar de euro ging toch ook heel gemakkelijk? (los ervan dat de gulden te “laag” is verkocht)

 6. Hmmm vreemd hoor, ik heb sterk het idee dat mensen slaafs achter hun grote leider aan praaten en ze vooral voor en tegen bepaalde politieke partijen zijn, inhoudelijke reacties die zijn er niet en ook daar heeft “het volk” een voorbeeld genomen aan de politici.

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 7. Aan “nieuwsberichten” als deze schenk ik al jaren totaal geen aandacht. Zero! Dit is zooo doorzichtig. Is helemaal niet hard te maken.

  Gisteren ook weer zo iets.

  “Gebrekkige IT kennis werknemers kost bedrijfsleven jaarlijks 19 miljard”

  Dat is absoluut onmogelijk hard te maken. Hoe zou je in godsnaam zoiets moeten berekenen. Gebaseerd op welke gegevens? Totale quatsch!!

  Ik wil aan de invoering van de euro trouwens nog een ander kwalijk en zeer ernstig gevolg toevoegen. Het is ook een verlies van cultuurgoed. Kijk, een gemeenschappelijke munt is natuurlijk niks nieuws. Tijdens de goudstandaard had de hele wereld een gemeenschappelijk munt. Goud en zilver. De nationale valuta’s stonden voor een bepaalde hoeveelheid aan edelmetaal en waren niet meer dan een culturele uiting, een symbool van een land. Nu in het fiat valuta tijdperk hebben we van hogerhand een one-size-fits-all valuta door de strot gekregen van dictators. What’s next? Straks worden we nog verplicht allemaal dezelfde taal te gaan spreken onder het mom van “dat scheelt weer kosten tijdens het zakendoen” of zo. Ik zie dat er wel van komen als deze trein der waanzin niet gestopt wordt. Of allemaal verplicht hetzelfde eten. Ze bemoeien zich nu al fulltime met ons voedsel. Dan is het straks zo geweldig goed geregeld, we hoeven dan niet meer te wisselen, we kunnen elkaar allemaal verstaan en je kunt overal hetzelfde eten bestellen in elk land van de geweldige Europese Unie van Democratische Staten. We gaan een glorieuze toekomst tegemoet. A brave new world!

  reiny [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Peter [9]: Het getal is maar een schatting, wel is het zeker dat bij de overheid 8 Miljard verspeelt is in ICT projecten die nimmer uitgevoerd konden worden.
  Daar schreef ik al eerder over en daarbij noemde ik ook de oorzaak. Wanbeleid en tussentijdse veranderingen door de politici maakt dat alle projecten de prullenbak in konden.

  Peter [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Peter [12]:

  “….100 miljard weggegooid. Serieus….

  Ik denk dat het nog meer is. Als je alleen al aan EU gevolgen als euro, contributies noodfonds, controles en voorschriften e.d kijkt denk ik dat je er al overheen bent.

 10. @Igor [8]:

  “…..inhoudelijke reacties die zijn er niet en ook daar heeft “het volk” een voorbeeld genomen aan de politici.

  Juist, helemaal geen inhoudelijke reacties. Dat is wat mij het meest tegenvalt en stoort.
  Wanneer komt de PVV en Lombard met commentaar daarover?

 11. Het ITC drama bij van de overheid. ( drie jaar geleden)

  Het mislukken van ITC projecten schijnt de normaalste zaak van de wereld te zijn en kost miljarden, en de oplossingen zijn noch niet in zicht. Dit grapje kost net zoveel als de Betuwelijn ons per jaar kost. Het zijn onzichtbare projecten en vallen daardoor niet op en niemand die zich er aan stoort.

  Verschillende instanties van de overheid betalen enorme afkoopsommen doordat de politiek vaak andere gedachten krijgt. De kamer wil oplossingen zien, de Minister wil scoren , en niemand heeft vaak het automatiseringsysteem op tijd klaar doordat bestuurders steeds tussentijdse aanpassingen willen. Meestal zijn het dus de politieke processen die vertraging veroorzaken , met daarbij nog de wurggreep van de aanbesteding procedure en het ontbreken van kennis bij de overheid.

  Een op de vijf projecten komt nooit klaar en het kost miljarden. In doorsnee kost een ICT project tien miljoen Euro maar er zijn ook projecten die boven de honderd miljoen Euro komen.

  Informatie betekend macht voor de overheid, maar als je ziet wat het kost zou je verwachten dat er meer structuur in de aanbesteding en afwikkeling zou komen.

  Welke bestuurder maakt hier een einde aan, want het is verspilling van geld van de burger zonder dat er ook maar enige controle op zit.

Comments are closed.