U wordt er weer ingeluisd!! Herinnert u zich nog dat bij het Nederlandse referendum op 1 juni 2005 61,6 % tegen de invoering van die grondwet was? Dat diezelfde avond de premier Jan Peter Balkenende zijn teleurstelling uitsprak? Dat de politici toen zijn gaan ritselen en alles wat ze met die grondwet wilden bereiken, in een onleesbaar verdrag stopten: Het Verraad van Lissabon? En dat Tweede Kamer en Koningin dat Verraad gewoon ratificeerden zonder de burger ook maar aan te kijken?

 

Daarna zijn ze met kleinere stappen dat Verraad van Lissabon gaan uitbreiden waardoor er nu miljarden belastinggeld stromen naar Griekenland, noodfonds en dergelijke? Terwijl al weer andere landen klaar staan om ook nog miljarden te krijgen. Vandaar die druk op vergroting van dat noodfonds.

En de grote hefboom om het laatste restje soevereiniteit prijs te geven door goedkeuring van het Europees Stabiliteits Mechanisme, ESM, wordt al gehanteerd. Rutte-deJager hebben zich al overgegeven en voor onderdanigheid getekend. Het parlement zou op de rem kunnen trappen, maar is daar bijna zeker te laf voor. En u mag betalen.

Als  dit geregeld is, willen de politici de kroon weer op hun werk zetten en die GRONDWET alsnog weer invoeren. Deze keer waarschijnlijk zonder referendum!!

Nu.nl bericht al: ” Nederland is uitgenodigd voor speciaal overleg over het Duitse voorstel om de EU democratischer en slagvaardiger te maken met een Europese grondwet.”

Ja, “Nederland” is uitgenodigd! Dat maakte minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zaterdag in Kopenhagen bekend na beraad met zijn EU-collega’s.”

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle nodigde een aantal collega’s uit om er over te komen praten: “Hij pleit voor een nieuw debat over een ”echte” Europese grondwet om de nationalistische tendenzen in de unie tegen te gaan”.

ZIE :<http://www.nu.nl/politiek/2760306/nederland-praat-mee-nieuwe-eu-grondwet.html>

Er gaat gepraat worden. “WIJ” ???? mogen meepraten! “WIJ” zijn trots dat we mee mogen praten!
“Wij” volgen slaafs! “Wij” geven ons over, de NL-soevereiniteit is toch al prijsgegeven!

En “U” mag niet meepraten, en een referendum komt er ook niet meer.

“U” mag alleen maar betalen!!

 OF worden voldoende mensen wakker? Komen er voldoende protesten?
Laat eens weten hoe u er over denkt en of u ideeën hebt om te voorkomen dat deze laatste soevereiniteitspoot ook nog wordt weggezaagd?

24 REACTIES

 1. protest? ow je bedoelt mensen die effe geen GTST kijken maar een kaastje aansteken als stil protest voor de vensterbank.
  in tegenstelling tot het schapenbloed zal er geen zielenstorm komen om alle slechten weg te nemen.

  Laat maar gebeuren hub… what will be will be..
  Mensen bekeren zich meestal pas als het echt catastrofaal is geworden en geen andere weg meer is dan verzet om te overleven.

  Nog altijd zo geweest.

  Vilseledd [9] reageerde op deze reactie.

 2. Bah Bah Bah ik wordt steeds meer misselijker. Is dit een slechte grap ??? Of zijn we nu echt in de HEL beland ??? Mensen de wereld gaat naar de bliksem, je ziet het overal om je heen. De leugen en bedrog cultuur. In Amerika is het al niet anders en lijkt Obama zich nu te ontpoppen tot een dictator van het ergste soort.

 3. Zijn libertariers nu de enige ‘mensensoort’ die zich niet wensen te laten belazeren door de immer ‘Europa, Europa’, prevelende eurocraten uit politiek, overheid en wetenschap! Dan is de verzetsman/toneelschrijver Eduard Veterman een ere-libertarier, van hem is het citaat:

  “Wij worden bedrogen. Op zichzelf is dat niet erg, als men het maar weet. En dat de bedriegers doen of ze eerlijk zijn, behoort tot de techniek van het bedriegen.
  Maar het wordt tragisch, wanneer men het bedrog moet slikken, zonder zich er tegen te kunnen weren.”

  Citaat:’Keizersgracht 763′ pag.205

  Met Veterman is het niet goed afgelopen, juni 1946, een paar maanden na publicatie van bovengenoemd boek, verloor hij het leven bij een merkwaardig auto-ongeluk. Dankzij Veterman begrijp ik welke ‘krachten’ er achter deze ‘Euro-show’ zitten!

 4. Ik moet steeds harder lachen. Eigenlijk boeit dit mij nauwelijks, want als mens ben ik gewoon mijn eigen setje regels en wetten aan het maken en hanteren. Als die deels overeenkomen met de Nederlandse wet, prima. Voor de rest bekijk het maar met je in elkaar geflanste kunststukje dat maatschappij heet.

  De maatschappij – dat ben jij (maar ik niet meer).

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Op deze wereld zijn er twee manieren om te overleven:

  1) Werken voor geld
  2) Geld afpakken

  2 werkt zolang je de macht hebt om dit te kunnen doen..

  Die macht ontstaat en behoud je door: ANGST

  Als de macht eenmaal op een plek is beland, zal deze uitbreiden tot dat de tegenpartij de grens aangeeft.
  Gebeurt dit niet, zal de macht toe blijven nemen…
  Wat daar de grens van is….die wordt steeds verder verschoven…

  That’s it, om deze circel te doorbreken is het nodig om een grens aan te geven..

  Daarmee komen natuurlijk ook verantwoordelijkheden..
  In een systeem waar we spreken over een “land” of een “bedrijf” zal dit nooit goed komen..
  Zolang mensen VRIJWILLIG als ambtenaar aan de slag gaan.. Gaat dit nooit werken..
  Zolang mensen niet denken noch verantwoording nemen, zal dit niet veranderen.

  Volgens mij is een maatschapij 3-ledig:
  1) Culturele Relaties, ofwel SOCIALE OMGANG ed.
  2) Wet (en handhaving)
  3) Economie

  onthoud deze QUOTE:

  “Most people today still lack faith in the possibility of establishing a social order based on individual wills.
  They have no faith in it because such a faith cannot come from a cultural life that has developed in dependence on the state and the economy. ”
  Rudolf Steiner

 6. @RobG [5]:

  “….want als mens ben ik gewoon mijn eigen setje regels en wetten aan het maken en hanteren…..”

  Heel verstandig. Maar er zijn ook mensen die inzien dat de roverheid steeds meer en steeds nieuwe trucs verzint om ook de eenlingen te beheersen en te plukken. Daardoor wordt het steeds moeilijker je eigen leven te leiden.
  En dan komt toch de vraag hoe is dat te stoppen en om te keren? Met de vraag of die kans niet groter wordt door samen te werken met gelijkgezinde personen?

  Philosoof G&R Eigenwijs [10] reageerde op deze reactie.

 7. Zo makkelijk als ze hem invoeren, kunnen ze hem ook amenderen c.q, wijzigen, dus die “grondwet” is weinig anders waard dan het tweeregelig reglement van een vroegere baas:

  1. De baas heeft altijd gelijk.
  2. In zaken, waarin de baas geen gelijk heeft, is automatisch regel 1 van kracht.

 8. @Hoc Voluerunt [1]:

  De laatste keer, dat mensen de straat op gingen, was in 1985. In 2004 is er ook een actie geweest, maar die werd vooral bezocht om de gratis treinkaartjes. Als iemand, die naar Utrecht moest (en niet naar Amsterdam) werd ik toen aangesproken en kreeg een gratis kaartje, ondanks de FNV-medewerker zeker wist, dat ik niet naar de “manifestatie” ging. Uit eigen beweging krijg je de Nederlander niet voor zijn favoriete TV-programma weg.

 9. @Hub Jongen [7]:

  Het probleem zit in de globalisering die de wereld door maakt.
  Na afloop van de tweede wereld oorlog is er een samen gaan
  van volkeren en bevolking s groepen , opgang ge komen.

  Dit samen gaan is een natuurlijk gebeuren, alles trekt naar elkaar
  toe en reageert met elkaar, zo ontstaat nieuwe materie en ook
  nieuwe verbanden binnen de culturen.
  Waaruit ook het proces van van maatschappelijke centralisatie is voort gekomen.
  Door de mogelijkheid van elektronica,is de maatschappij
  ge automatiseert geraakt, de gevolgen daar van zijn, dat wij onze gevoel s matige vrijheid min of meer zijn kwijt geraakt.
  Deze automatisering gaat zover dat onze bankrekening
  ook tegen onze zin in, legaal leeg ge haalt kan worden, via
  z.g. administratief recht (wetje mulder).
  Dit proces is een inbreuk in ons persoonlijk recht.
  Het is om bestuurlijke reden door de kamer ge sjoemelt.
  Wetten worden op voorhand aangepast aan de behoeften
  van uw bestuurders.

  Het begin van het heroveren van UW zeggenschap, over UW
  eigendommen, zou kunnen beginnen met alleen nog contant
  te betalen,volgens de wet heeft u geen verplichting om het
  anders te doen.
  Ook bent u niet verplicht om een bankrekening aan te houden.
  Het is waarschijnlijk wel lastig.

  Denk er maar over. Een man is een idioot, vele mannen zijn een
  half volk,de andere helft zijn vrouwen.

  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 10. Europese FED in de maak..!?

  2011 © WantToKnow.nl/.be

  De Amerikanen zijn hun US-dollar al bijna honderd jaar kwijt; een aantal sluwe private bankiers, waaronder J.P. Morgan (!), heeft in 1923, vlak voor het kerstreces, de US-dollar afgetroggeld van de toenmalige president van de VS, Woodrow Wilson. Niet veel later was de Federal Reserve geboren en waren deze witte-boorden-criminelen de eigenaar van de US-dollar.. Zo simpel is het. Als de Amerikaanse burgers, via hun regering, dollars nodig hebben, dan drukt die FED deze en LEENT HET aan de Amerikaanse overheid..! Kun je het je voorstellen.

  Woodrow Wilson overhandigde de Amerikaanse munt aan een stelletje financiële boeven.

  Dit waren de woorden die Woodrow Wilson sprak, korte tijd nadat hij besefte wat hij voor wet/overeenkomst met deze financiële wolven had getekend:

  “I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated.The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men.

  We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world – no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.

  Vertaling:

  “Ik ben een hoogst ongelukkig mens, want onbedoeld heb ik mijn land geruïneerd. Een grote industriële natie is afhankelijk van haar geldsysteem; ons systeem is gecentreerd. Daarom is de groei van onze natie en al haar activiteiten nu in de handen van een paar mannen.
  Wij zijn daardoor tot een van de slechts geleide landen verworden, tot een van de meest gedomineerde en gecontroleerde overheden in deze beschaafde wereld. Er wordt niet langer meer geregeerd vanuit Vrije Meningsuiting, we worden niet meer geregeerd door overtuigingen en de stem van de meerderheid. We worden geregeerd door de meningen en de dwang van een kleine groep mensen.”

  Gebeurt hetzelfde nu met de Euro..??

  Het zit eraan te komen, het Europees Stabiliteits Mechanisme.. Tja, dat klinkt als een soort systeem, maar niks daarvan..! Het wordt een organisatie, een financieel instituut, dat kennelijk onze Euro gaat sturen. Wanneer je even naar deze YouTube kijkt wordt het verhaal van de ESM je in een paar minuten uitgelegd. Let daarbij vooral op de waanzinnige voorwaarden en bizarre immuniteit deze ESM zich gaat verwerven, ALS WE HIERMEE INSTEMMEN..!?

  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/esm-een-europese-fed-in-de-maak/

  Philosoof G&GR Eigenwijs [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Jhon [12]:
  Een paar weken geleden memoreerde ik dit al.
  Het is mooi dat er nog meer mensen van op de hoogten geraken.

 12. @Gosse [15]:
  Gosse, die is bijzonder goed. Vooral de manier waarop die mens reageert op overduidelijke waarheden. Precies zoals de mensen die ik tegenkom. (Ben ik nu een buitenaards wezen? 🙂 )
  Ik overweeg het ook op de voorpagina te zetten/vermelden zodat meer mensen het zien!

 13. @Philosoof G&R Eigenwijs [10]:
  “Dit samen gaan is een natuurlijk gebeuren, alles trekt naar elkaar
  toe en reageert met elkaar, zo ontstaat nieuwe materie en ook
  nieuwe verbanden binnen de culturen.””

  Ja, en op zich is samengaan (liever samenwerken) een goed proces waar veel voordelen uit kunnen komen. (bvb arbeidsverdeling).
  Maar dat hoeft niet te betekenen het onderwerpen van de een aan de ander, en dat ook nog onder dwang.

  Een samenwerking in vrijheid zou nog veel grotere voordelen opleveren.
  De kunst om dat te bereiken is eerst veel meer mensen ervan te overtuigen dat dit de weg is.

 14. Wel of geen referendum maakt voor Nederland niet uit, want de gem. Nederlander is zo murw gemaakt door torenhoge werk-en belastingdruk dat hij alleen nog maar op de bank zit voor de tv en slaafs naar het gemanipuleerde NOS-Journaal kijkt en naar stompzinnige progamma,s zoals Pijn-Game, o,o cherso en andere pulp. Dit alles in het oude gedachtengoed van de Romeinen; Geef het volk brood en spelen, dan kunnen wij(regering) doen en laten wat wij willen. Of zoals de pastoor vroeger zij tegen de werkgever, hou jij ze arm dan prekk ik hel en verdoemenis om ze gehoorzaam te laten zijn.
  Je krijgt de Nederlander niet meer samen voor een mars naar Den Haag laat staan voor een Revolutie, we zijn een laf en apatisch dom slaafs volk geworden.

 15. @Hub Jongen [20]:

  Kijk wat de democratie tussen 1945 en 2012 voor ons heeft gedaan en hoe deze ervoor heeft gezorgd dat de ellende gewoon weer overnieuw kan beginnen. Zonder democratie was het nooit zover gekomen. Maar wie zijn de werkelijke machthebbers en wie hebben geprofiteerd van de democratie? Centrale banken zijn de werkelijke machtshebbers, los van de democratie, los van alle politieke macht heeft men op een onverdroten manier honderden jaren de macht vastgehouden op een manier waar menig dictator nog niet eens van zou durven dromen. Met gepaste schlimheid heeft men de macht over bijna de halve wereld, de rest volgt.

 16. Het is dan wel een geladen woord, maar is het niet gewoon ‘landverraad’ als onze politici hier meer instemmen? Dat pikten we na ’40-’45 toch ook niet?

 17. enig idee waarom Pim Fortuyn niet meer leeft?? En wat is er met Volkert gebeurd??

 18. Zoals een hoofdrechercheur in een mailwisseling aangaf; Als het je niet aanstaat dan ga je maar naar het Europese Hof van Justitie, het staat je vrij om ervaringen uit te wisselen met parlemensstleden. Dit terwijl ik alleen duidelijk wou hebben. Oprecht hou ik me hart vast mbt de HEYOU…

Comments are closed.