Ooit zo’n slappe, vage reactie gezien?

De NOS reageert op de presentatie van het rapport dat Wilders heeft laten maken. In “vet” hieronder de belangrijkste zinnen er uit.
De overheid, JanKees de Jager, begint met de integriteit van het bureau Lombard Street Research in twijfel te trekken. Suggereert partijdigheid/ maar noemt geen feiten.  Knap hoor!

 

Lees zelf delen van JanKees opmerkingen die soals altijd al vooral uit emotionele meningen zonder feiten gebracht worden:

“Het is één van de vele rapporten over de euro. De euro en de interne markt hebben Nederland veel voordeel gebracht”, zegt De Jager in een eerste reactie.

De tegenoverstaande mening is even geldig!

De interne markt staat overigens los van de euro. Die was er al in de EEG toen de euro er nog niet was.

Minister De Jager wijst erop dat hij de Tweede Kamer twaalf onderzoeken heeft gestuurd. “Uit al deze onderzoeken blijkt dat de kosten door anderen veel hoger geschat worden. Vandaar dat het kabinet in zal blijven zetten op stabiliteit in de eurozone.

Wie weet hoe we die 12 rapporten kunnen lezen? Graag de links hieronder vermelden. Of opvragen?

Ook de partij van De Jager, het CDA, is niet overtuigd. Kamerlid Elly Blanksma: “De euro maakt ons een economische wereldspeler van formaat en brengt ons veel welvaart. Teruggaan naar de gulden zou hier een streep door zetten.”

De euro?? Neen, de inventiviteit en de kwaliteit van de NL-producten maken dat anderen die kopen. Niet of die geprijsd zijn in euro, dollar of ponden of in guldens!    Of in goud of zilver.

Wel spannend wat er de komende dagen uit echte discussies met feiten zal rollen.

28 REACTIES

 1. Toch vreemd.
  Iedereen ondervindt dezelfde crisis en alle inwoners moeten zwaar inleveren om een bijdrage aan deze euro waanzin te leveren.

  Behalve diegene die ons dit aangedaan hebben. Deze politieke “leiders” komen niets te kort.

  Vette salarissen, pensioenen en mega goed betaalde jobs in het verschiet, het liefst in Brussel, want daar betalen ze zo goed en het is nog belasting vrij ook ……..?!

  René [15] reageerde op deze reactie.

 2. Licht het aan mij of geeft de nos steeds vaker weer hoe zij politiek gekleurd is aangaande binnenlandse zaken?

  Ik heb me gister zitten ergeren bij het 8 uur journaal. Vooral wanneer ze doorschakelden naar die veel te oude feminist met schapenkrullen.

  De nos is slecht voor m’n bloeddruk.

  the red pill [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Locke [3]:

  logisch, NOS is staatstelevisie. en het mooie is, zelfs als je geen TV hebt moet je nog meebetalen aan de indoctrinatie van andere belastingslaven (‘ financiering uit algemene middelen ) die daardoor tegen jouw belang en voor de STAATus quo stemmen.

 4. Aan de EU hebben we zeer veel te danken . Al meer dan 60 jaar hier geen oorlog , dit is nog nooit vertoont . Met een munt vrijwel overal betalen , heerlijk , en geen wissel kosten .
  Voordien was ik elke dag een wandelend wisselkantoor met hoge kosten .
  En handel met valuta risico,s is altijd gevaarlijk en kostbaar.
  Maar dat staat natuurlijk niet in dat rapport .

  Romee [8] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [10] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [13] reageerde op deze reactie.
  Peter [17] reageerde op deze reactie.
  pcrs [21] reageerde op deze reactie.

 5. @Romee [2]:

  En de uitslag die je niet zag had te maken met de keus om in de euro te gaan. 94% vond dat dit slecht heeft uitgepakt!

  @keuleniscool [5]:
  Je bent hilarisch!
  Laten we de balkan, kosovo, afghanistan, irak, libië, en alle andere oorlogen van voor mijn tijd en na 1945 waar we aan meededen maar vergeten. Misschien niet op eigen terrein maar desalniettemin wel oorlogen.

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Romee [2]: Het is nu eindelijk zo, dat er een discussie komt over de euro, een discussie die al in 1992 gevoerd had moeten worden, maar vanwege ons malafide systeem van vertegenwoordigende ´democratie´ is deze discussie nooit gevoerd, doch besloten door de dictatuur van de minderheid (politici) en erdoor gedrukt.

  Nu nog is de politieke klasse aan de macht en via enorme Goebbelsiaanse indoctrinatie- en propagandatechnieken houdt men de rest van het volk keurig aan het lijntje, met als gevolg dat deze laatste zijn of haar eigen eurogevangenis kiest.
  Romee [16] reageerde op deze reactie.

 7. @keuleniscool [5]: @Romee [8]: De euro is niet debet aan dat er geen oorlog is, want dat is namelijk de vrijhandel. Je ziet dat terug in de gehele wereld. De euro heeft ons qua wisselkoersen naar schatting zo´n €800 p.p. opgeleverd, maar naar schatting zo´n €2700 gekost volgens het rapport van Lombard Street. Juist daar zou de discussie over moeten gaan.

  De sommen gaan uit van enerzijds wisselkoersbesparingen, maar anderzijds de kosten van het instandhouden van een enorme moloch in Frankfurt en Brussel, de kosten van overdracht van kapitaal (reddingsacties, ESM, goedkope leningen, afschrijvingen obligaties etc.). Bovendien wanneer de sterke gulden er was hadden we altijd een positief koersverschil elk jaar. Dat voordeel is enorm en nu verdwenen.

  Met andere woorden er zijn zaken die men ziet en zaken die men niet ziet. Juist de zaken die men niet ziet worden vergeten. Politici, media en reguliere economen zijn wat dat betreft het ergste, want zij redeneren immer maar een kant uit. Juist de reacties op het rapport zijn daarbij een zeer interessant gegeven. De eurocultus is springlevend en wel.

 8. Hierbij een aantal citaten van (betrouwbare?) politici en diplomaten over Griekenland en de euro over de afgelopen jaren (bron: De Pers uit september 2011):

  Dat zit wel goed met die Grieken, roepen politici vanaf 2000. Ook al sjoemelden die jarenlang met hun begroting. Hoe jubeltermen als ‘indrukwekkend’ en ‘voorbeeldig’ langzaam plaatsmaakten voor het doemscenario van een bankroet.

  29 mei 2000
  ‘De volledige deelname van Griekenland aan de EMU betekent ook dat Griekenland in het kader van het Stabiliteitspact (…) zich blootstelt aan nog scherpere peer pressure ten aanzien van het economisch beleid. Hiervan zal een sterk disciplinerend effect uitgaan.’
  Toenmalig minister Gerrit Zalm (Financiën) in een brief aan de Kamer, of Griekenland de euro mag invoeren.

  30 mei 2000
  ‘Het is natuurlijk geen stelregel, maar op grond van theoretische beschouwingen mag verwacht worden dat landen als Spanje, Portugal, Griekenland en Ierland systematisch een meer dan gemiddelde economische groei bewerkstelligen.’
  Gerrit Zalm in overleg met de Kamer.

  31 mei 2000
  ‘De prestaties van Griekenland zijn buitengewoon indrukwekkend. In 1993 was er een begrotingstekort van 13 procent en dat is nu teruggebracht, en dan spreken wij over realisaties en niet over voornemens, tot 1,5 procent.’
  Gerrit Zalm in de Kamer over het toelaten van Griekenland tot de eurozone.

  11 december 2000
  ‘En Griekenland gedraagt zich ook zeer voorbeeldig.’
  Gerrit Zalm in de Tweede Kamer.

  27 september 2004
  ‘Kent u het bericht over het Griekse begrotingstekort dat sinds het jaar 2000 structureel (dus niet eenmalig door de Olympische Spelen) veel groter blijkt dan gedacht?’
  PvdA-Kamerleden Frans Timmermans en Ferd Crone in Kamervragen aan toenmalig minister Gerrit Zalm.

  17 november 2004
  ‘Ik zal de volgende Europese Commissie voorstellen om een inbreukprocedure te beginnen tegen Griekenland wegens onderrapportage in het verleden.’
  Eurocommissaris Joaquín Almunia is het gesjoemel met de begroting zat.

  20 december 2008
  ‘De euro verliest er zijn geloofwaardigheid door. (…) De Grieken spotten met alles.’
  Oud-eurocommissaris Frits Bolkestein over landen die op te grote voet leven.

  16 maart 2010
  ‘Het is niet het doel, maar normaal gesproken zouden we hieraan verdienen.’
  Minister Jan-Kees de Jager van Financiën nadat de Europese landen hadden besloten Griekenland de eerste lening van 110 miljard euro te geven.

  16 maart 2010
  ‘Geen tweede IJsland.’
  Jan-Kees de Jager twittert dat Griekenland geen tweede ‘Icesave’ is.

  16 mei 2010
  ‘Wij hebben er vertrouwen in dat het geld terugkomt, onder bepaalde voorwaarden.’
  Jan-Kees de Jager in debat met de Tweede Kamer over de 110 miljard.

  16 mei 2011
  ‘Allereerst moet natuurlijk het uitgangspunt zijn dat Griekenland alles terugbetaalt.’
  Jan-Kees de Jager over de tweede miljardenlening aan Griekenland.

  22 juni 2011
  ‘Ik kan de motie niet uitvoeren, want dan laten wij Griekenland in de stront zakken en dat gaat niet.’
  Premier Mark Rutte over PVV-motie om steun aan Grieken te staken.

  13 september 2011
  ‘We bereiden ons op alle mogelijke scenario’s voor.’
  Jan-Kees de Jager tegenover RTL Nieuws.

  13 september 2011
  ‘Het failliet van Griekenland is onafwendbaar.’
  Anonieme bronnen rond het ministerie van Financiën tegenover RTL Nieuws.

  14 september 2011
  ‘We hebben het gewoon gehad met dat getalm van die kut-Grieken.’
  Diplomaat te Brussel, anoniem in de Volkskrant.

 9. @keuleniscool [5]:

  En dus een generatie politici, die nooit een oorlog heeft meegemaakt. Hoe vervelend ook: conflicten kun je beter uitvechten dan onder de mat vegen. Daarnaast kende Europa de volgende oorlogen, gewapende conflicten en terreurzaaiingen in de naoorlogseperiode:

  – De “troubles” in Noord-Ierland, sinds 1916, met enige rust na de Goede-vrijdag-akkoorden, maar regelmatige oplaaiing rond de zogeheten “Oranjemarsen”.
  – De oorlog in voormalig Joegoslavië in de jaren ’90
  – De Baskische afscheidingsbeweging
  – de Corsicaanse afscheidingsbeweging
  – De RAF-terreur in de jaren ’70
  – Tsjetsjenië
  – Het onderhuidse rechtsextremisme in verarmde delen in (met name Oost-) Duitsland, tot uiting gekomen in Solingen (1993), Rostock (ook ergens jaren negentig) en de racistische moorden op shoarmazaakeigenaren
  – De toenemende onleefbaarheid van (bepaalde delen van) grote steden als o.a. Berlijn, Brussel, Malmö en London door allochtonen zonder perspectief
  – De terreur van de bende van Nijvel
  – Het enorme pedonetwerk van Nederland en België, af en toe aan de oppervlakte gekomen als de affaire-Dutroux en Demmink
  – De uitholling van de rechtsstaat, eerder horende bij een oorlog dan bij vrede
  – De totale chaos, die zich momenteel van Griekenland meester maakt; men zinspeelt al op een staatsgreep.

  Dus: geen oorlog, ja, maar dan in de zin, dat er geen twee generaals legers tegen elkaar laten vechten, maar gewapende conflicten genoeg.

 10. Deze kwam ik tegen als reactie op een youtube video, ik ben bang dat het een beter beeld geeft van griekenland als de MSM.

  “I live in Greece. The government entered my house with guns and stole 70% of all my property just as we are expecting our first baby. SO MUCH FOR CONSTITUTIONS AND RIGHTS…”

  Mede mogelijk gemaakt door bijdrage van de europese unie…

 11. @Adam Onesto [1]: -Vette salarissen, pensioenen en mega goed betaalde jobs in het verschiet, het liefst in Brussel, want daar betalen ze zo goed en het is nog belasting vrij ook ……..?!-

  Daarom stappen wij dus nooit uit de Euro.

 12. @keuleniscool [5]:

  Niemand hier vereist dat elke reactie van jou per sé een demonstratie van volstrekte ignorance moet zijn.

  Take a break, schrijf eens wat zinnigs.

 13. @Hub Jongen [12]:De EURO is door de EU ontstaan .
  En de EU is ontstaan via de BENELUX , EGKS en EEG .
  Kijk in alle geschiedenisboeken en zie hoeveel oorlogen
  er zijn geweest tussen de huidige EU landen .
  Dit is niet meer mogelijk .
  Hoera , dit is al meer winst als alle kosten van de EU bij elkaar .
  In vorige eeuwen werden heel wat bouwsels plat gebrand en geschoten .
  Kijk rond en geniet van de omgeving die er geweldig uitziet ,
  ik doe dat al ruim 70 jaar …..

 14. Reactie van keuleniscool (6-03-12, 11:41) 18

  @Hub Jongen [12] 😀 e EURO is door de EU ontstaan .
  En de EU is ontstaan via de BENELUX , EGKS en EEG .
  Kijk in alle geschiedenisboeken en zie hoeveel oorlogen
  er zijn geweest tussen de huidige EU landen .
  Dit is niet meer mogelijk .
  Hoera , dit is al meer winst als alle kosten van de EU bij elkaar .
  In vorige eeuwen werden heel wat bouwsels plat gebrand en geschoten .
  Kijk rond en geniet van de omgeving die er geweldig uitziet ,
  ik doe dat al ruim 70 jaar …..

  ____________

  Oorlog is niet meer nodig vinden de echte veroorzakers van oorlogen die achter de coulissen aan de touwtjes trekken.
  Ja dank je de koekoek, het doel, de NWO, te beginnen in Europa middels de EGKS t/m EU, is bijna bereikt, dus dat proces ging je en ga je niet verstoren met oorlog.
  De banken en de grote internationals en hun stromannen, de politici, hebben de belastingslaven in makke overconsumerende afhankelijke schapen veranderd….de sheeple
  Wat willen ze nog meer, alles gaat volgens (hun) plan, …dus oorlog was voor hun, in de naoorlogse periode tot nu, dus geen optie.

 15. Wat er momenteel in Europa gebeurt heeft niets te maken met het oplossen van een schuldencrisis en alles met het in stand houden van een corrupt systeem gebaseerd op grenzeloze schuld en toenemende macht van de overheid.

 16. ik las ergens de reaktie:”de economie van het rapport staat in geen enkel havo/vwo boek”
  right, betere aanbeveling kan bijna niet.
  @keuleniscool [5]:
  Er is continue oorlog, al 60 jaar lang.
  -Oorlog tussen de heersers en de onderdanen. Een koude oorlog met continu de dreiging van geweld op de achtergrond om te zorgen dat de belastingslaven geoogst kunnen blijven worden door de heersers voor steeds grotere percentages van hun leven.
  -een propagandaoorlog om ze dom te houden
  -een drugsoorlog om ze verslaafd te houden
  De EU is gewoon een empire.

 17. Van begin af aan werden de ‘euro-sceptici’ beschouwd als ‘extreem rechtse’ dwarsliggers die er op uit waren om dit feestje van progressieve burocraten te verstoren! Alle rapporten, onderzoeken e.d. wezen op de glorieuze toekomst die ‘Europa’ met de euro tegemoet kon zien. “Wetenschappers’ die dit beeld bevestigden werden gretig aangehaald en waren verzekerd van een glorieuze carriere in de sfeer van wetenschap en overheid! Dissidenten werden niet gehoord of als ‘halve zolen’ weggezet.
  Conclusie: een organisch gedrocht, zoals de EU, leidt onherroepelijk tot een, moreel en juridisch, corrupt systeem!

 18. Heb het Ministerie van Financiën een verzoek gestuurd om mij een lijst met titels en auteurs te sturen van de 12 onderzoeken die JKdJ naar de kamer heeft gestuurd. Ik ben benieuwd of ik antwoord krijg en zo ja, wat voor antwoord. We kunnen natuurlijk ook de financieel specialisten van de verschillende partijen mailen want die moeten die rapporten ontvangen hebben.

 19. Na 1945 stond het Brits pond op ca 11 gulden
  Dat zou toen 5 pond per euro zijn
  Maar het pond staat nu op ……1,20 euro
  De Britten hebben de economische oorlog duidelijk verloren !
  Laten we de EURO goed in ere houden .
  En ons niks aantrekken van al het bovenstaande gekrakeel .

 20. @Bernhard (26)

  Nederland is het eens met de Jager

  _____________

  Natuurlijk is dit de gewenste uitkomst voor de eurofielen.
  Derhalve heb ik mijn vraagtekens bij deze uitslag.
  Als je echt vertrouwen hebt in deze uitslag, dan hoef je ook geen bezwaar te hebben tegen ’n referendum hierover.

  Alleen als je bang bent voor de uitslag weiger je ’n referendum, zoals in de meeste landen van de EU gebeurde mbt de grondwet.
  Deze grondwet die toch belangwekkend genoeg was om direct aan alle burgers voor te leggen.

Comments are closed.