De Nederlandse justitie breekt soms in buitenlandse computers in, zonder dat het betreffende land toestemming heeft gegeven. In het belang van de opsporing moet in zeer ernstige zaken soms snel worden gehandeld,  zegt het OM. Justitie hackte computers in de VS,  zonder dat daar vooraf om toestemming  was gevraagd.

 

Van Zwieten denkt dat hij dit voor de rechter kan verantwoorden’. TT vandaag. Jawel het Openbaar Ministerie staat dus? boven de wet. En dat natuurlijk in het algemeen belang. Werd al bovenmatig in Nederland afgeluisterd: evenveel taps als in de gehele VS, nu gaan ze weer een grote stap verder, tappen en hacken in het buitenland en zonder enige vergunning of afspraak. Volgens mij valt dat onder de rubriek illegaal, maar ja daar staat de over-heid natuurlijk boven.

1 REACTIE

Comments are closed.