Graham Summers publiceert op ZeroHedge deze brief die waarschijnlijk vooral bedoeld is voor de kandidaten in Amerika. Maar hij zou voor veel meer politieke strebers kunnen gelden, en geeft ook nog eens een goed inzicht over wat er in de wereld aan het gebeuren is. Een aanrader.

 

Hij signaleert dat ze allemaal (met uitzondering van Ron Paul) op de verkeerde weg zijn en de kloof tussen overheid en burgers alleen maar groter maken.

Dat is niet alleen de schuld van die kandidaten maar ook van de hen omringende adviseurs die allemaal doordrongen zijn met het geloof dat een overheid de economie kan redden.
Al die lieden kijken tegen economische getallen aan alsof het “realiteiten” zijn  in plaats van eenvoudige maten voor de activiteiten van het volk.

 

En het (Amerikaanse)  volk is druk bezig met hun aandelen te verkopen en ook met het kopen van wapens. Een sterke aanwijzing dat ze beslist geen vertrouwen hebben in wat de politici doen en willen doen.

Duidelijk is immers dat al die overheidsmaatregelen van bail-outs en hulp en nog meer controles, wetten en regels, niet werken.
Mensen betalen hun rekeningen niet met de opbrengst van hun aandelen, maar met het inkomen dat ze verdienen. Veel mensen hebben daarom geen interesse in de aandelenbeurzen. Plus daarbij zien ze de grote fraudes en zware inkomsten van de mensen die de show runnen en die daarmee weg komen.

De depressie is veroorzaakt doordat er te veel schulden gemaakt zijn en doordat de overheid dat steeds tracht op te lossen door “nog meer schuld te maken”.

Ook in Nederland zijn de privéschulden enorm hoog. Vooral door de veel te hoge hypotheken die zo supergemakkelijk werden verstrekt.
En ook nu weer komt vanuit de politieke leiders het verwijt dat de burgers te weinig geld uitgeven.

Dank je de koekoek! Mensen zijn soms verstandiger dan de politici denken. In onzekere tijden, met onzeker beleid, is het terecht verstandig je geld voorzichtig te besteden en rekening te houden met nog slechtere omstandigheden.

De oplossing is meer inkomens. Daarvoor zijn meer banen nodig en die moeten vooral komen uit midden en kleinbedrijf..

Summers noemt twee beleidspunten om dat te verbeteren die minstens zo hard nodig zijn in Nederland:
1.Stop met die miljarden uit te geven aan bail-outs van grote bedrijven (inclusief banken en zelfs landen als Griekenland en volgende kanshebbers)

2.Stop met al die bemoeizucht voor kleine bedrijven. Maak aannemen en ontslaan eenvoudiger, houd op met allerlei regels en controles, en subsidies.
Verlaag de belastingen.

En uiteraard stop met steeds verder slaaf van EU te worden. Draai bij voorbeeld onmiddellijk het hele Europees Slavernij Mechanisme (ESM)  terug. En ga daarna door met het afschaffen van de rest van de EU-ballast.

Laat ondernemers vrij om te ondernemen. Dat is de beste en snelste weg naar een welvarender toekomst.

ZIE MEER:
<http://www.zerohedge.com/contributed/2012-12-19/open-letter-all-presidential-candidates>

8 REACTIES

 1. Alles zeer laagdrempelig houden en veel vrijheid kan de economie enorm stimuleren.

  Dingen die anders nooit mochten, en nu plotseling wel zou een grote kans kunnen zijn voor mensen/bedrijven, om deze te grijpen en dus veel geld te investeren of uitgeven.

 2. Zie hier hoe info door vertalen en hervertelling langzaam vervormd wordt. In de brief staat;
  (with possibly the exception of Ron Paul)

  Het is een subtiel verschil hub, de schrijver laat de mogelijkheid open dat Ron Paul het wel snapt, “possibly” = mogelijk, als hij zich sterker had willen uitdrukken had ie ook gebruik kunnen maken van; probably, certainly, definatly, apperently. Of hij had “possibly” gewoon niet gebruikt zoals jij bij de vertaling.

  Maar goed maakt niet uit ook, een groot deel van de mensen leest toch vaak over dergelijke woordjes heen, hoogstwaarschijnlijk ik zelf ook :/

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Igor [3]:

  Prima! Het was dan ook geen “Vertaling” Het was over die brief, met mijn commentaar.
  In de”brief”staan ook andere dingen (grafieken die niet gelden voor Nederland) en er staat veel minder of niets in over de EU.

 4. Allemaal leuk en aardig maar die lui in Den Haag zijn loopjongens van de Elite en de Elite heeft hele andere plannen met de wereldbevolking, Die zijn niet uit op betere omstandigheden te scheppen voor jou en mij.Wat hoog op hun agenda staat in het uitroeien van een groot deel van de wereldbevolking.

  Zé. [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Henk [5]: En gezien het aantal mensen en kinderen die onnodig dagelijks sterven aan oorlog, giftige medicijnen en vaccinaties, vergiftigd eten en drinkwater, zijn ze al aardig op weg, ja.
  En dan heeft gelul zoals in dit artikel verwoord weinig zin meer…

  Vrede,

  Zé.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 6. Geweldig, mijn reactie word meteen “gehashcashed”. Hoezo vrijheid, stelletje jankers bij elkaar zijn jullie.
  Dit was mijn laatste bijdrage.

  Vrede,
  Zé.

 7. Ron Paul is een idioot die het probleem niet begrijpt laat staan de oplossing. Oostenrijkse school biedt geen oplossingen maar slechts meer van hetzelfde. Men is weliswaar tegen fractional reserve banking maar ze zijn groot voorstander van concurrerende banken/valuta en rente. Ieder geldsysteem onderhevig aan rente is terminaal van karakter voor haar onderliggende maatschappij en economie. Hayek zegt hierover: Bankieren is een extreem winstgevende zaak. Juist ja, geen ontkenning maar slechts een bevestiging van het motief. Dit maakt de positie van de OS volledig duidelijk.

  Ze staan over het algemeen een goud/zilver standaard voor. Dit tesamen met rente maakt het onmogelijk om inflatie en deflatie op te lossen. Oostenrijkse school is ook onderdeel van het probleem.

  Het probleem met een goudstandaaard:
  Als de vertegenwoordigde rijkdom minder is dan de vertegenwoordige reserves, geeft dit je nog steeds geen recept voor het feit dat de vertegenwoordigde rijkdom je vertegenwoordigde reserves voorbij streeft, en al zeker niet wanneer je schulden onderwerp maakt van rente.

  Maar deze constatering is grotendeels hypothetisch, omdat meestal het tegenovergestelde plaats zal vinden; n.l. lijden onder een beperkte circulatie (deflatie). Industrien hebben de neiging om te groeien en dan ben je verstoken van de verdere circulatie die je nodig hebt om die industrie te ondersteunen indien en wanneer zij de monetaire reserves overschrijdt.

  Dus de meer practische fout is dat een goudstandaard/stabiele geld hoeveelheid geen circulatore deflatie kan oplossen.
  Erger nog is de verdere tekortkoming doordat het bestaat met rente, en dus kan het geen terminaal falen oplossen, oftewel het onder water gaan van de valuta (dispositie), omdat rente nu eenmaal voortdurend en onomkeerbaar steeds meer van iedere unit van die circulatie aanwendt om die vervalste en kunstmatige schulden te kunnen betalen ten opzichte van het ondersteunen van de gewenste industrie. Het betekent daarom niets om oplossingen te pretenderen die geen oplossing bieden tegen inflatie, deflatie, en dispositie van het ruilmiddel.

  Voor meer achtergrond over de Oostenrijkse School facade hieronder een link naar een artikel.

  http://realcurrencies.wordpress.com/

Comments are closed.