Petitie: waar is ons goud?

.Deze petitie is vandaag uitgegaan naar de fractieleiders van de politieke partijen die het Nederlandse volk mogen/moeten vertegenwoordigen. Wij verwachten dat er nu adequaat wordt gehandeld om het economisch/financiële belang van het alle burgers zo veilig mogelijk te stellen.

 

Petitie Betreffende: Ons goud

Beste volksvertegenwoordigers,

In november 2010 heb ik namens het Libertarisch Centrum  een petitie gestart om openheid te krijgen over de goudvoorraad van De Nederlandsche Bank (DNB).

Inmiddels zijn er meer dan 1100 handtekeningen binnen. Een teken dat het onderwerp leeft in Nederland.

De SP heeft, wellicht mede naar aanleiding van de petitie, in september 2011 kamervragen gesteld over de goudvoorraad. Ondanks deze sterke actie van de SP, zijn hier onbevredigende antwoorden uit voortgekomen vanuit minister De Jager. Zo bleef onbeantwoord het precieze locatiebeleid van DNB. Helaas besloot de SP niet door te vragen.

Naar aanleiding van vragen van Nieuwsuur heeft DNB uiteindelijk in januari wel toelichting gegeven op het locatiebeleid. Duidelijk werd dat minder dan 10% in Nederland ligt. Zeer vreemd dat De Jager geen volledig antwoord geeft op kamervragen, en daarmee laat zien dat de overheid niet transparant is, maar dat de DNB wel antwoord geeft op vragen van journalisten. Ook bijzonder dat Ewout Irrgang in deze reportage verscheen en nu wel geïnteresseerd was in meer informatie vanuit DNB.

Vanaf dat moment heeft DNB ook een nieuwe site gelanceerd om consumentenvragen te beantwoorden. Opvallend veel aandacht gaat uit naar goud. Er wordt zelfs gelinkt naar een nieuw DNB filmpje over goud, dat ongetwijfeld goed bedoeld is, maar de prangende vragen onbeantwoord laat.

Los van deze aparte gang van zaken zijn er nog steeds veel zaken onduidelijk, waaronder:

•    Wat ligt nu precies waar? Hoeveel ligt er bijvoorbeeld in New York?
•    Waarom halen we het goud niet terug naar Nederland, zoals Hugo Chavez van Venezuela bijvoorbeeld recent heeft gedaan? Zijn we vergeten dat in 1933 Rooseveldt het goud van de Amerikaanse burgers heeft geconfisqueerd? Of dat Nixon unilateraal Bretton Woods openbrak in 1971, waardoor DNB haar dollars niet meer kon omwisselen in goud?
•    Waarom volgen we niet het voorbeeld van Duitsland en Zwitserland en laten een controle uitvoeren op onze overzeese goudvoorraden en/of repatriëren we het naar Nederland? Zie http://www.youtube.com/watch?v=GKyFhx9vakY. Bild.de heeft hier zelfs een rapportage over gemaakt.
•    Waar ligt het goud precies in New York? Worden er onafhankelijke audits gedaan? Wordt het goud geteld? Weten we zeker dat wij de enigen zijn die het eigendomsrecht hebben? Ter illustratie: Fort Knox is al decennia niet ge-audit en
er zijn twijfels of het Amerikaanse goud er wel ligt

De Amerikaanse public rights organisatie GATA vecht al jaren voor meer transparantie en heeft honderden harde bewijzen verzameld dat de goudmarkt wordt gemanipuleerd door centrale en investeringsbanken. Hoe kunnen we nu blind vertrouwen op de Amerikanen, gezien de gebrekkige controle die uit bovenstaande blijkt?

Gezien de crisissituatie waarin Nederland en het financiële stelsel zich bevinden, is het van cruciaal belang dat er a) volstrekte duidelijkheid ontstaat over de locatie en status van ons goud. En dat er b) wordt gestart met het repatriëren van het goud naar Nederland, of zo dat niet gewenst wordt geacht, er duidelijke redenen voor worden gegeven. Lees ook deze column in de Volkskrant van 28 januari 2012 van politicoloog Sander Boon.

Voor u allen is hier ook electoraal succes mee te behalen, hetgeen de SP al bewezen heeft. Ook in de Verenigde Staten zijn hier bewijzen voor. Zo groeit de aanhang van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul sterk, met name onder jongeren, de toekomst. Reden: zijn ageren tegen centrale banken, die verantwoordelijk zijn voor de crisis. Ook Ron Paul wil een audit van de Fed en de goudvoorraad in Fort Knox. Of is hij gek? U bepaalt het.

De filosofie die het Libertarisch Centrum (LC) promoot is die van het libertarisme, de persoonlijke vrijheid, het non-agressie principe. Belangrijk voor het LC is competitie tussen geldsoorten, en het beeindigen van het huidige gecentraliseerde, gekartelliseerde geldsysteem waar voornamelijk bankiers aan verdienen. De consument is er in ieder geval niet bij gebaat. Die is gebaat bij echte concurrentie.

Of u nu wel of niet deze missie onderschrijft, het Nederlandse goud gaat alle Nederlandse burgers aan, en dient u dus ook aan te gaan.

Het is de belangrijkste asset op de balans van DNB. Zij omschrijft het zelf als het “vertrouwensanker”, “het nationale appeltje voor de dorst”.

Als de euro straks breekt, hetgeen steeds waarschijnlijker wordt, is een terugkeer naar de gulden wellicht mogelijk. Niet dat het LC dit wenst, maar we moeten rekening houden met dit scenario. In dat geval is het van cruciaal belang dat de munt gedekt wordt met goud.

Ik zal deze email op de Vrijspreker integraal publiceren, inclusief alle email adressen.
Het volk behoort te weten in welke mate u haar dient.

Ons goud moet terugkomen naar Nederland waar we er zelf over kunnen beschikken en minimaal moet er op korte termijn een volledige onafhankelijke “audit” plaats vinden.

Bedankt voor uw tijd en ik verwacht actie van u allen.
Met soevereine groeten,

ir. H.J. Jongen

14 REACTIES

 1. Beste Hub , vanaf deze stek ook de soevereine groeten terug.

  Voor wat betreft de V.S. denk ik dat de race gelopen is , en ik doel op de presidentiële order van 16 maart j.l..

  Ik denk dat de dagen van ” de grote illusie ” voorbij zijn , en de dagen van ” de nieuwe realiteit ” zijn aangebroken.

  Jip….2012 zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

 2. Ik hoef u niet te vertellen dat een jaar geleden een schip met enorme hoeveel goud is fairkocht aan China…? In ruil voor dat goud krijgen we onder andere Chinese Topstudenten om hier een bijdrage te leveren aan innovatieve vooruitstreffende onderzoeken. Verbaasd mij niks als ze na enige tijd naar China moeten voor tekst en uitleg, wie wint er?…. Verhaal van de Dalalajma mbt de MP zijn we niet vergeten, toch?

 3. Er zijn al jaren geruchten dat in fort KNOX geen goud meer ligt. En de Amerikaanse overheid geeft hier geen duidelijkheid over. Vandaar o.m. de acties van Ron Paul.
  Ga er maar vanuit dat het goud “veilig” in handen is van de leiders van de NWO.

 4. Ons goud ligt dus opgeslagen o.a. in Amerika, Canada en Engeland en dit bedraagt bijna 90% de resterende 10 % is nog in Nederland bij de Nederlanse Bank te Amsterdam, dit volgens berichten op vrijspreker. Ook ik heb dit al eens aangekaart bij o.a. de SP en PVV en tot op heden komt daar weinig reactie van laat staan dat er kamervragen over gesteld worden. Met de ESM ondertekening en onze staatsschulden is Nederland afgegleden naar de grootste bananenrepubliek en nieuwe DDR staat binnen de EU.

  vrijeradikaal [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Ronald [8]:

  Ook ik heb dit al eens aangekaart bij o.a. de SP en PVV en tot op heden komt daar weinig reactie van laat staan dat er Kamervragen over gesteld worden.

  En nu ga je mij zeggen , dat je dat niet begrijpt.

  Denk nu eens ( even ) heeeeelllll diep na…….en welke conclusies kun je hier nu uit trekken ?

  PS. Lees wat oudere postings van mij en daar zult u uw antwoorden vinden.

 6. @Nico [10]:

  OK, velen zijn het met je eens.
  De kunst (en de sport) is nu om dit aan te tonen met bewijzen.
  In de petitie wordt gevraagd om een onafhankelijke “audit”.
  Hoe krijgen we die er door?

  En welke andere mogelijkheden zijn er om ook aan te tonen dat er goud echt verdwenen is ???

 7. Alle politieke partijen vertegenwoordigen niet de belangen van het volk van van zich zelf. Democratie bestaat niet, daarom moet er een andere echte democratie komen, dat het volk aan de bak komt en niet die NSBers met hun mooie praatjes, die geen gaatjes vullen alleen de gaatjes van die NSBers.

 8. @Snel [13]:
  Nederlanders reageren op niks, zolang er maar voetbal en dat soort ongein is op de buis. Robin de Ruiter stelde dit al vast in zijn, zeer aan te bevelen boek, “De 13 Satanische bloedlijnen”. Triest maar waar. Ieder weldenkend mens kan zien dat wat er thans gaande is in de wereld voor geen kant klopt. Helaas we slapen rustig verder, zo lang het ons persoonlijk niet treft. En zo worden we tot slaaf gemaakt.

 9. Dat goud is natuurlijk in veelvoud verhypothekeerd. Zou mij niet verbazen als de Comex en LBMA er op gebaseerd zijn. Klappen die in elkaar, dan rooft men het buitenlandse goud dat daar toch al onder hun hoede ligt. We zijn het kwijt, schandalig en triest, maar waar.

Comments are closed.