Dat klinkt al goed, maar als je verder leest in het NOS-bericht*) zie je weer een foutief pragmatische reden voor deze stoere daad.
Het gaat hier om tegen te stemmen tegen het EMS, eerder hier al genoemde “Europees Slavernij Verdrag. Door politici genoemd StabiliteitsVerdrag. **)

Uiteraard iets om toe te juichen. Maar…..
Maar dan zeggen ze:”De PvdA zal tegen het nieuwe EU-verdrag daarover stemmen, als de strengere regels ertoe leiden dat Nederland al volgend jaar zijn begrotingstekort moet terugdringen naar 3 procent.

Nou ja, al blij dat ze willen tegenstemmen, maar het betekent ook dat als Rutte-deJager slim praten en wat om die 3 % heen draaien, dat ze zich dan wel (en daarmee heel “Nederland”) aan die slavernij willen onderwerpen. Dat is voor die vakmensen niet eens zo moeilijk! Een bepaalde maatregel een paar maanden uitstellen is mogelijk al voldoende.

Daarom blijft uw tegenstem op de petitie belangrijk. Dat kunt u hier doen bij een uitgebreider artikel van Ad Broere.

Toch moet u nog niet te vroeg juichen want onze topleiders hebben al verklaard:
” Als Nederland tegenstemt, betekent dat nog niet dat het verdrag er niet komt. Het wordt van kracht als twaalf van de zeventien landen het hebben goedgekeurd.”

Waaruit je ook weer kunt zien hoe machtig de EU-Brussel is, en dat “Nederland” maar heel weing in te brengen heeft, en als die 12 het wel willen dan worden de Nederlanders gewoon gedwongen.

———————————————

**) Zie:
https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/red-uzelf-en-uw-relaties-van-esm/#more-104850

En vooral nog eens het  (4 minuten) Duitse filmpje dat de vreselijke essenties laat zien.

Dit filmpje heeft in Duitsland al 500.000 steunbetuigingen opgeleverd om tegen dit “mechanisme” te stemmen.
————————————————

 *) NOS:  “PvdA tegen begrotingseis EU”

Het kabinet lijkt geen meerderheid te krijgen voor het aanscherpen van de begrotingsregels, zoals is afgesproken in de EU. De PvdA zal tegen het nieuwe EU-verdrag daarover stemmen, als de strengere regels ertoe leiden dat Nederland al volgend jaar zijn begrotingstekort moet terugdringen naar 3 procent.

Volgens Diederik Samsom en Ronald Plasterk, de twee belangrijkste kandidaten voor het leiderschap van de PvdA, zou de economie onnodig schade oplopen door de bezuinigingen die dan nodig zijn.

Door de opstelling van de PvdA is er geen meerderheid in de Tweede Kamer. Het kabinet kreeg al geen steun van gedoogpartner PVV. Ook de SP is tegen.

Ratificeren
Premier Rutte en minister De Jager gingen deze maand akkoord met het nieuwe verdrag om de begrotingsdiscipline in Europa te vergroten. De verschillende parlementen moeten het verdrag nu ratificeren.

Als Nederland tegenstemt, betekent dat nog niet dat het verdrag er niet komt. Het wordt van kracht als twaalf van de zeventien landen het hebben goedgekeurd.

http://nos.nl/artikel/351059-pvda-tegen-begrotingseis-eu.html

20 REACTIES

 1. @Anno Zijlstra [1]: Tjah en met het verdrag actief kan vanuit de EU vrijuit Nederland gecommandeerd worden om extra te betalen (==lenen) aan welk ander land dan ook. In plaats van de mogelijkheid om de schulden intern uit te geven worden de schulden extern uitgegeven.

  Het is altijd lastig om meerdere politieke keuzen naast elkaar neer te leggen want ze stinken allemaal. In elk geval stinkt de dominantie des te harder daar waar de burger minder invloed heeft. In dit geval dus de EU

 2. @Anno Zijlstra [4]:
  Je bedoelt: “Maar goed dat alle mensen slaaf worden, want uit zichzelf zouden die domme mensen alleen maar dingen doen die slecht zijn”!???.

  @Peter [3]:
  Klopt Peter, er is hier al vaker gepleit dat het minimaal terug naar NUL moet. En liever nog een overschot.

 3. @Anno Zijlstra [1]:

  Je interpreteert het bericht verkeerd. Hier wordt sowieso altijd gepropageerd dat de overheid geen schulden mag hebben. Echter gaan ze in op de reden waarom de pvda tegen zou stemmen wat dus een wassen neus zal blijken te zijn.

  @Anno Zijlstra [4]:

  Wat dacht je van de overheid moet eens naar de bevolking luisteren. Dan was de staatsschuld pas veel minder geweest: om te beginnen geen afghanistan (2x), geen irak, geen EU. Je denkt dat een niet legitieme organisatie (de overheid die democratisch pretendeert te zijn terwijl de partijen zelf kandidaten kiezen waar je vervolgens op mag stemmen, waarbij weigering om mee te doen betekent dat je maar hebt te volgen, itt dat je niet mee hoeft te doen aan deze facade) luistert naar een nog grotere niet-legitieme organisatie? De eu is uberhaupt niet democratisch, aangezien mensen daar worden benoemd, en het enige direct gekozen orgaan geen enkele macht bezit maar slechts een raadgevend orgaan is.

  Onbezoldigd ruifvuller [8] reageerde op deze reactie.

 4. paar dingen die ik voor sta: kleinere overheid, lagere lasten, schulden afbetalen, vooral bij ‘de staat’ zelf moet het mes er in, de 3% norm is ruim zat, e.e.a.betekent minder voorzieningen ook. Elders wordt men ook niet in de watten gelegd, ww nog maar zeer met mate uitkeren, eerst alles aanpakken wat er aan werk is, geluiden van:” maar ik ga toch geen bieten rooien” verwerp ik, als jij geen werk hebt en er worden bietenrooiers gevraagd is dat je nieuwe job, pak je die niet op geen cent van de staat meer.WAO’ers herkeuren en herplaatsen voor een deel, kan best. Waarom moet benzine bijna 2 euro kosten? 1 euro kan ook, dan maar minder accijnzen, en minder ‘leuke dingen’ voor de mensen, NL als verwen land houdt wat mij betreft op te bestaan.

 5. @Anno Zijlstra [5]: Aangezien elke Euro ontstaan is als schuld, zullen er altijd alleen maar schulden zijn. Het is onmogelijk om schuldloos te zijn. De basis en de essentie van het monetaire systeem IS schuld. Alle bezit is schijnbezit. En altijd ten koste van een andere medemens.

 6. Inmiddels begin ik er toch echt aan te twijfelen of onze parlementariërs überhaupt doorhebben wat er in het EMS staat. Hoe dom kun je zijn om de beschikking over je eigen budget uit handen te geven. Het is pure gelegenheidsargumentatie van die leugenachtige PvdA om tegen te stemmen als we gehouden zouden worden aan de 3% begrotingstekort. Plasterk was eerst falicant tegen het geven van extra macht aan Brussel. Toen weer voor en nu dit, voor de bühne slechts, denk ik. Maar als Spanje er al niet aan hoeft te voldoen, waarom Nederland dan wel. Er wordt net zolang gedraaid tot het er door is en dan is het bal en worden in no time financieel uitgekleed door Brussel.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Hoeder [11]:
  “Inmiddels begin ik er toch echt aan te twijfelen of onze parlementariërs überhaupt doorhebben wat er in het EMS staat.

  Ja, ik kanme ook niet voorstellen dat iemand die zichzelf (en de rest van de Nederlanders) vrijwillig tot slaaf van Brussel verklaart, nog goed bij zijn hoofd is.
  Tenzij hij/zij een IQ van minder dan 20 heeft!!

  entao [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Anno Zijlstra [1]:

  goed dat de EU landen scherp houdt op de 3%, schulden maken is uit den boze, schrijver stukje zou beter moeten weten.

  Als het alleen die 3% is valt het allemaal wel mee volgens u , lekker scherp houden en schulden maken is uit den boze , zo , dat is tenminste klare taal als ik dit mag geloven , jammer is het feit dat u er helemaal niets van begrijpt , tenzij u aan de kant staat waar het geld zijn weg vind naar de zakkenvullers en EU graaiers tot aan de bankiers aan toe , die tot op de dag van vandaag niet een keer berouw hebben getoond voor het financiële debacle waarin de weg is vrij gemaakt voor dit soort verdragen als het EMS om het eventjes er snel doorheen te jassen.

  Hoeder [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [12]: 95 % van de mensheid is compleet gestoord, wen er maar alvast aan.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 10. @Rinus [13]:
  Met de huidige staatsschuld ben ik ook tegen elke vorm van begrotingstekort. Geen enkel privé persoon kan jaar in jaar uit meer uitgeven dan er in komt. Dat geldt ook voor de overheid. Vroeg of laat wreekt zich dat.
  Keynes wordt in deze vaak genoemd, maar deze man wilde iets heel anders. In tijden van voorspoed een overschot op de begroting en apart zetten. In tijden van teruggang een begrotingstekort en dat betalen uit het potje.
  Maar ja vooral de linkse politiek was van mening dat als het goed ging iedereen daarvan moest profiteren en dat je best een wissel op de toekomst mocht trekken. Ik hoor het den Uyl nog zeggen. En nu betalen we daarvoor de rekening.

  Rinus [15] reageerde op deze reactie.

 11. @Hoeder [15]:natuurlijk was het fout van den Uyl om verworven rijkdom uit de aardgas baten te pompen in een stijgende economie met opkomende graaiers als banken die mijn loonzakje van uitgifte toen aan de poort wilde hebben voor kapitaal groei aan banken waar wij voor moesten betalen om grote projectontwikkelaars te doen bouwen van kapitale banken met veel kantoor ruimte , in feite grote gok ruimtes waar naar hartenlust piramide spelen bedreven kon worden om te speculeren met ons geld , foute hypotheek pakketjes verkopen om nu de bubbels te doen ontstaan en beurs gangen voor het verdubbelen van speculatief monopolie geld , allemaal dank zij de marktwerking die VVD’er Mark Rutte ook voorstaat , die zijn bancaire vrienden en rechtse ballen uit de wind houd .
  Natuurlijk was het fout met Paars 1 & 2 waar zowel links als rechts vertegenwoordigd was om de pensioenpotten te gaan leegroven waar later een commissie aan gewijd is onder leiding van de voorzitter CDA’er Pieter Omtzigt om de verantwoordelijken boven tafel te halen om een beeld te krijgen hoeveel miljarden uit de pot geroofd is .
  Triest is het feit dat het linkse blok uit het verleden verbleekt bij het rechtse blok heden.
  Wat nu heden telt is dat er vele duizenden miljarden in rook zijn opgegaan , totale continenten aan de afgrond staan Europa en de VS in feite failliet zijn door het hebberige gedrag van rechtse ballen die enkel maar gedacht hebben dat de bomen tot aan de hemel groeide , om dan maar te gaan bashen op links die in feite maar een splinter is t.o.v. de balk op het rechtse veld .
  De keuze is aan u , hoe hard u genaaid wil worden en het meeste pijn doet , laat staan ook het verkwanselen van onze soevereiniteit aan het EMS.

  Reteip [16] reageerde op deze reactie.

 12. @Rinus [18]:

  Kun je wel bijdehand doen, maar ik zal niet de enige zijn die jouw reactie overslaat omdat je schijnbaar niet de moeite doet om jouw mening een beetje gestructureerd en volgens de algemeen geldende taalregels neer te zetten. Dan kun je wel netjes Nederlands gevolgd hebben op school (ik net zo goed hoor) maar dat is geen vrijbrief om een enkele zin van 11 regels met 4 komma’s neer te pennen.

  Rinus [20] reageerde op deze reactie.

 13. @Reteip [19]: Alleen het je, jij en jou toont al aan hoe respectloos men tegenwoordig al is , de taal verbasterd met jou(w) met een w op het eind , tekenend voor u ook als taalkundige zeker .

  Mij maakt het niet uit , ik dring niemand mijn mening op , probeer alleen te reageren met zoveel mogelijk achtergrond materiaal als kennis die vergaard is in de loop der jaren .

  Doe er uw voordeel mee , kennis is ook een goede eigenschap van macht.

  Met vriendelijke groet ,

  Rinus.

Comments are closed.