In de nieuwsbrief:  Stocktradingnews” lazen we een interessante inzending die we met toestemming van de schrijver ook hier ook aan onze bezoekers beschikbaar kunnen stellen. Aardig om ook elders te vernemen wat op deVrijspreker ook al heel lang wordt aangeraden.

 

Een zeer interessant boekverslag met daarin conclusies die nog een stukje verder gaan dan wat u tot nu toe in onze artikelen hebt kunnen lezen. Ik raad u absoluut aan om het verslag te lezen. Het liefste zelfs twee keer!

Beste Jack,
Ik heb onlangs het boek “Der Staatsbankrott kommt” van Michael Grandt gelezen, met de passende subtitel “Retten Sie Ihr Vermögen, solange Sie es noch können!”. Tijdens het lezen heb ik vaak aan u gedacht.

Michael Grant laat aan de hand van vele voorbeelden zien dat de gebeurtenissen in Griekenland slechts een voorproefje zijn van wat er zal volgen.
Uit het boek blijkt dat de angst voor een nationaal faillissement vrij reëel is. Overheidsuitgaven die toch iedere keer weer groter blijken dan wenselijk, het massale geld printen als gevolg daarvan, evenals het vrijwel ongelimiteerde printen om ‘slachtoffers’ te ‘helpen’, zullen een desastreuze uitwerking hebben op de inflatie.

Precies zoals ik al diverse keren in uw nieuwsbrief ben tegengekomen.

Maar dit probleem betreft niet alleen Duitsland. Ook al is het boek vanuit een Duits standpunt geschreven als waarschuwing voor de Duitse consument, de werkelijkheid is (volgens mij) dat juist Duitsland binnen Europa zich nog het minste zorgen zouden hoeven maken. Want een crisis van een van de belangrijkere lidstaten of van de USA zal niet op zichzelf blijven. Ieder land is in gevaar, en niemand weet wanneer het zal gebeuren.

Grandt gaat nog wel een stapje verder dan u, hij stelt bij deze grimmige vooruitzichten enkele fundamentele vragen:

  • Hoe lang zal de dollar nog als de reservemunt?
  • Hoe lang zal de euro nog bestaan?
  • Komt er weer inflatie?
  • Mogen we een valuta-hervorming verwachten?
  • Welke lessen leren we van Japan (1990)? Rusland (1998)? Argentinie (2001)? Ijsland (2008)? Zimbabwe (2009)? Dubai (2009/2010)?

Michael Grandt geeft hier een zorgvuldig uitgevoerde en samenhangende analyse. Hij beschrijft aan de hand van recente valuta-hervormingen – het zijn veel meer dan je denkt – hoe je je daartegen kunt wapenen.
Zijn onthullingen zijn opzienbarend: de staat zal aan ons vermogen komen, als hij met zijn rug tegen de muur staat. Geraffineerd en slinks, dit heeft hij altijd gedaan en zal dat ook altijd weer doen. Al is het maar omdat politici vaak niet uit het verleden schijnen te kunnen leren, of omdat men slechts met korte-termijn oplossingen handelt. Daar herken ik ook uw schrijven in.

Een faillissement van de staat of van onze valuta zal ons allen persoonlijk treffen, alhoewel slechts weinig mensen dit lijken te beseffen. Grandt beschrijft wat je moet weten en hoe je moet adequaat te reageren.
Ik schrijf u dit boekverslag omdat ik het volledig eens ben met de overduidelijke conclusie uit het boek: koop goud en zilver! Precies wat u ook roept.

Bij voorkeur zelfs zilver, omdat – zo schrijft Grandt – het zomaar zou kunnen zijn dat er (evenals in 1933) weer een verbod op particulier goudbezit, om terugkeer naar een goudstandaard makkelijker en zogenaamd ‘eerlijker’ te kunnen laten verlopen.

Hij geeft zelfs voorbeelden om maandelijks een kleine hoeveelheid (zuivere) zilveren munten of kleine baren te kopen, in verband met de verhandelbaarheid. Als alternatief voor edelmetalen als bescherming tegen inflatie noemt hij ‘Value Stocks’, ofwel sterk ondergewaardeerde aandelen met een sterke vermogenspositie. Precies het soort aandelen dat u met TopAandelen.com selecteert.

De meeste tips uit het boek waren voor mij, als vaste lezer van uw nieuwsbrief ‘gesneden koek’. Maar het is toch prettig als je in boekvorm een gedegen analyse voor je neus krijgt, die bevestigt wat je zelf al enkele jaren in een (kleine?) nieuwsbrief leest.

Buiten dat ik het boek van Grandt zéker de moeite waard vind om te lezen, wil ik wel kwijt dat de strekking uit uw rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” vrijwel hetzelfde is:

  • Zorg dat u geen staatsobligaties aanhoudt
  • Zorg dat u zo weinig mogelijk schulden heeft
  • Zorg dat u uw spaargeld omzet in goud en/of zilver
  • In de categorie aandelen verdienen ‘value’-aandelen de voorkeur
  • Koop niet met geleend geld, zodat u vrij bent om uw bezit te verkopen wanneer ú dat wilt
  • Zorg dat u een kleine voorraad zilver/goud ‘binnen handbereik’ hebt, mocht uw bank opeens niet bereikbaar zijn.

Zijn slotconclusie luidt: vertrouw nooit wat uw regering of overheidsinstanties u aanraden of beloven. Vertrouw alleen uzelf en uw gezonde boerenverstand.

Waar heb ik dat eerder gelezen, al voor dit boek verscheen? 

www.stocktradingnieuws.com

18 REACTIES

  1. Hoe zou je een waardedaling van goud en zilver kunnen zien aankomen, moet je er op letten of een overheid stopt met het wanbeleid, of werken daar ook andere factoren in mee?

  2. Ik weet niet of zozeer kan instemmen met het feit dat de staat failliet zal gaan.

    Ik zie meer een scenario waar het vertrouwen van banken en overheden zo geschaadt is dat geweld van de bevolking het volgende is wat men kan verwachten.

    De staat zal nmm dan alle banken nationaliseren en met 1 staatsbank werken en een nieuwe munt. Ik kan niet zien dat de banken uiteindelijk deze strijd gaan winnen (maar ik heb dan ook dit boek niet gelezen…).

  3. Geld is onzeker. (*Hocus Pocus* nu is er 10x zoveel geld)

    Commodities zijn waardevast (om 1 .. te verkrijgen moet je n (FTE) investeren)

    Dus of je nu goud, zilver, hout, voedsel, olie,.. koopt maakt eigenlijk allemaal niet uit.
    Het is alleen praktischer om goud en zilver te kopen ivm. de overdraagbaarheid (volume/waarde) en houdbaarheid..

    MAAR het snelste, het meeste geld binnen harken doet men via het monetaire geld systeem. Dat minder slimme mensen, of volks stammen, spullen kopen zonder geld en de verstrekkers(banken) deze contracten gaan verhandelen in paketten om te speculeren met swaps op rentestanden..
    Dit heeft (uiteraard) voornamelijk banken enorm verrijkt (mbv. de FED) uiteindelijk over de ruggen van de belastingbetalers omdat de staat sneller , in uw naam, enorme hoeveelheden geleend geld uitgeeft dan dat de bevolking bij elkaar kan werken..

    Dus mooie belegingsadviesen, maar als de grenzen dicht gaan, is iedereen het spreekwoordelijke bokje..

    Kan iemand zich goldmoney nog herinneren van vorig jaar?
    Maar vergeet ook 1933, de grote goud confisquatie in de US, niet..

    Omdat de aankoop van edelmetalen in Nederland alléén kan geschieden met registratie van de naam en adres van de koper en gewicht van het edelmetaal, is het voor de overheid een makkie om te achterhalen waar het is, wie het in bezit heeft en hoeveel het is.

    Ligt dit edelmetaal echter opgeslagen in het buitenland dan kan de overheid er met haar grijpgrage klauwen niet bij…
    maar na het sluiten van landsgrenzen, u ook niet..

    Het enige alternatief om “veilig” in edelmetaal te gaan is het fysiek op te halen uit het buitenland..

    Een confiquatie en een verbod zijn meestal wel goed voor de “straatwaarde” 🙂

    Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

  4. @Doompie [5]:
    Natuurlijk, er kan van alles en nog wat gebeuren.
    En NIEMAND kan de toekomst WETEN.
    We kunnen alleen maar “verwachten” en daarbij via waarschijnlijkheden ons voorbereiden.

    Door er hier over te discussieren kan dat inzicht beter worden.
    Tips zijn daarom altijd welkom.

  5. Ook tijdens de confiscatie in ’33 leverde niemand z’n goud in. Slechts het particuliere goud dat bij banken opgeslagen lag werd in beslag genomen tegen een vergoeding van $ 35,-.

    Als je een redelijke hoeveelheid goud hebt sla het dan op in Zwitserland. Gebruik zilver om de lastige tijden door te komen.

  6. @Henk [2]:
    “Goud en zilver gaat je ook niet helpen want je kunt het niet eten.”

    Euro’s kun je ook niet eten.

  7. @Henk [2]:
    Deze heb ik zelf bedacht:

    Goud is niets anders dan een verzekering tegen centrale banken en overheden die je goud(en bergen) beloven, maar je dollars en euro’s geven.

  8. mocht je anoniem willen kopen, koop dan maple leafs of buffalo’s bij een erkende muntenhandel, echter nooit op marktplaats of zo

  9. Kan iemand mij vertellen hoe een hypotheek zich zal ontwikkelen tijdens hyperinflatie ? De banken kunnen de aflossing toch niet omhoog gooien zeker ? Kortom wonen wordt vreselijk goedkoop maar alle overige zaken worden onbetaalbaar. Of zie ik dat verkeerd ?

    Co

  10. @Koen [12]: Ah ha. Dus als je de periode kan overbruggen tussen verhoogde prijzen én hypotheek samen dan zal op een gegeven moment je huis, als de inflatie echt aangewakkerd is, maar een gering aandeel van je kosten zijn. Dan blijft over de enorme hoge prijzen van voedsel en energie. Vandaar dat ze in de VS zelf voedsel verbouwen onmogelijk aan het maken zijn…

  11. Mijn gratis advies; Koop wat grond, een koe en neem een vrouw die graag mag tuinieren en koeien melken. Want je bent maar een paar dingen nodig, liefde, eten en drinken, daar draait het alleen maar om!!!
    Bezit heeft geen waarde als het geen nut heeft voor je levensonderhoud. En vergeet niet dat je aan een leuke buurvrouw ook niet zoveel hebt als je eigen vrouw wegloopt.

    Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

  12. @reiny [16]:
    Waar zijn die leuke vrouwen die graag tuinieren en koeien melken in de aanbieding?

    In plaats van een koe kun je ook een aantal kippen nemen.
    Die eten zowat alles en leggen eieren.
    Daarna kun je er soep van koken, ze opeten en van de veren kun je kussens en dekbedden maken.

    Kippen-advies werkte goed als ontwikkelingshulp!

    jerry [18] reageerde op deze reactie.

  13. @Hub Jongen [17]: @Hub Jongen [17]: @Hub Jongen [17]:
    Waarom niet vaker contact hebben met mensen in je straat; dan weet je snel wie eerzaam zal reageren in precaire situaties.

    Het edelmetaal onder de matras zal je weinig helpen als je honger hebt.

    Je kunt een volkstuin beginnen die het eerst geript wordt wannneer mensen honger krijgen.

    Je kunt ook je groente op de vensterbank kweken zonder je huis te verlaten.

    We hebben met 12 kiempotjes meer groente dan we eten.

    Het geeft zo veel meer voedingswaarde dan reguliere voeding.

    Je hebt geen tuin nodig om een goede voeding te kunnen garanderen

    kiemzaden en water is alles wat je nodig hebt.

Comments are closed.