Staatssecretaris Bleker (CDA, socialist) van Economische zaken heeft bedacht PostNL een boete tot € 460.000 op te gaan leggen als deze de post te laat bezorgt.

 

De diepzinnige socialistische logica achter deze gedachtegang ontgaat mij enigszins: aan de ene kant is er iemand die een poststuk ergens bezorgd wil hebben en aan de andere kant is er de post die belooft dat binnen een bepaalde tijd te zullen doen, hoe is de staat hier partij in en waarom moet de post geld geven aan de staat als deze andermans poststukken te laat bezorgt ?

Hoe wordt de klant met een verlate postzending hier beter van ?

Lijkt mij weer zo’n typische Pavlov-reactie van socialisten: ieder vermeend onrecht of misstand kunnen alleen maar worden rechtgezet met een geldstroom richting de staat.

Dat lost nooit iets op terwijl de consument hier ook nog eens dubbel wordt genaaid want die boete wordt gewoon in de kostprijs van het product doorbrekend zodat de klant niet alleen met verlate post zit maar ook nog eens voor die boetes mag opdraaien.

2 REACTIES

  1. Als de boete aan de verantwoordelijken werd opgelegd, dan zou het zin hebben, nu schuiven ze die lachend door naar de consument.

  2. Hmmm. Dus als we geen post meer versturen via PostNL , dan kan PostNL niet te laat bezorgen, dus ook geen boete….

    Het leven is zo simpel…

Comments are closed.