Uit het nieuws van week 12, 2012
Franse schutter wilde weer toeslaan
“De verdachte in Toulouse was van plan woensdag opnieuw toe te slaan. De aanslag werd voorkomen doordat de politie arriveerde. De verdachte heeft tegen de politie gezegd dat hij bij al-Qaida hoort en dat hij uit wraak heeft gehandeld voor de dood van Palestijnse kinderen. Ook is hij tegen de Franse deelname aan militaire operaties in Afghanistan.”, NOS

Uit deze laatste twee zinnen is op te maken dat ook hier sprake is van een individu die, in der loop der jaren, een haat heeft ontwikkeld jegens de staat. Net als Breivik komen deze personen door het ervaren van onmacht en onrecht tot zulke daden. Hun daden zijn uitermate verwerpelijk, maar hun motief is dat vaak niet. Ze zijn het gevolg van van vormen van onderdrukking. En is er eigenlijk wel een verschil tussen een militair die een interventieoorlog voert en daarmee ook onschuldige levens beëindigt en iemand zoals de schutter uit Frankrijk? Waarom verdient de eerste een lintje en de laatste de doodstraf?

VVD boos over woekerprijzen taxi’s
“Het Amsterdamse college moet hard optreden tegen taxichauffeurs die misbruik hebben gemaakt van de grote treinstoring van donderdagochtend. Dat stelt de VVD-fractie in Amsterdam naar aanleiding van berichten over woekerprijzen. Zo kostte een ritje van station Amsterdam Centraal naar Schiphol donderdagochtend zo’n zestig euro, terwijl dat normaal zo’n veertig euro is.”, Nederlands Dagblad

En deze VVD-fractie noemt zich nog liberaal? Het Amsterdamse college moet helemaal niet optreden tegen deze taxichauffeurs, sterker nog ze moeten zich helemaal niet bemoeien met de taxi-industrie.
Ten eerste zijn de hogere ritkosten het gevolg van price rationing. Hierbij stijgen de prijzen van een product of dienst mee met de vraag. En dat is de enige eerlijke manier om een product te verdelen wanneer de vraag het aanbod overstijgt. Ten tweede wordt het vraagoverschot veroorzaakt door een beperkt aantal uitgegeven taxivergunningen, verleend door het college. In een vrije markt had een dergelijke situatie zich niet voorgedaan. De tijdelijke grote vraag werd dan opgevangen door nieuwe aanbieders. Aanbieders die nu illegale taxichauffeurs worden genoemd.

Topman OM wil criminelen altijd laten betalen
“Afrekenen met boeven moet een standaard onderdeel worden van de strafzaak”, aldus de hoogste baas van het Openbaar Ministerie Herman Bolhaar zaterdag in een interview in de Volkskrant.
Voor kleine zaken moet de dader liefst direct de portemonnee trekken. “Scooter vernield? Dan betaal je nog diezelfde dag een nieuwe, liefst uit de portemonnee die je op zak hebt.”, NU.nl

Ontwikkelingen in de goede richting. Tegenwoordig is het strafrecht vooral gericht op het beëindigen van agressie van de agressor en wordt het slachtoffer vervolgens aan zijn lot over gelaten. Daarnaast kan het slachtoffer via belastingen ook nog eens meebetalen aan het onderhouden en huisvesten van zijn aanvaller. Eigenlijk moeten we naar een systeem waar iedere agressor in staat word gesteld bestraffing uit de weg te gaan door zijn agressie te beëindigen en door zijn slachtoffer zekere garanties te bieden dat de schade volledig vergoed zal worden. Zowel de dader als het slachtoffer zullen hier baat bij hebben. Opsluiting zal slechts moeten dienen als stok achter de deur.

Ingezonden door Eize

11 REACTIES

 1. We waren een tolerant volk ,
  totdat de intolerante moslims kwamen .
  Stop de intocht van de moslims in de EU.
  Europa is al 1.000 jaar ernstig bedreigd door de moslims ,
  zie alle geschiedenis boeken !
  En 50 jaar geleden werden alle deuren in Europa ,
  voor deze agressieve en intolerante moslims ,open gegooid ,
  door de linkse rakkers, onder het mom van ….
  multi culti is mooi ….
  Angela Merkel van Duitsland en Sarcocy van Frankrijk
  en de premier van GB David Cameron geven het eindelijk openlijk toe .
  multi culti is OUT , MISLUKT , ONZIN.
  En dit wisten velen al vele vele jaren !

  Dit moet stoppen .
  Aanpassen ………anders vertrekken .

  Geloof me ….
  Niet alle moslims zijn terroristen !
  Alhoewel…..
  Alle zelfmoord-terroristen zijn ALTIJD moslims !

  Igor [2] reageerde op deze reactie.
  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 2. @keuleniscool [1]:
  Ik heb sterk het idee dat jouw denkbeelden over moslims vooral het product zijn van ander mans praatjes, het feit dat binnen overheden nu ruimte wordt geschept om aan dit soort gevoelens uiting te geven is gewoon onderdeel van het gebruikelijke verdeel en heers plan en is niet op basis van een nieuw inzicht, en het lijkt helaas goed te werken.

 3. @keuleniscool [1]:
  Als je echter kijkt hoeveel lijken er liggen op de stapel
  -door westerse legers veroorzaakte moslimdoden
  en de stapel
  -door moslims veroorzaakte westerse doden
  dan is de eerste stapel veel hoger.
  denk ook aan deze kaart
  http://www.globalresearch.ca/PrintArticle.php?articleId=28190
  je kunt continu in de angstporpaganda van je eigen afpersers blijven geloven, maar als je naar bovenstaande kaart kijkt, zou je moeten kunnen begrijpen dat de Iraanse heerschers met hetzelfde gemak kunnen hard maken dat ze bedreigd worden door de grote satan.
  Maar jij lijkt me iemand bij wie feiten niet doordringen tot de bubble van je eigen gelijk.

 4. Gelooft Eize nu werkelijk dat Mohamed Merah zeven mensen heeft doodgeschoten omdat hij een haat heeft ontwikkeld jegens de staat? Dat de slachtoffers drie ‘afvallige’ moslims en vier joodse burgers waren, laat weinig te raden over zijn werkelijke motief, dat te vinden is in de koran.

  Ook in het geval van Breivik was het niet zo zeer de staat waar hij tegen ageerde, maar de socialistische elite, die Noorwegen een nieuwe, multiculturele identiteit wil opdringen. Jammer, Eize, de libertarische dogma’s bieden geen verklaring voor deze terroristische daden!
  Ratio [5] reageerde op deze reactie.
  Eize [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Tiemen Veenstra [4]: Libertarisme kan niet uit een geweerloop voortkomen. Libertarisch geweld is defensief. Andere stromingen hebben veel minder belemmeringen als het om geweld gaat.

 6. Toulouse;

  ‘In-house-job’ van de Europese Unie in het belang van de de huidige franse en duitse leiders.

  Hiervoor werd, dit maal, deze jonge moslim gebruikt (onder toepassing van mohamedaanse euroforie over het hier namaals) en helaas het leven van drie ‘afvallige’ moslims en vier joodse burgers. Verder hebben de franse authoriteiten hem voldoende tijd gegund om zelfmoord te plegen. En om het vuur gedurende de komende franse verkiezingen nog eens aan te wakkeren, wordt inmiddels zijn broer justitiëel vervolgd.

  Noorwegen:

  In hoeverre Breivik een instrument was van een extreem rechtse organizatie is (nog) niet bekend. Of wellicht was het eveneens een in-house-job, om meer empathie voor de socialisten zelf te creëren.

  Wél was duidelijk dat hij de aandacht wilde vestigen op socialistische jeugd broedkampen voor de toekomstige socialistische elite.

  Vreselijk dat hij daarbij zoveel mensen heeft omgebracht.

  Verdeel en heers; op deze manier worden bevolkingsgroepen weer eens tegen elkaar opgezegd en uitgespeeld, zodat de politiek kan prevaleren.

  Nero stak zelf Rome in brand om daarna de christenen daarvan de schuld te geven. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer.

 7. @Tiemen Veenstra [4]:

  Deze terroristen opereren niet vanuit het niets. Beide hangen een ideologie aan dat gevoed moet worden voordat ze tot zulke daden kunnen komen. De onderdrukking door de gevestigde politieke orde draagt daar zeker aan bij.

 8. @Columnist [6]:
  De islam kent drie stadia van de jihad. Het begint met de ‘stealth jihad’, waarin moslims zonder geweld land van de ongelovigen proberen te koloniseren. Er komen moskeeën en halalwinkels en je ziet steeds meer vrouwen met hoofddoekjes lopen. Bovendien proberen ze zo veel mogelijk van ons sociale stelsel te profiteren en klagen ze voortdurend over ‘discriminatie’.

  Hebben de moslims eenmaal vaste voet gekregen in het te veroveren gebied, dan gaan ze actief de islam tegen aanvallen verdedigen. Moslims hebben een heel andere opvatting over wat agressie inhoudt dan libertariërs, want ook daden zonder slachtoffer, zoals een spotprent over Mohammed of een verbrande koran, kunnen aanleiding zijn tot de ‘defensieve jihad’. Elke denkbare vorm van terreur valt hieronder, variërend van hoersissende bontkraagjes tot vliegtuigen die zich in wolkenkrabbers te pletter vliegen.

  Mohamed Merah heeft dus vanuit zijn standpunt bekeken volkomen gelijk dat het vermoorden van afvalligen en joden een verdedigende actie was!

  Doompie [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Tiemen Veenstra [10]:

  Door iets defensief te noemen, maakt het dat nog niet..
  Ons leger noemen ze ook “defensie”.. Sinds WW2 is het volgens mij alleen maar offensie..

  Definitie volgens wikipedia:
  Terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld of ernstige dreiging daarmee met een politiek of religieus doel..

  Goed, de “democratie” pleegt openlijk geweld, en eigenlijk alleen maar terroristische aanslagen, al vele vele jaren.. wanneer was het laatst dat “de oorlog werd verklaard”??
  (wettige grond naar het schijnt)

  In feite is dus elke “vredes missie” gewoon een terroristische aanslag!!

  Immoreel = moreel
  Oorlog = Vrede
  Stelen = betalen (belastingen)
  Vrijheid = slavernij
  Alle andere mensen = Jouw vijand / crimineel / terrorist / ..

Comments are closed.