Uit het nieuws van donderdag 8 maart.

Groots afscheid voor afgetreden Wulff
“De afgetreden Duitse president Christian Wulff kreeg vanavond in Berlijn een afscheid met groot ceremonieel. Wulff moest vertrekken vanwege een schandaal. Hij wordt verdacht van het aannemen van geschenken in ruil voor politieke diensten.”, NOS

Een groot ceremonieel afscheid voor iemand die moet vertrekken vanwege een schandaal? Iemand die zichzelf onrechtmatig heeft verrijkt door  geld dat is afgedwongen bij de bevolking, waarvan diezelfde bevolking  vervolgens ook nog eens wordt gedwongen om hem de rest van zijn leven een salaris van 2 ton per jaar mee te geven? Wat een drama.

 

Comazuiper moet zelf betalen
“Jongeren die door comazuipen in het ziekenhuis belanden, moeten zelf de rekening van hun behandeling betalen. Daarvoor pleit Herre Kingma, de bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente in Enschede.”, NOS

Eindelijk een bestuursvoorzitter met verstand. Het is waanzin dat mensen verplicht worden om op te draaien voor andermans onverantwoordelijk gedrag. Verzekeringsmaatschappijen moeten vrij zijn om zelf hun beleid in te vullen, aangaande dit soort zaken. Mensen kunnen vervolgens zelf kiezen wat voor hun de beste verzekeringsvoorwaarden zijn. Ten tweede is het niet meer dan logisch dat mensen zich meer betrokken voelen bij hun eigen gedrag als de consequentie door hun zelf wordt gedragen. En als gevolg daarvan een vermindering van onverantwoordelijk gedrag met zich meebrengt.

Onvoldoende steun voor burgerinitiatief Voltooid Leven
“De Tweede Kamer debatteerde gisteravond over het burger-initiatief Voltooid Leven. Dat is een initiatief dat ouderen wil helpen bij een zelfgekozen dood. Niet omdat ze ziek zijn, maar omdat ze vinden dat hun leven voltooid is.”, NOS

Het is niet aan anderen om over deze mensen hun leven en dood te beslissen. Het is natuurlijk triest dat sommige ouderen zich niet meer kunnen vinden in deze samenleving, maar het is nog triester dat (jongere) mensen die er totaal buiten staan bepalen wanneer of hoe deze mensen hun leven beëindigen. Iedereen heeft het recht om te bepalen wat hij met zijn eigen lichaam, geest en eigendommen doet, zolang zij geen inbreuk maken op andermans lichaam of eigendom.

Ingezonden door Eize

2 REACTIES

Comments are closed.