Clusterbommen zijn vreselijke dingen. Het is niet voor te stellen dat iemand een voorstander van die dingen is. (Net alsook van massa’s andere moordwapens)

De clusterbommen wil de overheid beperken door een verbod in investeringen in bedrijven die betrokken zijn bij de fabricage. Help dat?

 

De NL Rijksoverheid maakt vandaag bekend: “De Jager wil investeringsverbod clusterbommen per 1 januari 2013″

Lijkt prima, maar helpt het?

Als we kijken naar drugs, dan willen we ook niet graag dat iemand er aan verslaafd raakt en zijn eigen leven verpest.
DUS worden drugs verboden. En dat blijkt dat het helemaal niet werkt. In tegendeel, het werkte de misdaad in de hand en vele miljarden van de belastingbetaler werden en worden verpest.

Is er een parallel te trekken met het geval van de clusterbommen?
Bedenk daarbij dat overheden verslaafd zijn aan dergelijke dingen. Overheden zijn immers verreweg de grootste wapenhandelaren op de wereld.

Het verbod zal die dingen ongetwijfeld duurder maken. Maar voor overheden is dat nauwelijks een bezwaar. Die kunnen immers geld maken zoveel ze willen door een paar toetsen in te typen? Kijk alleen maar eens met hoeveel gemak de NL-overheid tientallen miljarden geeft aan Griekenland en Noodfonds. En hoe simpel de volksvertegenwoordigers dat allemaal goed vinden!

Uiteindelijk draait de burger daar voor op. Maar dat is enkele kabinetten later. En het volk begrijpt het nu niet of sluit zijn ogen. In lekkere lethargie slaapt het verder.

Een bezwaar dat er nu een crisis is, en dat je wetten en lasten en controles zou moeten afschaffen in plaats van nieuwe te maken, komt daar nog zijdelings bij.
Lees overheidsbericht en u zult zien dat weer een autoriteit (AFM) dat moet gaan controleren. Aantallen nieuwe ambtenaren aantrekken, opleiden en de burgers gaan belasten. Hoeveel? Veel!

Overheid:” Het verbod zal gaan gelden voor banken, institutionele beleggers en aanbieders van beleggingsproducten en wordt via de Wet op het financieel toezicht (Wft) geregeld. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal toezicht houden op de naleving van het verbod. Bij overtredingen kan de AFM boetes opleggen.” 

Waarom houdt eigenlijk de NL-overheid niet zelf op met die belangrijke rol in de wapenhandel??
Kan ze zonder enig probleem vandaag mee beginnen!

11 REACTIES

 1. En dan de uitwerking van dat verbod. Mag ABP niet beleggen in een heel groot bedrijf waarin heel ver weg, onderaan een dochtertje zit dat wat spullen maakt voor klusterbommen? En wat als het schroefjes levert aan een ander bedrijf dat die rotzooi maakt? En wat als KLM de vertegenwoordiger van die klusterkrengen een vliegticket verkoopt? En wat als… leidt tot een eindeloze heksenjacht terwijl we weten dat er niet veel burgers zijn die klusterbommen kopen, dat zijn altijd overheden.

 2. Diezelfde politieke-theater-figuren die op TV over mensenrechten en vrijheid staan te lullen gaan ook met hele delegaties de wereld rond om hun wapen-arsenaal te verkopen.

  Wapens die complete steden platbombarderen, wapens die geen enkele onderscheid maken tussen kind of zogenaamde “verzonnen” terrorist.

  Onze psycho-leiders willen helemaal geen vrede, ze willen chaos zodat ze miljarden kunnen verdienen aan die walgelijke wapenhandel.

  Maar moet je diezelfde leiders eens horen spreken als er 22 doden vallen bij een busongeluk, of als er 2 joodse kinderen worden vermoord.Goh, wat zijn ze dan opeens heel menselijk.
  Maar achter onze rug om verkopen zij wapens waarbij 100-duizenden kinderen zijn afgeslacht!

  Zé. [4] reageerde op deze reactie.

 3. @J.H [3]: De wereld wordt bestuurd door psychopaten, daardoor leven de meeste gekken aan de andere kant van de muur van het gesticht.
  Per dag(!) sterven er 30.000 kinderen van de honger. Dat zijn er dus 10.950.000 per jaar!
  Bijna de gehele Belgische bevolking.
  De verandering is aan U en mij.

  Vrede,

  Zé.

 4. Er zijn allerlei tactische situaties denkbaar waar het veel dodelijker is om géén clusterbommen aan je zijde te hebben. Als ze worden afgeschaft, dan elk land op de wereld, en niet eenzijdig. Laat ze dus ook maar eens met dat verbod eerst eens in Moskou of Peking gaan wapperen a.u.b.

 5. Ik vermoed dat er een nederlands bedrijf een “ikea” achtig cluster-fuck je eigen munitie bouwpakket heeft ontwikkeld, gewoon technische niet haalbaar/zinvol een verbod op cluster munitie, gewone munitie+tai-ripje=clustertje toch ?

 6. @Philosoof G&R Eigenwijs [9]:
  Oorlog is nooit echt rendabel geweest, dat lijkt mensen er niet van de weerhouden om wapens te produceren, en aangezien “schade” sterk afhankelijk is van hoe/waar/wanneer de wapens worden gebruikt zie ik niet in hoe jij precies denkt dat zoiets in de praktijk gaat werken.

 7. @Philosoof G&R Eigenwijs [7]:

  Om het voorgaande uit te voeren is politieke wil nodig, en
  internationale wetgeving.

  De gedachten gaan richting de aandeelhouders van dit soort
  bedrijven geldelijk verantwoordelijk te stellen, even als de raad van
  commissarissen.

  En een vooraf te betalen schadevergoeding te storten, in een voor
  dat doel op te richten fonds, bij aan koop van het wapentuig te voldoen. enz-enz.

  Uit dit fonds zou humanitaire hulp in de ruimste zin,
  voor de getroffenen betaald kunnen worden.

  Ik begrijp dat geen oorlog de beste optie is.
  Zie dit maar als het begin van een wens.

Comments are closed.