Het is onduidelijk wat er dan gaat gebeuren. Het lijkt er nu op dat de drie betrokken politici en hun partijen er belang bij hebben dat ze kunnen blijven doorgaan. De linkse oppositiepartijen schijnen er belang in te zien om het kabinet te laten vallen en nieuwe verkiezingen te krijgen. Maar wat is het belang van de burgers?

 

Vanuit libertarisch oogpunt is het goed als een groot deel van de overheid en de daarmee samenhangende betutteling zou verdwijnen. Dus de eerste stap zou moeten zijn: “Weg Wezen!”

De meeste berichten en verklaringen die er in de media te vinden zijn, beweren dat dat erg slecht is, want dan gebeurt er niets. Hel en verdoemenis!
De grote vraag is, hoe slecht is dat dan echt?

Dan raakt bvb het geld van de overheid op. Dan kunnen ze dus ook niets meer uitgeven. En dan? Wat doen de burgers dan?
Kunnen dan geen tientallen miljarden meer naar Griekenland, Noodfonds en dergelijke? So What!!

In België hebben ze kortgeleden langer dan een jaar geen regering gehad en het lijkt er op dat het daar beter ging dan in Nederland!  (Al zou dit nader gespecificeerd moeten worden om echt te oordelen)
Erger is dat er dan misschien die 8 miljard voor Olympische Spelen 2028 niet komen!!!

Het gros van de commentaren van politici en media preekt hel en verdoemenis.
Waar blijven de echte concrete analyses met echte feiten??

17 REACTIES

 1. Er veranderd voor de burgers niets, alleen ze worden gedwongen meer en meer te betalen, en de oppositie zeurt maar wat, enkel en alleen om het feit ze willen Wilders kwijt. Lijkt mij niet lochisch dat het Kabinet valt, CDA en VVD vormen dit kabinet met gedogen van PVV. Morgen gaat bijvoorbeeld PvdA mee gedogen en alles gaat gewoon door. Ik geloof niet, en vertrouw of geloof ook niet op de politiek!!
  Ik kies voor vrijheid van en voor mijn eigen leven en adviseer iedereen dat te doen en ben dus geen egoist maar realist.

  Meneer Storm [2] reageerde op deze reactie.

 2. @reiny [1]: kabinet valt niet.
  Wilders heeft net getwitterd dat de oppositie nu een probleem heeft. LOL.
  Zie verder telegraaf.nl

 3. Met het in de media reageren van politici, uit de oppositie, die zich zorgen maken over datgene wat er zou kunnen gebeuren maakt men juist de financiele wereld in verwarring raakt en beschadigen ze de ( financiele ) positie van ons land. Laten ze nu even afwachten hoe en wat er komt en achterwege laten waar ze mee bezig zijn, en dat is enkel hun verzet tegen PVV. Bij een volgende verkiezing zien wij wel hoe het afloopt met PVV en dat kan wel eens positief voor Wilders zijn, en wat dan?.

 4. Links heeft er een belang bij om bij verkiezingen eventueel te winnen, uit het verdomhoekje van de oppositie te geraken, en een grote linkse coalitie te vormen.
  Die Samsom is veel radicaler en boziger dan Cohen, en sluit dus veel beter aan bij SP en GL. Hij heeft ook zijn Volkert van der G achtige uiterlijk goed mee wat dat betreft.
  Het lijkt me zoiets als “nee heb je, ja kun je krijgen” voor hen.

 5. Waar maken jullie je nou zorgen over?
  Wij hebben een tripel AAA status en zolang ons vorstenhuis
  ons steunt en borg voor ons staat, kan er toch niets naars met dit
  land en zijn burgers gebeuren.
  Be kijk de tv. uitzendingen, zij zijn overal bij betrokken.

  HEBT, VERTROUWEN!

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Philosoof G&R Eigenwijs [5]:
  “……en zolang ons vorstenhuis ons steunt en borg voor ons staat, kan er toch niets naars met dit land en zijn burgers gebeuren.”

  Je stelt ons zeer gerust.
  Maar kun je nog verduidelijken wat het betekent dat: “… zolang ons vorstenhuis ons steunt, en borg voor ons staat, kan er toch niets naars met dit land en zijn burgers gebeuren.”

 7. Ja zij zijn betrokken met het geld weg geven van het Nederlandse volk ! Mooie broek aan trekken van het geld van het volk wat een komedianten!

 8. Vergeet die politiek, echt het maakt niets uit of rechts of links aan de macht is het is 1 pot nat. Het zijn loopjongens van de Elite niets meer en niets minder. (schijn)Democratie is er alleen maar om de burgers bezig te houden en af te leiden van wie de touwtjes werkelijk in handen hebben op deze wereld. Beste mensen kijk dieper en onderzoek de macht achter de macht anders blijf je maar in een cirkeltje rond lopen.

  Lees tip: De 13 Satanische Bloedlijnen van Robin de Ruiter. of
  http://www.youtube.com/watch?v=CvBseb-r8EQ

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 9. @K.Lavrijsen [7]:

  Wat doen?
  Los van correctie acties in de maatschappij:
  Denk eerst aan jezelf en je gezin!

  Zorg in ieder geval voor:
  —een beetje reserve voorraad eten.
  —een beetje reserve cash thuis ipv op een bank.

  Hoeveel een “beetje” is hangt in beide punten af van je eigen omstandigheden, mogelijkheden en inzicht.
  Wees niet erg karig, want beide maatregelen hoeven op den duur geen geld te kosten

  Ik zou het zo ruim mogelijk doen.

 10. Politiek en Democratie.

  De politiek heeft gekozen voor een democratisch stelsel in ons land. Als je weet hoe de inwoners gestemd hebben dan is daar een meerderheid voor de huidige coalitie voor een periode van 4 jaar uitgekomen. De oppositie bestaat uit in minderheid en is een slechte verliezer. Ze willen de regering laten vallen, wat voornamelijk gebaseerd is op hun afkeer voor PVV. Ook valt o.a. PvdA Dhr. Rutte als persoon aan doordat er in hun ogen nog ogen niets gerealiseerd is, maar ze vergeten dat hij pas sinds 2010 bezig is om de puinhopen welke de vorige regering, waar ook PvdA in zat, er van gemaakt heeft op te ruimen. De perikelen van de recessie zijn voor zijn aantreden al ontstaan en het is een hele opgave om dat recht te breien. De SP is nu verstandiger bezig en neemt een afwachtende houding aan, en aangezien hun standpunten redelijk aansluiten op PVV laten ze Wilders het puin maar opruimen.

  De PvdA was mede altijd een van de grootste partijen en bestond merendeels uit gewone werknemers uit het bedrijfsleven en werd gesteund door de vakbewegingen, Door een veranderde maatschappelijke cultuur is dat nu anders, het bestaat nu in meerderheid uit mensen die hun hele leven naar school gegaan zijn en hebben vaak een functie in het onderwijs of geven les aan universiteiten en zijn dus hoog opgeleid. Daarnaast hebben milieu groeperingen een sterke invloed gekregen, Dhr. Diederik Samsom vond dat actievoerders te weinig voet aan de grond kregen en heeft volgen zijn eigen informatie daarom besloten in de politiek te gaan om meer invloed te krijgen voor Milieu zaken.
  Waarschijnlijk vergeet hij dat de inwoners de milieubijdragen als een zware last op hun schouders zien, en is het in deze periode waarin een recessie, en het wanbeleid van vorige regeringen, veel mensen aan de armoedekant van de samenleving gebracht heeft.

  De PvdA verliest al veel leden, en zullen ze zich moeten afvragen hoe dat komt. Wijsheid is net als SP even een pas op de plaats te maken en zien wat deze coalitie straks voorstelt, en dan kunnen ze daar altijd nog voor of tegen zijn. Nu op voorhand hoog van de toren blazen brengt alleen maar onrust in de financiële wereld daar zitten wij echt niet op te wachten. Wees tevreden met een gedoog coalitie, dan heeft iedereen mogelijkheden, bijvoorbeeld als PVV ergens op tegen is, dan zijn mogelijkheden om het wel te steunen. Het landsbelang boven plannen van idealisten, persoonsverheerlijking of partij politiek stellen, daar zou men prioriteit aan moeten geven. En vergeet niet de PvdA is overgenomen door andere mensen dan de gewone werknemers, het zijn nu milieu idealisten die het beleid bepalen en in feite de partij overgenomen hebben.

 11. als het kabinet valt? dan is de grootste wens van links in vervulling gegaan , maar …………
  het kabinet valt NIET

 12. @Peter F. [17]: De Sp is kwa economisch beleid reeds vetegenwoordigd, d.m.v. de gedoogconstructie. Ook zij hebben geen belang bij een val.

Comments are closed.