Werk harder, miljoenen bijstanders verwachten dat van jou. 

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

9 REACTIES

 1. Werk harder, miljoenen bijstanders verwachten dat van jou.
  De Marokkanen zijn vaak erg lui ,
  zodat we bus-ladingen Polen moeten halen ……

 2. @Locke [2]:

  Hoewel het natuurlijk gemonteerd en Rutte c.s. om andere dingen lacht, zit er zeker een kern van waarheid in het dédain, dat mensen, die zich toch ook inspannen om iets moois van onze leefomgeving te maken.

 3. WAAROM EMIGREREN ER VEEL MENSEN NAAR DUITSLAND?

  Het is toch te gek voor woorden dat wij ons vaderlandsliefde vrijwillig inleveren doordat bestuurders niet in staat zijn ons welvarend land zonder de burgers uit te kleden kunnen besturen.Volgens mij kunnen we beter zorgen dat het tij in nederland keert en bestuurders daarop wijzen en de macht bij de inwoners terug brengen.
  WAAROM MOETEN WIJ ONS WEG LATEN JAGEN ???

 4. Sindskort ben ik overtuigd libertariër.
  Twee jaar geleden moest ik nog wennen aan de consequente toepassing van de uitgangspunten. Nu spreekt me dat juist aan.

  De laatste tijd valt me in berichten en reacties op deze website juist een gebrek aan consequentie op wanneer het gaat om respect voor het individu. Wat wordt er veel gegeneraliseerd!
  Waarin draagt een ’tegelspreuk’ als deze bij aan vrijheid, aan bewustwording van het belang van vrijheid?
  Het is enkel een toepassing van de vrije meningsuiting in de vorm van het uiten van frustratie. Jammer dat Vrijspreker zich hiervoor leent.

  Onder die ‘miljoenen bijstanders’ zitten zoveel potentiële libertariërs, zoveel mensen die verlangen naar een andere vorm van samenleven.
  En wat doet ‘libje’? Stempel erop en afserveren.

  Ik hoop op een wat meer uitnodigende inhoud en toonzetting op Vrijspreker.

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Rice [5]:
  Word libertaire
  Libertariër (let ook eens op de spelling) WORD je niet, je ontdekt alleen dat je het BENT. Die kans is vooral aanwezig als je oprecht, objectief, productief en menslievend bent.

  Spoedig heeft u een hekel aan ambtenaren
  Dat heeft een libertariër al járen voordat hij/zij wist dat ie libertariër was.

  bijstanders
  Onzin. Bijstanders bestaan niet eens in een libertarische samenleving en zijn dus mythische figuren. Hoe kun je daar nu een hekel aan hebben?

  Socialisten
  Klopt, libertariërs hebben een hekel aan mensen die agressie propageren. Zeker als dat is ter voldoening van de eigen geneugten. Toch sta ik altijd open voor de persoon achter de socialist.

  buitenlanders
  Onzin, echte anarcho-kapitalisten erkennen geen staat. Voor hen bestaan er dus sowieso geen “buitenlanders”. Je hebt ook de minarchisten. Echter ook zij verwelkomen buitenlanders, omdat zij net als andere inwoners productief zijn en dus bijdragen aan de welvaart.

  de overheid
  Minarchisten erkennen de noodzaak van een kleine overheid. Voor anarcho-kapitalisten geldt dat iedere stap richting een kleinere overheid “a huge step for mankind” is.

  mensen met een laag IQ
  Dit is te generaliserend. Mijn directe vriendenkring bestaat uit een loodgieter en een doctor ingenieur scheikunde en alles daar tussen in. Met een ieder heb geweldige gesprekken, aangepast op wederzijds niveau.

  politie
  Onzin: politie is ook nodig in een libertarische samenleving, alleen houden zij zich dan grotendeels bezig met vangen van mensen die schade hebben toegebracht aan andermans lijf of eigendom.

  justitie
  Onzin: justitie is ook nodig in een libertarische samenleving. Alleen zal de baas dan niet een pedofiele kinderverkrachter zijn (zoals nu), maar is rechtspraak een dienst die wordt geleverd door diverse “ISO-gecertificeerde” bedrijven (anarcho-kapitalisten) of door mensen van onbesproken gedrag (minarchisten).

  en aan Rice
  Onzin: ik ken je niet. Dus hoe kan ik op basis van een paar postjes oordelen of ik als mens een hekel aan je zou kunnen hebben?
  Luister niet naar wat ze zeggen, kijk naar wat ze doen.

 6. @Andries Wijma [6]:
  Je bent niet alleen hoor Andries, er zijn hier op vrijspreker meer mensen die voor een meer libertarische samenleving zijn zonder dat ze iedereen binnen bepaalde groepen over een kam scheren.

Comments are closed.