Gisteren en vandaag heeft de Vrijspreker enkele keren last gehad van aanvallen op onze sites. Volgens onze provider weren we op zeer korte termijn belast met duizenden aanvragen tegelijk. Dat kan de server dan niet verwerken en hij klapt er uit. Met tot gevolg dat zowel de bezoekers niet meer terecht kunnen, als de schrijvers die meer nieuws willen leveren.
Tot nu toe bleken we die aanvallen binnen minuten af te slaan en konden we weer verder.

 

Worden we belangrijk?

Worden we gevreesd/

Of is het gewoon een complex van gestoorde lieden die het stoer vinden anderen te pesten?

Graag vernemen we adviezen om dergelijke irritaties te voorkomen.

Ondertussen trachten we waakzaam te zijn en storingen ad hoc op te lossen.

21 REACTIES

 1. Klinkt als een Ddos aanval. Kun je niks tegen doen. Kan door 1 of enkelen worden uitgevoerd. Is gewoon een extreme vorm van klik-activisme. Als site down gaat, is puber tevreden en denkt ie dat ie een punt heeft gemaakt. Gaat waarschijnlijk meer om het machtige gevoel, dan iets anders.

  MMAP [3] reageerde op deze reactie.

 2. @drnomad [2]:

  is puber tevreden en denkt ie dat ie een punt heeft gemaakt. Gaat waarschijnlijk meer om het machtige gevoel, dan iets anders.

  Haha, wordt het vast een ambtenaar: nutteloos werk doen, anderen belemmeren en daar een gevoel van macht uit halen.

 3. Of misschien waren die duizenden aanvragen wel legitiem en toeval dat ze allemaal tegelijk kwamen. Als het nu weer een paar keer gebeurt dan zouden het inderdaad aanvalen kunnen zijn.

 4. Al deze en andere bewustmakende site’s hebben hier last van. Klokkenluideronline ligt er ook regelmatig uit. Dat al heeft te maken dat men niet wil dat de mensen wakker worden want dat is de grootste vijand van de NWO. Domme en slapende burgers wil men, dus Vrijspreker gefeliciteerd je zit op de goede weg.

 5. Zielige links-mensjes wellicht.
  Van dit soort miezerige figuurtjes is bekend dat ze geen enkel steekhoudend argument hebben om hun geloof te rechtvaardigen dus doen ze maar pesten.

 6. @Igor [4]:
  Tegen ddos kun je je alleen beschermen met hostingoplossingen vanaf 10.000 euro per maand (en dan voor een kleine site, dus niet de VS). En zelfs dan moet je nog goud geld betalen voor het (waardeloze) inkomende dataverkeer. Ik weet niet hoeveel jij doneert, maar ik ben bang dat dat niet haalbaar is 😀

  Igor [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron A te A [10]:
  Hmm zou ik toch maar eens bij verschillende hosting provider nagaan, ik heb 2 gratis modules gevonden voor apache, in combinatie met een paar mirrors zou dat genoeg moeten zijn om het een stuk moeilijker te maken. Dataverbruik zou niet dramatisch moeten stijgen dus zie weinig reden dat het veel duurder moet zijn als de huidige hosting oplossing.

  http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_proxy.html
  http://www.zdziarski.com/blog/?page_id=442

  Ratio [14] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [15] reageerde op deze reactie.

 8. Hallo allemaal.

  Ik bezoek zelf dagelijks deze site. Nu wordt het tijd voor mijn eerste berichtje…

  Wat je kan doen is in je .htaccess bestand hele ip-reeksen van landen uitsluiten zoals Rusland, China, enz…
  Waarschijnlijk maakt het jullie weinig uit dat vrijspreker.nl niet te benaderen is vanuit bepaalde landen.

  Op internet kan je een overzicht vinden van de ip-reeksen toegekend aan providers van bepaalde landen.
  Ook zijn er .htaccess voorbeelden genoeg.

  Just a thought, misschien kunnen jullie hier wat mee.
  Gegroet,

  Maurice

  Ratio [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Maurice [12]:
  @Igor [11]:

  Tegen DDOS kan je op korte termijn niet zoveel doen. Echter. Er zijn een paar dingen die we wel kunnen doen, maar ik ga die nu niet hier verduidelijken. Het is tot op heden een sporadisch optredend vervelend intermezzo dat binnen een uur of 8 voorbij was. De hoster helpt goed mee tot op heden.

  Nederland is bezig haar meest productieve geesten te exporteren. Die zitten ondertussen in bijvoorbeeld China of Panama. En houden deels via deze site voeling met wat er speelt. Dus buitenland buiten sluiten is geen prettige optie.

 10. @Igor [11]:
  Als het zo makkelijk zou zijn… Apache kan maar een beperkt aantal requests per seconde aan. Standaard is MaxClients iets van 300. Als bij een ddos dus 301 connecties worden gemaakt, is de server al traag. Zijn het er 50.000 (wat ik in de praktijk heb mee gemaakt), dan ben je kansloos. Inkomend dataverkeer liep daarbij op tot 3 TB (3.000 GB) per dag. Het enige dat restte was het IP nulrouten en af en toe kijken of de pesterijen opgehouden waren.
  Als de aanval uit een bepaalde regio komt, kun je de routerbeheerder nog om hulp vragen. Komt de aanval uit een wereldwijd zombienetwerk, dan ben je gewoon onder alle omstandigheden kansloos.

  Igor [17] reageerde op deze reactie.

 11. Een reactie van mij is inderdaad verloren gegaan.
  Vrijspreker geeft waarschijnlijk te veel juiste informatie en dat mag natuurlijk niet in Nederland.
  Blijf doorgaan, zolang het nog kan, want ik vrees het ergste. Financieel uitgekleed dadelijk via het EMS en dankzij de Graycompueters constant afgeluisterd.

 12. @Ron Arends [15]:
  3TB per dag….owwk nee ik zeg niks meer, out of my leauge 😉

  Er zijn vast wel mogelijkheden maar maar 10k per maand klinkt dan inderdaad best redelijk als het zo groot is allemaal.

  Wel serieuze aanval dus, niet iedere trol heeft een botnet op zak dacht ik….

Comments are closed.