In Duitsland is een grote actie begonnen om het Duitse goud uit Amerika en andere landen, terug te halen naar Duitsland.
Zij zien het gevaar dat ze het anders misschien helemaal kwijt raken. “Nederland” zou dom zijn als ze daar niet onmiddellijk aan mee doen voor het Nederlandse goud. Immers hoe meer landen hun goud naar huis halen, hoe groter de kans wordt dat er voor Nederland niets meer ligt!!

 

Degenen die de artikelen over goud op de Vrijspreker gevolgd hebben, zullen dat volledig begrijpen. Nieuwe lezers worden uitgenodigd om zich te oriënteren en eventueel de vragen te stellen die ze gewenst of nodig achten.

Er wordt de laatste tijd al meer openlijk gesproken (ook buiten de Vrijspreker!) om uit de euro weer terug naar de gulden te gaan. Het goud zou daarbij een belangrijke rol kunnen spelen als die overgang gebeurt met een soort gouddekking!

De Vrijspreker heeft een Petitie lopen om ook te trachten ons goud terug te halen. Maar om eerst een goede onafhankelijke controle te hebben over waar nu precies “ons goud” zich bevindt. Een echt serieus onafhankelijk onderzoek. Van daaruit kan dan de rest geregeld worden.

Die petitie loopt nu, maar u kunt nog steeds uw goedkeuring en akkoord kenbaar maken:
1.175 mensen gingen u al voor:
ZIE: http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

Meer over het internationale project: “REPATRIATE OUR GOLD” op:
http://www.gold-action.de/campaign.html

Waarop het doel van het Project”:

We therefore campaign for …

 • … independent, full, neutral and physical audits of the gold hoards of the world´s central banks
 • … the repatriation of all central bank gold; i.e. the physical transport into the respective ownership countries

Al 3237 mensen hebben op dit moment getekend. Doe mee!

9 REACTIES

 1. Als NL’s goud in Ford Knox zou moeten liggen kan je het wel vergeten want daar is nog nooit een audit gedaan en het vermoeden is dan ook dat die leeg is. Het zou misschien better zijn om eens een kijkje te nemen bij de Moeder aller Centrale Banken, n.l. the BIS (Bank of International Settlement) in Basel, Switzerland.

  Hoeder [6] reageerde op deze reactie.

 2. Wie is er hier “dom”?
  Nederland?
  Nederland bestaat niet.
  Stel dat het goud terugkomt, wat dan?
  Daarmee wordt het goud nog steeds niet uitgekeerd aan “de nederlanders”
  Het clubje dat er over gaat blijft hetzelfde.

  Jij en ik zullen dat goud NOOIT te zien krijgen (zien in de vorm van ‘controle over’) Waarom zoveel moeite doen voor iets dat je nooit zal ‘zien’?

  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Rien [2]: ‘ze’ hebben mij ook opgezadeld met een deel van de overheidsschuld, als daar tenminste nog wat goud tegenover zou staan, ook al zie ik het niet, zou mij heel welkom zijn.

 4. Een gezond bedrijf moet minstens 30 a 60 % eigen vermogen hebben . Banken bezitten echter maximaal + 5 tot – 10 % eigen vermogen .
  Bijna alle banken zijn echt of nagenoeg failliet .
  Ze hebben allemaal marmeren voorgevels om dit te camoufleren . De asociale graaier Groenink van de AMRO-bank rooft 30 MILJOEN euro en deze bank gaat dan failliet !
  En de Nederlandse staat moest 30.000 miljoen euro = 30 miljard euro dokken om dit wanbeleid overeind te houden .
  En zo een tuig wordt NIET vervolgd !
  En de goud bewaarders zal hetzelfde zooitje zijn .
  Daarom pik binnen het wordt winter ….

 5. @PJMan [1]: Er zijn inderdaad nog al wat aanwijzingen dat er in Fort Knox helemaal geen goud meer ligt. Zijn we daar tenminste vanaf. Want van meneer Knot van DNB hoef je niks te verwachten. Volgens hem ligt ons goud veilig. In het Parool liet de man recent weten hoe hij de crisis wil aanpakken. Dat noemt hij “hervormen” van de de arbeidsmarkt/ontslagrecht, de huizenmarkt en de pensioenen. In concreto: alles afwentelen op de burger.

 6. Een gulden zonder gouddekking mag geen gulden heten! Toch?

Comments are closed.