Een opmerkelijk artikel was ditmaal te vinden in het Brabants Dagblad. Ruim 400 mensen zijn ingezet om 44 prostituees te ondervragen over hun positie en of ze al dan niet het slachtoffer zijn van mensenhandel.

Allereerst kan je je natuurlijk afvragen of deze massale politie-inzet is te rechtvaardigen. 400 Mensen is ongeveer wat er bij een risicowedstrijd in het betaald voetbal wordt ingezet! Al deze dienders konden die dag niet meer ingezet worden om daadwerkelijke criminaliteit te bestrijden. Aangezien mensenhandel en prostitutie met geweld gepaard kunnen gaan wil ik hen hier het voordeel van de twijfel gunnen.

Veel prostituees oefenen hun beroep bij zeer hoge voorkeur anoniem uit en velen zijn afkomstig uit het buitenland. Een urenlange ondervraging door politiebeambten waarbij vaak ook nog een tolk werd gebruike is het laatste waar deze dames op zitten te wachten. In een ander artikel las ik dat twee van hen na de actie niet meer terugkeerden naar het Baekelandplein. Bravo heren! Waar ze nu zijn mag Joost weten, maar ongetwijfeld is hun positie nu nog kwetsbaarder.

Klanten die daar – eveneens bij hoge voorkeur in het geniep – op zoek waren naar hun gerief zullen zich een hoedje zijn geschrokken. De vraag is of ze nog wel terugkeren naar het Baekelandplein waardoor ook de opbrengsten voor de dames teruglopen.

Dit is allemaal even ter illustratie. Het toppunt was de opmerking van Henk Werson:

Er is bijna altijd handel of dwang. Alleen als een vrouw echt vrij is om haar geld zelf te besteden zoals ze wil, is ze vrij. En veel vrouwen staan een soms flink deel van hun geld af.

In die zin is elke Nederlander slachtoffer van dwang. Immers, wij dragen ook de helft van al onze inkomsten af en ook hier betreft het feitelijk beschermingsgeld. Als we stoppen met afdragen dan komt de politie en wordt je in het rijkshotel gesmeten door precies dezelfde mensen die je eigenlijk zouden moeten beschermen. Jammer genoeg zijn dezen in dienst van dezelfde organisatie als die de afdrachten incasseert.

De staat is de pooier van ons allemaal, ook van dames die het prostitutievak vrijwillig uitoefenen. Concurrentie dulden ze echter niet, dan wordt er met man en macht ingegrepen.

13 REACTIES

 1. ik lees…..
  De staat is de pooier van ons allemaal, ook van dames die het prostitutievak vrijwillig uitoefenen.

  En die staat gooit ons geld op pooier achtige wijze over de balk .

  want ….
  waarom kost een overheidsgebouw altijd 2x en soms tot 10 x zo veel als wat een hardwerkende echte Nederlander
  er aan zou besteden .

 2. Het blijft onvoorstelbaar dat zo’n journalist zoiets kan zeggen, zonder de olifant in de kamer te zien. Maar aan de andere kant ook weer begrijpelijk, aangezien de meesten van ons dit ook gedacht hebben, het is bijna onmogelijk om anders uit de indoctrinatiecentra te komen.

 3. Er worden erg veel prostituees onderdrukt, mishandeld en van hun vrijheid beroofd. Wij de burgers hebben altijd wel de vrijheid om naar een ander land te verhuizen waar de belastingdruk minder is etc. Er staat geen pooier/loverboy klaar om ons de hele dag te controleren en te verkrachten. Dus je vergelijking loopt behoorlijk mank. Die politiecontroles zijn gewoon bitterre noodzaak. En in de zin van: de staat die belasting heft over prostitutie , kun je wel stellen dat de staat een vuile pooier is, dat wel.

  LvM [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Anno Zijlstra [1]: Ik vraag mij af waarom u uw tijd op deze site besteed als u iedereen alleen maar kan aanraden Nederland te verlaten ? Zijn er in uw omgeving geen leukere dingen te doen dan hier de kapotte grammofoonplaat uit te hangen ? Blijkbaar zit u lichamelijk een eind weg maar bent u geestelijk in de polder blijven hangen. Daarnaast kan het natuurlijk ook een hartstochtelijke zoektocht zijn naar bevestiging van uw vertrekbesluit, als ik de amateurpsycholoog mag uithangen.

  Burnitall [9] reageerde op deze reactie.

 5. @anand [5]:
  Stel u voor;
  Ik kom voor uw deur. Ik vertel: “De buren hebben gestemd dat uw huis nu van mij is. Inderdaad, ik bezit uw huis nu. Maar ik schop u er natuurlijk niet uit, ik ben immers de beroerdste niet. U moet echter iedere maand een bepaald percentage van uw inkomen afgeven dat bepaald is door mij en de buren. Maar hé, ik heb goed nieuws! U heeft altijd de vrijheid om te verhuizen! Geweldig toch? Ik bedoel maar, het is niet zo dat er de hele dag iemand klaar staat om u te controleren en verkrachten.”

  Bent u nu, net zoals een gedwongen hoer, een slachtoffer, of wilt u ‘slachtoffer’ anders definiëren?

 6. @Nico [4]:

  De overheid ziet de burger zoals men zichzelf ziet. Burgers zijn gangsters, dieven, terroristen en zeer onbetrouwbaar.

  NWO-achtige toestanden, het begin is er in ieder geval en vanaf nu zal het alleen maar makkelijker worden voor de overheid. De burgers, de zachte eitjes, hebben namelijk niets te verbergen en accepteren dat de overheid nog erger dan de maffia is, dus wat staat ze nog in de weg?

  http://www.ed.nl/nieuws/algemeen/buitenland/10820621/Geheime-Deense-rechtbank-van-start.ece

 7. een aantal vaste deelnemers op vrijspreker zijn nogal ontevreden met hun situatie in NL, dan kan. Maar ipv dat ze actie ondernemen doen ze weinig anders dan mopperend betalen aan die zelfde overheid en hun ongenoegen uitspreken op hun eigen mopper forum. Twee dingen: 1. zo erg is het niet want anders gingen ze wel naar een leuker land 2. ze krijgen iedere maand AOW,WW,WAO,kinderbijslag,bijstand, eten van de voedselbank en zijn desondanks al dat mooi’s nog steeds boos, dus schrijven ze daar over.(dat ze mogen blijven wonen in hun huis dat ze is ontnomen etc) Dan is er iemand die steeds waarschuwd voor de EU, het is vreselijk, we zijn daar ‘slaaf’ van, denk ik ook:”ga dan niet in die EU wonen” wat doe je er nog ? Of stem op een partij die ook tegen de EU is , niet alleen met de mond zoals Wilders, maar echt tegen is. (ik weet niet of er momenteel zo’n partij voorhande is )

  Libertarier [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Anno Zijlstra [10]:

  Met alle respect, Anno, je schrijft al langer en vaker hier, heb je ook al eens je best gedaan om beter lezen, zoals jou al verschillende keren is geadviseerd?

  Ik heb je nog nooit een vraag zien stellen, maar heb je jezelf bvb wel eens afgevraagd waarom iemand waarschuwt voor de EUSSR? Of waarom mensen die hier schrijven niet stemmen voor Wilders of de SP oid?

  Kort geleden was er iemand die beweerde dat hier allemaal miljonairs schreven die geen belasting wilden betalen, nu krijgen dezelfde schrijvers volgens jou ook nog iedere maand AOW, WW, WAO, kinderbijslag, bijstand, eten van de voedselbank??

  Tip:
  1) Als je een onderwerp niet begrijpt, of een mening niet deelt, stel eerst eens eens vraag.
  2) Kom eens met argumenten ipv door emotie gevoede vooronderstellingen. Emotie, welke in jou geval toch een bijzonder slechte raadgever blijkt te zijn.
  2) Houd toch eens op met mopperen. 😉

 9. miljonairs zitten hier niet, echte dan, wel veel mensen die van de staat leven, via baantjes, of indirekt schat ik in. (service leveren via een bedrijf aan de overheid is ook eten van de staat) Kwaad worden helpt niet wel actie voeren, indien je het er niet mee eens bent dan.
  Persoonlijk zou ik naar een leuker land gaan. Je gaat toch ook niet tegen je zin bij de Hema worst eten als je eigenlijk liever patat van de Vlaamse patatboer wilt.

 10. Bump:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/03/politici-moeten-hoer-worden/

  Had ik ook al eens over geschreven en ik woon in die stad. Wilde er azelf ook weer over beginnen maar het is te triest voor woorden.
  Die meiden zitten daar vrijwillig. de kamers worden wel in de gaten gehouden ben beheerd door een familiebedrijf dat peeskamers verhuurd.

  Het is te triest voor woorden hoe ze die mensen oppakken en de naam van de prostituees zo besmeuren.

Comments are closed.